Kungsholmen

Kungsklippan 14, 5 tr

Drömtvåa i absolut toppskick med balkong och utsikt över staden!

Adress

Kungsklippan 14, 5 tr

Rum

2

Slutpris

2 850 000 kr

Avgift

2 286 kr/mån

Boyta

37 kvmOm bostaden

Välkommen till en extremt välplanerad tvåa med ett högt och fritt läge och som känns så mycket större! Lägenheten är i absolut toppskick och stod färdigrenoverad 2008. Balkong med sol från förmiddag till tidig eftermiddag. Vardagsrum i öppen planlösning med köket skapar en trivsam atmosfär och de sociala möjligheterna är många. Kök i stilren och exklusiv design delas av med ett barbord för 4 personer. Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng samt mindre förvaringsdel. Designat badrum i exklusiva material måste ses för att upplevas. Mycket bra förvaringsmöjligheter i form av inbyggd garderob samt klädkammare gör att 2 personer med lätthet kan bo här. Föreningen Kungsklippan är en av Stockholms största och erbjuder service utöver det vanliga. Ovanligt tyst, lugnt och trivsamt område med närhet till allt. Fantastiska kommunikationer med en kort promenad eller T-bana utanför dörren. Inom 5 min går du till city med Stockholms central, Sergels Torg, Norr Mälarstrand och Riddarfjärden.

– Välkomnande hall med väggar i ljus ton och parkettgolv. Utrymme för avhängning och god förvaring i form av en garderob.

– Ljust och trivsamt vardagsrum i öppen planlösning med kök vilket skapar en rymlig känsla. Stort fönster ger ett härligt ljus. I anslutning finns en walk-in-closet. Svart fondvägg och övriga väggar i vitt. Parkettgolv.

– Kök i stram stilren design med skåpinredning i högblankt vitt. Maskinell utrustning i form av kyl/frys, diskmaskin, spishäll, lavastensgrill samt inbyggnadsmikro. Plats för mindre matbord.

– Rofyllt och trivsamt sovrum med plats för såväl dubbelsäng som arbetshörna. Utgång till balkong i högt och fritt läge med sol från tidig förmiddag till ca kl 14. Härlig utsikt mot innerstan samt sjöglimt av både Riddarfjärden och Klara sjö. Man ser även gasklockan i Ropsten, Kungstornen m.m. Svart fondvägg och övriga väggar i vitt. Parkettgolv.

– Designat badrum med exklusivt vitt kakel på väggarna och marmorklinker på golv. Vitvaror från Duravit och Fonte. Specialutskurna marmorskivor. Generös dusch med handdusch samt hängande ”vattenfall”. Inkaklad spegel ovan handfat och infälld spegel/hylla i hörnet. Golvvärme.

Pris: 0 kr

Månadsavgift: 2 286 kr

Byggår: 1934

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns 4 stora tvättstugor i föreningen. 2 av dessa är helt nybyggda och toppfräscha med hög standard och nya kompletta maskinparker. De 4 tvättstugorna har 5-7 bokningsbara rum med 2 tvättmaskiner och 2 torkmaskiner i varje. Dessutom finns flera s k spontanmaskiner med tillhörande torktumlare. Bokning sker via digitalt bokningssystem. Närmaste tvättstuga ligger på Kungsklippan 16. I föreningen finns flera gemensamma utrymmen att nyttja för medlemmarna. – Festlokal: Föreningen har en trevlig nyligen renoverad festlokal med fullt utrustat kök, vilken går att hyra för f n 500 kr/dygn. För mer information se bilderna. – Gästlägenheter: Föreningen har 4 övernattningslägenheter, varav en nyrenoverad, som medlemmarna kan hyra för f n 400-500 kr/dygn. – Takterrasser: Det finns flera takterrasser med härlig vidsträckt utsikt över Stockholms innerstad och vatten. Dessa har utemöbler och grillar och får utnyttjas fritt av föreningens medlemmar. De är belägna på Kungsbro Strand och Kungsholmsgatan. – Grillplats: På gården mellan Kungsbro Strand 19 och 21 finns en grillplats för föreningens medlemmar. Där finns också möjlighet att spela boule och schack. – Soprum: Det finns sopnedkast för hushållssopor i trappuppgångarna. För mer skrymmande sopor eller återvinning finns särskilt grovsoprum. EL: Föreningen upphandlar mycket fördelaktiga hushållselpriser till medlemmarna. Den enskilde medlemmen slipper även den fasta abonnemangskostnaden. Varje lägenhet har separat elmätare, vilket innebär att ni endast betalar för er faktiska förbrukning. Priset är förmånligt och är möjligt genom ett kollektivt tecknat avtal mellan föreningen och Telge Energi.

Renoveringar: Gjorda renoveringar och åtgärder är bl a: – Utbyte av avloppsstammar i lägenheterna i slutet på 70-talet. – Högtrycksspolning av stammar -02 – Nya ljuddämpande isolerglasfönster och fönsterbågar -94 – Utbyte av elstigare/elanläggningar -98 – Renovering av tak och takterrasser 2000-2002 – Renovering av hissar/hissmaskiner 2000-2002 – Entréer. Byte till entrépartier i ek, nya armaturer och sittbänkar -2005 – Nybyggnad av tvättstugor -2003/-04 (på Kungsbro Strand och Kungsklippan). Två nyrenoverade tvättstugor finns på Pipersgatan. – Obligatorisk ventilationskontroll (OVK) är utförd – Ommålade trapphus – 2007-2008 (gällande Pipersgatan). – Fasadrenovering 2008 och framåt . – Gasförsörjning till berörda lägenheter har genomförts 2008.

Lägenhetsnummer: 176

Hiss: Ja

Våning: 5

Antal våningar: 9

Parkering/Bilplats: Föreningen har både garage- och parkeringsplatser att hyra ut till medlemmar. Till dessa är det kö. I övrigt gäller sedvanlig "boendeparkering" i området, vilket ansökes om hos Gatu- och Fastighetskontoret (www.gfk.stockholm.se). Boendeparkering kostar f n 600 kr/mån alternativt 40 kr/dygn.

Allmänt om föreningen: http://www.kungsklippan.se
Brf Kungsklippans fastigheter byggdes mellan 1934-38 och består av 1032 bostadsrätter och ett 60-tal lokaler. Inga stora framtida kommande renoveringar/projekt på gång. Förening med stabil ekonomi som förstärkts ytterligare tack vare alla de vinstgivande försäljningar av föreningens egna lägenheter som byggts om från lokaler till fina bostäder. Föreningen upphandlar mycket fördelaktiga hushållselpriser till medlemmarna. Varje lägenhet har separat elmätare, vilket innebär att medlemmen endast betalar för er faktiska förbrukning.

2013 byttes elmätarna i lägenheterna.
2013 OVK undersökning genomfördes.
2008-2013 fasaderna och vissa takterrasser renoverades
2008 trapphus och entréer renoverades
2006 byggdes åtta nya lägenheter på Kungsklippan 22
2005 installerades nya entrédörrar i ek.
2003-2009 tvättstugorna fräschades upp
2003 nya elcentraler och nytt låssystem
2003 samtliga entréer målades
2002 spolades horisontella VA stammarna
2002 Ny undercentral för fjärrvärme
2000-2002 renoverades tak och takterasser. Hissarna renoverades.
1978-1980 byttes samtliga vertikala VA stammar

Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd. Fräscht renoverad tvättstuga med fyra tvätt/torkmaskiner samt två torkskåp finns i huset. Ytterligare fyra tvättstugor i föreningen. Dessutom finns flera s k spontanmaskiner med tillhörande torktumlare. Bokning sker via digitalt bokningssystem.

I föreningen finns flera gemensamma utrymmen att nyttja för medlemmarna. Takterrasser med grillar och utemöbler, bl.a. i denna port. Festlokal med fullt utrustat kök, hyra fn 500 kr/dygn. Fyra övernattningslägenheter, varav en nyrenoverad, fn 400-500 kr/dygn. Sopnedkast i trappuppgångarna. För mer skrymmande sopor eller återvinning finns särskilt grovsoprum. Även flera cykelrum finns att tillgå.

Förening: Brf Kungsklippan i Stockholm

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 1032

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem alt. Ownit.

Sammanställning: Balkong med sol från tidig förmiddag till ca kl 14.

Härligt läge högt upp på Kungsklippan. I kvarteren finns ett rikt utbud av restauranger, små caféer och trendiga butiker som skapar en trevlig inramning kring boendet. Nära till parkmiljö och promenadavstånd till city. Kommunikationerna med tunnelbana och bussar är mycket bra med bland annat tunnelbaneuppgång längre ned på gatan. Du tar dig lätt till centralstationen med tåg, bussar och Arlandabanan. Fräscht och modernt parkeringshus finns i rådhuskvarteret. Kungsholmstorg och Norr Mälarstrand ligger ett stenkast bort. Rådhuset ligger nedanför Kungsklippan och ytterligare några kvarter bort tar Kronobergsparken vid med dess lummiga och populära parkområden.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.