Gärdet - Östermalm

Rindögatan 27, 2 tr

Strålande ljus & rymlig funkisdröm med utmärkt planlösning, stora fönsterpartier, ljuvlig balkong & härlig fri utsikt mot lummig grönska.

Adress

Rindögatan 27, 2 tr

Rum

2

Slutpris

3 600 000 kr

Avgift

2 302 kr/mån

Boyta

39 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Rindögatan 27 och detta suveräna läge på Gärdets grönskande höjder, med kort promenadavstånd till Djurgården, Tessinparken och Karlaplan. Lägenheten är utmärkt disponerad, yteffektiv och funktionell för både en och två personer. Här ges luftiga sociala ytor, utmärkt sovrum samt ljuvlig balkong med naturskön utsikt som ger en härlig förlängning av vardagsrummet och inbjuder till avkopplande stunder.

Lägenheten har renoverats med stil och finess och den karaktäriseras av ljus färgsättning, vackra golv samt optimala förvarings- och funktionslösningar. Luftigt, lättmöblerat vardagsrum med stora fönsterpartier ger rummet ett flödande ljus oavsett årstid och plats för både soffgrupp och stort matbord. Utgång till härlig balkong med morgon- och förmiddagssol som blir ett extra rum större delen av året. Trivsamt kök från charmiga byggnadsåret som har delvis uppdaterats. Skåp och lådor ger gott om förvaringsutrymmen. Mysigt sovrum med plats för större säng och stort fönster. Stilrent helkaklat badrum med dusch.

Mycket välskött förening med god ekonomi och vacker renoverad fastighet från 1939.

Här bor du med naturen runt knuten, med fina motionsstråk kring Djurgården, Ladugårdsgärdet och Lill-Jansskogen. Men dessutom med direkt närhet till Östermalm och stadens puls. Med en kort promenad genom Tessinparken kommer du till Karlaplan och Fältöverstens stora serviceutbud. Välkommen att känna dig hemma!

– Välkomnande hall där man direkt slås av lägenhetens trivsamma planlösning. Gott om plats för ytterkläder och utmärkt förvaring i garderober.

– Trivsamt kök med mycket bra förvaring i flertalet skåp samt goda arbetsytor. Grå snickerier och maskinell utrustning som gasspis, fläkt, ugn och kyl/frys.

– Mysigt sovrum med stort fönster. Praktisk skjutdörr skärmar av mot vardagsrummet.

– Lättmöblerat vardagsrum med stort fönster som skänker fint ljus och harmonisk atmosfär. Här finns plats för både soffgrupp, matbord och annan möblering vilket gör detta till en självklar plats för social samvaro och umgänge. Utgång till härlig balkong med plats för bord, stolar och växter.

– Stilrent badrum med takdusch, handdukstork, wc samt handfat med spegel ovan.

Pris: 3 195 000 kr

Månadsavgift: 2 302 kr
I avgiften ingår värme, VA & kabel-TV (basutbud).

Andel i föreningen: 1,33067 %

EL: 150 kr/mån

Försäkring: 150 kr/mån

Total driftkostnad: 300 kr/mån

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1939

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 24 (1204)

Hiss: Ja

Våning: 2

Antal våningar: 8

Allmänt om föreningen: Brf Karteschen är en äkta bostadsrättsförening som äger marken och upplåter 53 lägenheter med bostadsrätt, en affärslokal med hyresrätt (frisör) samt 3 garageplatser med hyresrätt. En 1-rumslägenhet tillhör föreningen (hyresrätt) och används som gästlägenhet. Huset byggdes 1939 och bostadsrättsföreningen bildades 1981. Totalytan är 2 988 kvm, varav 2 908 kvm utgör lägenhetsyta och 80 kvm lokalyta. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad som inkluderar bostadsrättstillägg för medlemmarna. Föreningen tillåter inte juridisk person som medlem. Inga avgiftsförändringar beslutade. Mycket välskött förening med god ekonomi, 3 778 kr/kvm i lån (2019).

Gemensamma utrymmen:
Det finns tvättstuga och gemensam bastu i huset. Föreningen disponerar en gästlägenhet, 1:a med pentry, dusch, 4 sängplatser samt wc (den är för närvarande långtidsuthyrd) . Föreningen har en takterrass som kan nyttjas av medlemmarna.

Underhåll och renoveringar
2002 – Fönsterrenovering.
2004/2005 – Byttes samtliga V/A stammar och el-stigare.
2008 – Spolning av stammar. Hissmaskin utbytt. Yttertak ommålat. Takaltan med tätskikt renoverat.
2009 – Renovering av rökkanaler.
2011 – OVK besiktning.
2014 – Byte av expansionskärl i värmecentralen.
2016 – Installation utav avgasare värmecentralen, ny brandlucka, nyläggning av plattor vid entré.
2017 – Spolning av stammar.
2018 – Installation av bergvärme, byte av rör fjärrvärme, renovering av tak, ventilationsarbeten, byte av undercentral.
2018/2019 – Ventilationskanaler har filmats och sedan rensats vid flera lägenheter.
2019-2020 – Renovering utan tvättstugan

Kommande renoveringar:
2021 – Renovering av balkonger, fasad, fönsterkarmar.

Föreningen hyr ut 3 st garageplatser (1200 kr)mån) 4 i kö samt 5 st parkeringsplatser utomhus
Besök gärna föreningens hemsida www.rindogatan27.nu

Förening: Brf Karteschen 1

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 53

Antal lokaler: 1

Antal hyresrätter: 1

TV: Kabel-TV (basutbud) från ComHem ingår i avgiften.

Internet: Föreningen är ansluten till ComHem.

Sammanställning: Underbar och möblerbar balkong som ger ett härligt "uterum". Plats för bord, stolar och växter samt härlig vy över lummig grönska. Morgon/förmiddagssol (sommar fram till kl 14:00).

Rindögatan ligger perfekt placerat intill natur – och grönområden samtidigt som bara några minuter till Stureplan med dess stora restaurangutbud. Gärdet och Tessinparken erbjuder vackra grönområden och plats för motion och rekreation. I närområdet finns flertalet populära caféer och restauranger och på några minuters promenad når du fältöversten som erbjuder allt du kan önska såsom livsmedelsbutiker, apotek och modebutiker. Fantastiska kommunikationer nästintill fastigheten.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.