Kungsholmen

Wargentinsgatan 5 E, 4 tr

Suverän och stilren mini-2:a i gott skick med högt, ljust läge, vy mot takåsar och extremt bra planlösning. Bästa adress invid Kronobergsparken.

Adress

Wargentinsgatan 5 E, 4 tr

Rum

2

Slutpris

3 130 000 kr

Avgift

1 842 kr/mån

Boyta

30 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän och stilren ”mini-2:a” om 30 maximalt yteffektiva och väldisponerade kvm. Lägenheten är högt, ljust och lugnt belägen på 4 trappor av 5 i fastighet från 1932, den är stilrent inredd med ljus färgsättning och bra funktions- och förvaringslösningar. Samtidigt bevaras fina originaldetaljer från byggåret såsom rejäl takhöjd om 270 cm, spegelmönstrade dörrar, stora fönsterpartier, parkettgolv m.m.

Planlösningen är optimalt disponerad med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Köket är inrett i stilrent vitt och med komplett maskinell utrustning. Vardagsrummet ger plats för soffa och matbord. Smart sovrumsdel med plats för 120 cm säng. Kaklat badrum med duschplats och tvättmaskin.

Stabil och populär förening med god ekonomi och alla stora renoveringar utförda. Möjlighet till garageplats i fastigheten kan finnas.

– Hall med plats för ytterkläder och skor. Parkettgolv och vita väggar samt tak.

– Kaklat badrum med dusch, toalett, handfat på kommod med förvaring, badrumsskåp samt en toppmatad tvättmaskin.

– Kök i minimalistisk design och stilrent vitt med god förvaring i skåp och lådor, bra arbetsytor i form av bl a en köksö, komplett maskinell utrustning såsom kyl och frys, gasspis med varmluftsugn, fläkt samt diskmaskin.

– Vardagsrum med plats för soffa och matbord samt rymlig klädförvaring i klädkammare/garderob. Vardagsrummet har ett stort fönsterparti som ger rikligt ljusinsläpp och vy mot himmel och takåsar. Parkettgolv och vita väggar samt tak.

– Praktisk sovrumsdel med fönster och plats för säng om 120 cm.

Pris: 2 495 000 kr

Månadsavgift: 1 842 kr
Utöver månadsavgiften tillkommer en obligatorisk avgift på 65kr/mån för 100/100 MBit bredband.

Andel i föreningen: 0,19445 %

Byggår: 1932

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Föreningen har 5 bokningsbara tvättstugor med vardera 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 torkskåp. 2 obokningsbara tvättstugor med vardera 3 tvättmaskiner, 3 torktumlare och 1 respektive 2 torkskåp, samt 3 torkrum med luftavfuktare. Föreningen har även tillgång till bastu, cyckel- och barnvagnsrum, föreningslokal samt extra källarförråd. Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Lägenhetsnummer: 99-2026-2-257-6

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5.

Energiförbrukning: 141 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Under föreningens gård finns ett stort garage med ca 100 platser som nås från Celsiusgatan. Föreningen hyr ut garaget i sin helhet till HSB Fastighets AB Kontorshuset. Kontakta HSB för platsförfrågan.

Allmänt om föreningen: Brf Järnvägsmannen i Stockholm registrerades 1929. Föreningen är äkta, äger marken och förvaltar tre fastigheter (fyra byggnader) innehållande 16 925 kvm bostadsyta och 5 111 kvm lokalyta (totalt 22 037 kvm). Av föreningens 417 lägenheter upplåts samtliga med bostadsrätt och samtliga 21 lokaler upplåts med hyresrätt. Föreningens byggnader har adresser Celsiusgatan 2-8 och Wargentinsgatan 1-7 uppförda 1932-1933 samt Kungsholmsgatan 42-54, "Zettervallhuset" uppfört 1899-1901. För mer information se www.jarnvagsmannen.org

Järnvägsmannen är en mycket populär förening med god ekonomi. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skuldsättningsgraden till 5.881:-/kvm. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Större renoveringarna som utförts:
2019: Fönsterrenovering (etapp 3: Zettervallhusets fönster mot Kungsholmsgatan). Elektroniska lås installerade på fastighetens entréportar och källardörrar samt dörrar till allmänna utrymmen.
2018: Renovering av fönster (etapp 2: husen mot Wargentins- och Celsiusgatan). Digitalisering av tvättstugans bokningssystem. Spolning av V/A-stammar.
2017: Ommålning av trapphusen i Wallanderhusen. Renovering av föreningens fönster (etapp 1: gårdshuset). Byte av innerglasen mot energiglas. Renoveringa av hyreslokalen på Celsiusgatan 8. Renovering av Zettervallhusets burspråk.
2016: Uppförande av balkonger på Zettervallhusets gårdssida. Restaurering av entréerna i Wallanderhusen.
2013-2014: Renovering av föreningens bastu.
2012-2013: Renovering av gård, gårdsbjälklag samt tätskikt
2012-2013: Renovering av garage, förstärkning av pelare till gårdsbjälklag, målning väggar samt ny belysning
2012: Föreningslokal
2012: Värmeinjusteringen inklusive utbyte av samtliga radiatorventiler
2011: Montering av snörasskydd samt annan säkerhetsutrusning på samtliga fastigheters tak
2009-2011: Renovering av fasader och balkonger på Smultronet 4 och 5
2008: Inköp av sex tvättmaskiner, elva torktumlare och åtta torkskåp
2006-2007: Inköp och montering av grindar mot Wargentinsgatan
2006-2007: Målning av samtliga fönster
2006-2007: Spolning av samtliga avloppsstammar
2000: Ny garageport.
2000: Ny fjärrvärmeanläggning
1996-1999: Byte av samtliga tak på föreningens hus
1996: Installation av säkerhetsdörrar
1991-1993: Byte av köks- och badrumsstammar samt elsystem, nya badrum och målning av trapphus.

Kommande/planerade renoveringar:
Målning av trapphus och byte av entréportar från 2020 och framåt.

Till lägenheten disponeras två förråd, ett vinds- och ett källarförråd. Möjlighet finns att även hyra extraförråd i källaren. I föreningen finns 5 st bokningsbara tvättstugor och 2 ej bokningsbara med "drop in". Det finns bastu, en föreningslokal för 40-50 personer, barnvagnsrum och flera cykelförråd.

Förening: Brf Järnvägsmannen i Stockholm

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 417

Antal lokaler: 21

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Hastighet: 100/100 Mbit/s. Fast obligatorisk kostnad: 65 kr/mån. Leverantör: Ownit.

Superläge på Kungsholmen nära Kronobergsparken. Här är det närhet allt såsom kommunikationer (T-bana och flertalet innerstadsbussar), restauranger, affärer, butiker, Kungsholmstorg med trevligt restaurangstråk längs med Scheelegatan, Norr Mälarstrand med strandpromenade längs Riddarfjärden samt ett stenkast till Västermalmsgallerian vid Fridhemsplan med trendbutiker och stora mataffärer.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.