Gärdet - Östermalm

Studentbacken 1, 7 tr

Exklusivt drömboende högt upp i huset med stora fönsterpartier, ljuvlig balkong & öppen social planlösning. Juridisk person accepteras. Garage!

Adress

Studentbacken 1, 7 tr

Rum

2

Slutpris

4 495 000 kr

Avgift

2 488 kr/mån

Boyta

45 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Studentbacken 1 och detta vackra hem, rikt på såväl känsla som funktion och med en atmosfär som slår det mesta. Här bor du i en central och attraktiv miljö med närhet till både stadens puls som naturens grönska och lugn. Inspirerad av omkringliggande materialval och färgskala smälter den moderna fastigheten uppfört 2017 perfekt in i omgivningen och grönskan på Gärdet.

Planlösningen är optimerad, maximalt yteffektiv och tillgänglig för två personer. Den karaktäriseras av genomgående stilsäkra materialval, sober färgsättning samt optimala förvarings- och funktionslösningar. Stilrent kök med all önskvärd maskinell utrustning i öppen planlösning med sällskapsrummet. Sovrum med fantastisk förvaring i lyxigt inredd walk in closet och utgång till ljuvlig balkong. Sobert badrum som planerats in i minsta detalj och inretts i stilsäkert utförande med kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Lägenheten är belägen på sju trappor i fastighet uppfört 2017. Det finns garage i huset som nås bekvämt med hiss direkt från våningsplanet. Härlig gemensam takterrass som kan nyttjas till privata tillställningar med magisk 360 graders vy över Stockholms takåsar. Källarförråd samt eget privat vinförråd. Ypperligt läge med naturen runt knuten och promenadavstånd till Karlaplan.

Välkommen att längta hem!

– Välkomnande hall där man direkt slås av lägenhetens trivsamma planlösning. Gott om plats för ytterkläder och förvaring samt klinkers på golv.

– Stilrent kök från Bomans inbjuder till matlagning med gott om skåp och arbetsytor. Släta skåpluckor i grå kulör och bänkskiva i klassisk marmor. Integrerade vitvaror från Siemens med induktionshäll, ugn, fläkt, micro, diskmaskin samt kyl och frys. Plats för stort matbord för 6-8 personer.

– Lättmöblerat vardagsrum med plats för både soffgrupp och annan möblering. Generösa fönsterpartier skänker rikligt med ljusinsläpp. Öppen social planlösning mot köket inbjuder till social samvaro och umgänge.

– Sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord och övrig möblering. Här finns en lyxigt inredd walk-in closet i direkt anslutning till sovrummet med snygg infälld belysning och heltäckningsmatta samt spegel.

– Mysig balkong i öst/syd med utsikt mot gärdets höjder och Kungliga tennishallen. Plats för bord, stolar och växter,

– Stort badrum med dusch samt vitt kakel och grå klinker med golvvärme. Gott om förvaring i badrumskåp, handukstork, vägghängd wc och infällda spotlights i taket. Tvättmaskin med inbyggd tumlare.

.

Pris: 4 495 000 kr

Månadsavgift: 2 488 kr
Den fasta månadsavgiften inkluderar fjärrvärme, kabel-tv (basutbud) och bredband Ownit 100 Mbit. Ca 400 kr i rörlig avgift per månad för kall/varmvatten och elförbrukning tillkommer.

Andel i föreningen: 1,75500 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 2017

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 0702 (1402)

Hiss: Ja

Våning: 7

Antal våningar: 13

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 97 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: I huset finns även garage med totalt 21 platser som nås smidigt via hiss från våningsplanet. Kostnaden för garageplats är 1 900 kr/mån, kösystem. Till garageplatsen ingår däckförråd.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Utsikten omfattar en 13 våningar hög byggnad med 36 bostadslägenheter och 21 garageplatser.
Föreningen äger marken. Juridisk person accepteras.

Årsavgiften för bostadsrätten till bostadslägenheten beräknas erläggas i två delar; varav den ena fördelas efter lägenheternas andelstal (fast del) och den andra motsvarar föreningens kostnad för varm och kallvattenförbrukning samt hushålls-el i respektive lägenhet (rörlig del). Den rörliga delen av årsavgiften mäts genom undermätning av förbrukning av respektive nyttighet och kostnadsberäknas för samtliga lägenheter.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.
Alla lägenheter har ett tillhörande lägenhetsförråd och privat vinförråd som ingår i avgiften. Det finns cykelförråd (även plats för cykel utomhus) och barnvagnsförråd. Varje lägenhet är till viss del utrustad med Fibaro (belysning, bransvarnare etc) och kan styras via app.

Stor gemensam bokningsbar takterrass i söder med inglasat orangeri för socialt umgänge och odlingsmöjlighet.

Föreningen har ett underbyggt garage med 21 garageplatser samt däckförråd framför garageplatserna. Kostnaden för en plats är 1 900 kr/månad (3 st i kö) P-plats utan el 1 000 kr/månad (3 i kö). Bilhiss. Vissa platser har även laddstation för elbil. Varje garageplats har även ett extra förråd. Platser för MC/moped kostar ca 400 kr/månad.
Entré med postboxar.

Ambitionen är att byggnaden ska klassas som miljöbyggnad guld, vilket bland annat innebär låga drifts- och energikostnader, hållbara materialval och säkerställningen av ett behagligt inomhusklimat.

Förening: Brf Utsikten

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 36

TV: Basutbud från Ownit.

Internet: Bredband levereras av Ownit och ingår i månadsavgiften.

Sammanställning: Ljuvlig balkong med plats för bord, stolar och växter.

Patriam Gärdet är beläget i slutet av Erik Dahlbergsgatan mellan det gamla tingshuset (som idag är en internationell skola) och ett tätbebyggt område med funktionalistiska formspråk, i direkt anslutning till Nationalstadsparken och Stockholms innerstad. Inspirerad av omkringliggande materialval och färgskala, har fastigheten i sin moderna tolkning getts möjlighet att smälta in i omgivningen och dess grönska.

Här har du Kungliga Tennishallen som en av dina närmsta grannar. Tessinparken – Gärdets egen lilla oas, når du på fem minuter till fots. Med Gärdets sportfält runt hörnet är en rugbymatch aldrig långt borta. Paddelbanor, ridhus, fotbollsplan, hockeyrink, Lill Jans skogen, Stora skuggan samt hela Gärdets utbud av utegym, bad och promenadstråk. Kort promenad till Fältöverstens köpcenter vid Karlaplan. Gärdets tunnelbana når du på ett par minuter. Fina cykelbanor hela vägen till Stureplan.

Huset är utformat för att smälta in både i naturen och den omgivande bebyggelsen av tegel och puts. Entrén nås till fots via en gångbro över bergsknallen med en smittrappa ner till garageinfarten. Smäckra murar bildar naturliga avskärmningar mot intilliggande byggnader som framhäver områdets nivåskillnader.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.