Gärdet

Olaus Petrigatan 12, 3 tr

Fantastiska 52 kvm med perfekt planlösning, utsikt över takåsarna och stor balkong med bästa solläge. Härligt läge på Nedre Gärdet!

Adress

Olaus Petrigatan 12, 3 tr

Rum

2

Slutpris

5 000 000 kr

Avgift

2 568 kr/mån

Boyta

52 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 52 ljusa och välplanerade kvm med optimal planlösning och ytor i bra skick! Stor balkong i sydväst med sol i princip hela dagen. Högt läge, 3 tr med hiss. Härlig takhöjd, fina snickerier och vackra trägolv. Sovrum med plats för dubbelsäng, snyggt badrum, utmärkt kök och härligt vardagsrum. Toppläge på Nedre Gärdet vid lugn gata. Promenadavstånd till Karlaplan och Tessinparken.

Rumsbeskrivning: – Välkomnande hall med plats för ytterkläder.

– Utmärkt kök med gott om skåp, bra arbetsytor och matplats för 4-6 personer. Kyl, frys, diskmaskin samt ugn. Spis med glaskeramikhäll, ugn och fläkt.

– Lättmöblerat vardagsrum med parkettgolv och utgång till balkongen.

– Snyggt badrum med kaklade väggar och klinker på golv. Dusch, WC och handfat. Plats och förberett för tvättmaskin

– Sovrum med plats för dubbelsäng.

– Balkong med bästa solläge och utsikt över takåsar. Plats för fyra stolar och bord.

Pris: 4 675 000 kr

Månadsavgift: 2 568 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Föreningen har för närvarande ett gruppavtal med Ownit och CanalDigital avseende bredband (100 Mbit/s) och kabel-tv (ca 20 kanaler). Avgiften för detta är endast 273 kr per månad och lägenhet.

Andel i föreningen: 1,88708 %

EL: 300 kr/mån

Försäkring: 200 kr/mån

Övrigt: 273 kr/mån

Total driftkostnad: 773 kr/mån

Byggår: 1953

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 99-2874-1-35-2

Hiss: Ja

Våning: 3

Antal våningar: 4

Energideklaration: Utförd

Parkering/Bilplats: Föreningen har 5 garageplatser för medlemmarna samt boendeparkering på gatan.

Allmänt om föreningen: Brf Ryttmästaren 13 registrerades den 11 november 1998, äger och förvaltar fastigheten på Olaus Petrigatan 10 och 12 sedan 15 december 2000. Fastigheten omfattar 45 bostadslägenheter varav 44 upplåts med bostadsrätt( 2 795 kvm) och 1 med hyresrätt (82 kvm). Ett flerfamiljshus i sten med 4 hela våningsplan, inredd vindsvåning, suterrängvåning med lägenheter och gemensamma utrymmen bl a tvättstuga, cykelrum samt källarvåning med lägenhetsförråd. Huset byggdes 1953 och tillbyggnad av vinds- och souterängvåningar skedde 1996.

EKONOMI
Se årsredovisning 2018.
Inga avgiftsändringar planerade 2019.

RENOVERINGAR
1996 Vindsvåning och del av suterrängvåning inredda med 8 lägenheter.
2003 Hissmaskin
2007 Stambyte
2007 Hissrenovering
2007 Balkongbyggnation
2010 Ytskiktsrenovering av tvättstuga
2012 Fönsterrenovering
2013 Byte av garagportar
2016 Ny nergrävd sopstation
2016 Nya maskiner till tvättstuga
2016 Installation av bergvärme
2017 Stamspolning
2018 har trapphusen målats om.

Föreningen har för närvarande ett gruppavtal med Ownit och CanalDigital avseende bredband (100 Mbit/s) och kabel-tv (ca 20 kanaler).
Avgiften för detta är endast 273 kr per månad och lägenhet.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga i källare med 2 tvättmaskiner, 1 tumlare, 1 torkskåp, 1 mangel. Torkrum och mangelrum med arbetsbord, mm. Lägenhetsförråd i källaren. Cykel och barnvagnsrum med ingång från gatan.

GARAGE
5 garageplatser med infart från östra gaveln på fastigheten. Garage går att hyra för 2200 kr/mån. Till garaget är det separat kö. För den som är mantalsskriven på adressen finns boendeparkering på gatan. Helger och kvällar parkerar man gratis på gatan. Är du intresserad av en garageplats kan du anmäla ditt intresse till styrelsen.

ÖVRIGT
I samband med överlåtelse skall säljaren betala en överlåtelseavgift motsvarande 2,5 procent av gällande basbelopp. Föreningen tar ut en avgift vid pantsättning av bostadsrättshavaren med ett belopp motsvarande 1 procent av gällande basbelopp.

KOMMUNIKATIONER, SERVICE OCH OMGIVNINGAR
Innerstadsbussar på Värtavägen(1:an), Erik Dahlbergsgatan (62:an)eller Valhallavägen(1:an, 4:an och 72:an). T-banan tar Du enklast till eller från hållplats Gärdet på Askrikegatan eller hållplats Karlaplan i Tessinparkens södra del.

Kort gångavstånd till Fältöversten med hela köpcentrumutbudet av livsmedelsaffärer, bank, apotek och småbutiker. I närområdet finns mindrre livsmedelsaffär samt restauranger, mm

En lugn del av Nedre Gärdet ovanför Valhallavägen intill populära och barnvänliga Tessinparken, med parkleken året runt öppet. Restaurangens parkservering under sommaren ger tillsammans med grönytor och bänkar plats för rofylld stund mitt i stan med blomprakt och svalkande fontän i blickfånget.

Ett kvarter bort öppnar Djurgårdens gräsytor upp sig med Kampementsbadet som kan erbjuda en bra avslutning på långpromenaden eller joggingrundan. Hela utbudet av museér och andra attraktioner gör denna del av Djurgården som en del av nationalsstadsparken till Stockholms mesta rekreationsområde. I närheten ligger även Stockholms Stadion, Ryttarstadion, Tennisstadion, GIH-badet samt Östermalms IP med skridskoåkning vintertid.

Förening: Ryttmästaren 13

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät.

Internet: Föreningen har för närvarande ett gruppavtal med Ownit och CanalDigital avseende bredband (100 Mbit/s) och kabel-tv (ca 20 kanaler). Avgiften för detta är endast 273 kr per månad och lägenhet.

Sammanställning: Stor balkong, läge sydväst.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.