Hagastaden

Emmy Rappes Gata 3, 3 tr

Högklassig design & optimal funktion i strålande ljus hörntvåa med öppna ytor & exklusiva materialval. Föreningen erbjuder ägaren fri uthyrning!

Adress

Emmy Rappes Gata 3, 3 tr

Rum

2

Slutpris

4 380 000 kr

Avgift

2 477 kr/mån

Boyta

42 kvmOm bostaden

Möjlighet till omgående tillträde!

Välkommen till Emmy Rappes Gata 3 och detta vackra hem som överträffar det mesta. Här bor du på attraktiv adress i det påkostade projektet Brf Kvartetten 1 i Hagastaden som erbjuder allt man kan önska sig i form av öppna sociala ytor, påkostade materialval, stora fönsterpartier samt alla tänkbara bekvämligheter.
Här finns ett stilrent kök från Vedum med all maskinell utrustning i öppen planlösning med vardagsrummet. Sovrummet erbjuder gott om förvaring, fransk balkong och plats för dubbelsäng. Smakfullt badrum med lyxig ”hotellkänsla”, duschhörna, toalett, handfat på kommod med förvaring samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare.
Här bor man med bästa läget i området, där Norra stationsparken öppnar upp sig i syd/väst. Denna fantastiska bostad ligger i ett mycket attraktivt parkläge med direkt access till park och torg. Nära Hagaparken med sina trevliga promenad- och joggingstråk. Bästa tänkbara service via flera livsmedelsbutiker, apotek, gym och en stor välsorterad Hemköp precis runt knuten. Här ligger också populära Blique hotell med deras omtalade takterrass där man året runt kan avnjuta en magisk utsikt över staden. Nära till Rörstrandsgatans stora utbud av restauranger och caféer.
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening med låga avgifter, hög bekvämlighet och lyxiga materialval. Föreningen äger marken. Gym finns i föreningen och nedfart till garage finns under gården. Diverse service så som mötesrum, städning och tvätt m.m. erbjuds till de medlemmar som så önskar. T-banans gula linje planeras 2 min från byggnaden och den nya parken och Hagastadens skyline kommer breda ut sig framför huset.

Pris: 3 975 000 kr

Månadsavgift: 2 477 kr
Grundavgift inkl. värme och kallvatten. Avgift för bredband tillkommer om 205 kr/mån.

Andel i föreningen: 0,75900 %

EL: 275 kr/mån

Försäkring: 200 kr/mån

Total driftkostnad: 475 kr/mån

Byggnadstyp: Flerfamiljshus

Byggår: 2021

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 2:1302 (1302)

Hiss: Ja

Våning: 3

Antal våningar: 12

Energideklaration: Ej utförd

Allmänt om föreningen: Brf Kvartetten 1 i Hagastaden består av 128 bostadsrätter samt 2 lokaler med hyresrätt i två byggnader om 16 respektive 12 våningar (Sopranen och Tenoren).
Bostadsarea om totalt 5491 kvm samt lokalarea 187 kvm. Föreningen är en äkta förening och äger marken.
Juridisk person medges medlemskap under förutsättning är bostaden blivit upplåten till juridisk person vid upplåtelsen (ett begränsat antal bostäder finns för bolagsköp).
Belåning 14.001:- per kvm/år
Beräknade hyresintäkter från lokalen 589.050:-/år.
Föreningens årsavgiftsnivåer har i den ekonomiska planen beräknats utifrån en antagen genomsnittlig ränta om 2,8%. Den faktiska räntan antas bli lägre och skillnaden utgör en likviditets-/räntereserv för föreningen.

Driftskostnader:
Årsavgift grund 29.718 kr inkl värme och kallvatten.
Årsavgift hushållsel (beräknad) 3.074 kr. Debiteras efter faktisk förbrukning.
Årsavgift tappvarmvatten (beräknad) 1.547 kr. Debiteras efter faktisk förbrukning.
Årsavgift bredband/TV 2.460 kr (obligatorisk avgift).

Besök gärna projektsidan https://kvartetten.se/ för mer information.

Utrymmen:
Källare med teknikrum och källarförråd på plan 0.
Postboxar, barnvagnsrum/rullstolsrum finns i anslutning till lobbyn.
Lobby/entré i terrazzo med sittbänk och infotavla. Hissar med digitala infoskärmar.
Gemensam yta för gymaktivitet med tillgång till viss utrustning på plan 1 i Sopranen.
Gemensam innergård mellan byggnaderna på plan 1. Plats för viss cykelparkering.
Cykelparkering inomhus under gård på angränsande fastighet (Kvartetten etapp 2) genom avtalsservitut.
Sophantering för Hagastaden gemensam sopsug med nedkast på innergården.
Föreningen har ingått avtal om parkeringsköp med Stockholms Parkering AB. Garagenedfart finns mellan husen (under innergården).

På uppdrag av Byggnadsfirman Wallin har välrenommerade Wingårdhs Arkitektkontor ritat Kvartetten. Fyra moderna bostadshus med tydlig inspiration från Lake Shore Drive Chicago, USA. De har fått namnen Sopranen, Alten, Tenoren och Basen precis som kvartettens fyra originalstämmor. Med stilrena fasader med glas och aluminium i harmoniska metallfärger bildar de en vacker, funktionell och visionär del av staden.

Metallfasadens beiga och bruna kulörer letar sig in i bostaden via djupa fönsternischer som går ner till golv. Vita väggar, metalldetaljer och grålaserat ekgolv förstärker det enhetliga och stilrena intrycket. De varma tonerna återkommer i kökets sandbeiga kulör och skapar en fin kontrast mot den rostfria bänkskivan. Badrummets väggar och golv är av grå keramiska plattor i terazzomönster. Den glasade duschväggen har inbyggd smart förvaring.

Vasastaden växer åt nordväst. De höga husen står tätt och bildar en ny del av Stockholms skyline. Tunnelbanans gula linje är under byggnation och området kommer att inrymma ca 50.000 arbetsplatser och 6.000 bostäder. Från Odenplan tunnelbanestation går gula linjen vidare på samma spår som gröna linjen ut till Söderort. Station Hagastaden får totalt fyra entréer. Nordliga entréer blir på Hagaplan, i Karolinska universitetssjukhusets entré och vid Karolinska Institutet. Sydlig entré planeras vid Torsplan. I hjärtat av Hagastaden anläggs med byggstart 2021 en avlång timglasformad park. Parken löper genom norra innerstaden från Torsplan och Hagaplan i väster till Norrtull i öster.

Läs gärna mer om området:
www.hagastaden.se
T-banan: www.nyatunnelbanan.sll.se/sv/arenastaden-stationer
Norra stationsparken: www.norrastationsgatan.se/nyheter/vara-gronomraden
P-hus Hagastaden: www.stockholmparkering.se/Pages/Hagastaden.aspx

Uthyrning: Denna bostadsrätt är konstituerad med en rätt för bostadsrättsinnehavaren att upplåta lägenheten i andra hand till annan för självständigt brukande att användas som bostad. Således behöver bostadsrättshavaren inte inhämta föreningens särskilda samtycke därtill. Detta tillstånd omfattar inte korttidsuthyrning, uthyrning för en period kortare än tre månader, eller upplåtelse till olika personer att använda lägenheten som övernattningsbostad.

Bostadsrättshavaren ska, vid varje tillfälle lägenheten upplåts i andra hand, till föreningen meddela tid för upplåtelsen, upplåtelsens planerade varaktighet och sina egna samt hyresgästens fullständiga kontaktuppgifter (inklusive telefon och e-postadress). Det ska i anmälan även framgå om bostadsrättshavaren har disponerat bostaden själv för eget bruk under perioden före den planerade andrahandsupplåtelsen samt om bostadsrättshavaren kommer att disponera bostaden för eget bruk efter den planerade andrahandsupplåtelsens slut.

Föreningen ska inom tre veckor från det att anmälan tagits emot meddela bostadsrättshavaren i fall att den planerade andrahandsupplåtelsen kan utgöra risk för föreningen att beskattas såsom ett s.k. oäkta bostadsföretag. Om sådan risk föreligger ska föreningen ha rätt att neka till den planerade andrahandsupplåtelsen. Rätten att på villkor ovan upplåta lägenheten i andra hand, ska gälla utan begränsning i tiden. Föreningen har dock rätt att återkalla rättigheten om det finns risk att Föreningen därigenom skulle anses kunna beskattas såsom ett s.k. oäkta bostadsföretag.

Förening: Brf Kvartetten 1 i Hagastaden

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 128

Antal lokaler: 2

TV: Föreningen är ansluten till ComHems fibernät via gruppavtal.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.