Gärdet - Östermalm

Smedsbacksgatan 1, 8 tr

Snyggt och stilrent i kvadratsmart 2:a, högst upp på 8:e våningen, med stor solig balkong och vacker milsvid utsikt över Stockholm. Bäst i klassen!

Adress

Smedsbacksgatan 1, 8 tr

Rum

2

Slutpris

3 750 000 kr

Avgift

2 553 kr/mån

Boyta

37 kvmOm bostaden

Välkommen till en fantastiskt fin, stilren och optimal funkistvåa på Gärdet, högst upp i huset på 8:e våningen, med stor terrasslik balkong om ca 5 kvm. Balkongen ger ett härligt, soligt och möblerbart uterum med endast himlen ovanför och den mildsvida utsikten i 180 graders vinkel över Stockholm är oslagbar och praktfull. Från Lidingö, Värtan och Stockholms inlopp i öster, över Gärdet, Djurgården och bort mot Nacka i söder och innerstadens stadsilhuett med torn, takåsar och ända bort till Globen i väster. Ja, häftigare än så här blir det inte!

Lägenheten är maximalt yteffektiv och tillgänglig för en eller två personer, väl motsvarande tvåor på både 40 och 45 kvm. Den är smakfullt ytskiktsrenoverad 2017 i stilrent utförande med smakfull färgsättning och optimala förvarings- och funktionslösningar. Samtidigt bevaras alla fina och tidsenliga originaldetaljer från byggåret såsom nyslipad och oljad fiskbensparkett, stengolv i hallen, stora fönsterpartier med spanjolettbeslag och fönsterbrädor i sten samt vita snickerier, garderober och serveringsskåp.

Hall med plats för ytterkläder, skor och förvaring. Kaklat och stambytt badrum med badkar, WC och handfat. Vardagsrum med plats för soffa, TV och matbord. Platsbyggd förvaring i garderobsvägg med svarta läderhandtag och utgång till balkongen. Avskilt sovrum med parkettgolv, väggar i varm kulör, plats för 120 cm säng och stort fönsterparti med vidsträckt utsikt. Bevarat glasat fönster- och skjutdörrsparti i funkisstil. Kök med luckor i ljusgrått och kromade beslag, god övrig förvaring i bevarat serveringsskåp i original, kyl, frys, gasspis och fläkt.

Välskött förening med god ekonomi i en klassisk funkisfastighet från 1938 med dubbla hissar.

Detta är ett sällsynt tillfälle att förvärva ett drömboende högst upp i fastigheten med en av Stockholms häftigaste utsikter över stad, land och vatten. Kombinationen med det rofyllda läget på Gärdets höjder, med kort promenadavstånd till Djurgården, Tessinparken och Karlaplan, gör detta till en bostad vi tror ni väntat på! OBS! Dessutom ligger tunnelbanan precis utanför porten och det finns en ICA-butik i huset med öppettider 7-23.

Pris: 3 495 000 kr

Månadsavgift: 2 553 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bredband. Driftskostnader: Hushållsel ca 200-250:-/mån, gas ca 250:-/mån och hemförsäkring ca 100-150:-/mån.

Andel i föreningen: 1,39710 %

Byggår: 1938

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 08008 (1804)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 8 av 8.

Energiförbrukning: 207 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Det finns 10 st parkeringsplatser på fastigheten, 2 st för bostadsrättsinnehavarna och 8 st för lokalhyresgäst.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Kulan 1 är en äkta förening som förvärvade fastigheten 2003. Fastigheten byggdes 1938 i typisk funkisstil med 8 våningsplan, dubbla hissar och består av 64 lägenheter, varav 63 med bostadsrätt, 1 återstår som hyresrätt (dold tillgång som föreningen kommer att sälja på öppen marknad under 2018. Pengarna kommer bl a användas till amortering av lån) samt 1 lokal med hyresrätt (ICA). Marken innehas med äganderätt. Delat ägande godkännes om t ex föräldrar och barn äger tillsammans, minst ägarandel är 10%.

Total bostadsyta: 2.848 kvm enligt taxeringsbesked.
Total lokalyta: 688 kvm enligt taxeringsbesked.

Gjorda renoveringar:
1997: V/A-stammar i kök och badrum samt elstigare byttes.
1997: Renovering av fasad och balkonger.
2006: Byte av ytterfönster. Nytt expansionskärl. Radonmätning.
2007: Renovering av yttertak, tvättstugorna och källare. Ombyggnad av fjärrvärmecentral. Nya radiatorventiler.
2008: Hissarna renoverades och nya torkskåp i tvättstugorna.
2009: OVK och energideklaration upprättades. Nya tvättmaskiner och torktumlare i tvättstugorna. Restaurering av väggmåning i entrén.
2010: Ny mangel i tvättstugan. Brandsläckare installerad på vind och i källare. Brandskyddskontroll av eldstäder.
2011: Stamspolning och brandsläckare i trapphus installerat.
2012: Byte av alla 9 st vindsfönster. Plats för cyklar iordningställd. Soprummet byggdes om.
2013: Nya planteringar framför entrén till fastigheten.
2014: Ny plattsättning framför entrén till fastigheten och målning av golv i källaren.
2015: OVK-besiktning. Kontrollmätning av alla lägenheter. Brandskyddet inspekterat. Omförhandlat avtal med ICA.
2016: Tvätt och besiktning av balkonger. Plåttak bättringsmålade. Brandskyddskontroll med kamera inspektion.
2017: Plattsättning och staket framför fastigheten.

Föreningen följer en renoveringsplan och följande renoveringar planeras:
2018: Byte av radiatorer (30 st). Stamspolning och målningen i entrén ska renoveras (båda görs i januari -18).
2021: Ny tvättstugeutrustning och besiktning av balkonger.
2022: Ny gruppstyrning av hissarna.
2025: Entrédörr och källardörr.

Föreningen har en mycket god ekonomi och alla stora renoveringar i fastigheten är gjorda. Intäkterna från mataffären (ICA) bidrar i stort till att bekosta föreningens ränte- och driftskostnader. Den återstående hyresrätten är en dold tillgång och föreningen planerar att sälja den under 2018. Bl a hade föreningen en avgiftsfri månad 2014. Inga avgiftsförändringar planeras.

Föreningen har två parkeringsplatser med separat kö. I övrigt gäller boendeparkering i området.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd som ligger lättillgängligt en trappa ovanför. I fastigheten finns två gemensamma tvättstugor med två tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare i båda. Ett torkrum finns också. I källaren finns även soprum och cykelrum.

Förening: Brf Kulan 1

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Grundutbud med 8 kanaler ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem. 50 Mbit/s ingår i avgiften. Möjlighet till snabbare bredbandsuppkoppling och fler TV-kanaler fås mot en rabatterad avgift.

Sammanställning: Stor solig och terrasslik balkong om ca 5 kvm med vacker och mildsvid utsikt över stad, land och vatten.

Lugnt, ostört och synnerligen eftersökt läge uppe på Gärdets höjder. Med direkt närhet till fantastiska Gärdets sportfält och vackra Tessinparken. Några minuters promenad till Fältöverstens stora utbud av affärer, apotek och systembolag. Nära till Karlaplan och underbara Djurgården. Utmärkta kommunikationer med T-bana Gärdet direkt utanför porten och 100 meter till 1:ans busshållplats. Mataffär ICA Gärdet ligger i fastigheten.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.