Hornsbergs Strand - Kungsholmen

Sara Lidmans Gata 4, 6 tr.

Stilren och optimalt planerad 2:a i högt & fritt läge med dubbla balkonger, strålande sjöutsikt och öppna sällskapsytor. Möjlig 3:a!

Adress

Sara Lidmans Gata 4, 6 tr.

Rum

2

Slutpris

5 430 000 kr

Avgift

3 218 kr/mån

Boyta

67 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän 2:a (möjlig 3:a) om 67.5 väldisponerade kvm i toppskick. Lägenheten är högt och ljust belägen på sjätte våningen i fastighet uppförd 2012. Läget här är verkligen toppen, endast några meter från vattnet, badbryggorna, strandpromenaden och sjölivet vid Hornsbergs Strand samt Kristinebergs Strand.

Lägenheten har en utmärkt planlösning som är genomgående mellan innergård och gata. Den är maximalt yteffektiv och tillgänglig med genomgående hög standard och alla tänkbara, moderna bekvämligheter. Här ges öppna och härliga sällskapsytor mellan kök och vardagsrum med balkong i sydöst. Stilrent kök i vitt med god förvaring i skåp och lådor samt komplett maskinell utrustning. I anslutning till köket ges plats för stort matsalsbord och många middagsgäster.

I övrigt finns ett rofyllt sovrum med utgången till balkongen i nordväst med eftermiddagssol och enastående utsikt med solnedgången över Ulvsundasjön. Stort badrum med badkar, WC, handfat på kommod, handdukstork och egen tvättsektion med tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk och skåp ovan. Välkomnande hall med gott rumssamband och generös förvaring i garderober samt i rymlig klädkammare och förråd.

Trygg och klok förening med god ekonomi i ny och välskött fastighet. Föreningen har även 121 garageplatser och 5 MC-platser. Under det senaste åren har föreningen sänkt avgifterna med 5% respektivt 10%.

Härligt läge invid Hornsbergs Strand med mysig strandpromenad, torg och badbryggor. I området finns flera mysiga caféer, trevliga restauranger och blomsterbutiker. Ett stenkast bort finns Lindhagens Galleria med bl.a. ICA Maxi, Apotek och Systembolag. Även ett flertal gym såsom SATS, Puls & Träning på Franzéngatan, Nordic Wellnes i Lindhagensgallerian och Friskis & Svettis finns inom kort avstånd. I övrigt är kommunikationer mycket goda med 5 min till t-bana, samt busslinjer blå buss 50, samt bussarna 61, 59. Bra skolor och förskolor i närheten.

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor samt rejäl förvaring i garderober. I anslutning till hallen finns en stor klädkammare och ett förråd (inget förråd till lägenheten finns utöver detta).

– Utmärkt sällskapskök i stilrent utförande med bra arbetsytor och gott om förvaring. Här finns komplette maskinell utrustning i form av integrerad diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn, inbyggd micro, matkvarn samt kyl och frys. Här finns plats för ett rejält matbord med plats för många middagsgäster.

– Luftig vardagsrum i öppenplanlösning mot kök, med generöst ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Naturlig plats för soffgrupp och TV-möbel. Här finns utgången till ena balkongen i sydväst med utsikt mot gamla fina industribyggnader.

– Rofyllt sovrum med utgången till balkongen i nordväst med eftermiddagssol och enastående utsikt med solnedgången över Ulvsundasjön. Plats för dubbelsäng och skrivbord, byråer eller dylikt.

– Stort och fräscht badrum med klinkergolv och golvvärme, toalett, handfat på kommod, handdukstork, badkar och spegel ovan, samt egen tvättsektion med tvättmaskin och torktumlare ’side by side’, arbetsbänk och skåp.

Pris: 5 390 000 kr

Månadsavgift: 3 218 kr
Beräknad driftkostnad/månad ca: hushållsström 200:- , värme 200 kr/mån och hemförsäkring: 150:-

Andel i föreningen: 0,00366 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 2012

Lägenhetsnummer: 612

Hiss: Ja

Våning: 6

Allmänt om föreningen: Brf Välbehaget är en äkta bostadsrättsförening som stod klar för inflytt under året 2012. Föreningen består av 225 bostadsrättslägenheter och 5 lokaler samt 121 garageplatser som ger goda intäkter till föreningen. Till garageplatserna är det separat kö. Vid intresse av garageplats vänligen kontakta Parkman i Sveriger AB på tel 08-734 90 00. Total lägenhetsyta är 19 252 kvm samt lokalytan exkl garage är 553 kvm. Avgiften sänktes den 1 januari 2016 med 5% och föreningen sänkte avgifterna med ytterligare 10 procent från den 1 april 2017. Juridisk person accepteras inte som köpare. Föreningen äger marken. Fastigheten är byggd av Skanska och är ett lågenergihus vilket är miljövänligt såväl som bra ekonomiskt.

Föreningen har ett gemensamt elabonnemang, varje lägenhet är i sin tur utrustad med undermätare och betalar för faktiskt förbrukning via tillägg på månadsavgiften. Även kall- och varmvattenförbrukning debiteras bostadsrättshavaren efter faktisk förbrukning.

Huset är miljöcertifierat enligt LEED Gold vilket innebär hög miljöprestanda med mycket låg energiförbrukning vilket ger låga driftkostnader som således är bra för föreningens framtida ekonomi. LEED ställer även krav på materialval, vattenförbrukning m.m.
Lägenheten färdigställdes 2012.

Medlemmarna har tillgång till; Barnvagnsförråd, cykelrum, rullstolsförråd samt två soprum för källsortering och återvinning. Föreningen har två fina innergårdar med planteringar, lekytor och sommarmöbler.

Kvarteret Välbehaget är omgiven av gatorna Hornsbergs strand, Elersvägen, Sara Lidmans gata och Lars Forsells gata. Närhet till stor lekplats med plaskdamm, fotbollsplan med konstgräs, tennishall, pulkabacke vintertid samt flera badbryggor.

För mer information se föreningens hemsida: https://www.brfvalbehaget.se/

Förening: Brf Välbehaget

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 225

Antal lokaler: 5

TV: Ownit levererar också IP-TV till föreningen. Ett grundutbud av kanaler ingår i årsavgiften. För att kunna se på IP-TV krävs en särskild mottagare som kopplas till TV:n. Föreningen står endast för en sådan mottagare per lägenhet. Denna tillhör föreningen och ska lämnas kvar vid överlåtelse.

Internet: Föreningen är ansluten med fiber till Ownit och varje lägenhet är ansluten med 100/100 Mbps fiber. Varje medlem tecknar själv kostnadsfritt avtal med Ownit. Obligatoriskt avgift 200kr/mån. I varje lägenhet finns en tjänstefördelare. Denna tillhör föreningen och ska lämnas kvar vid överlåtelse.

Sammanställning: Två härliga balkonger i högt fritt läge. Från balkongen i nordväst avnjuts eftermiddagssolen och vackra solnedgångar över Ulvsundasjön. Den sydöstvända balkongen erbjuder förmiddagssol och utsikt mot gamla fina industribyggnader.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.