Gärdet

Furusundsgatan 16, n.b.

Renoveringschans med direkt närhet till t-bana Gärdet. Stambytt badrum. Välskött förening med två takterrasser och fantastisk utsikt över Stockholm.

Adress

Furusundsgatan 16, n.b.

Rum

2

Slutpris

3 225 000 kr

Avgift

1 800 kr/mån

Boyta

40 kvmOm bostaden

Möjlighet finns nu att förvärva ett renoveringsobjekt om 40 kvm mycket attraktivt beläget på Furusundsgatan 16 med både tunnelbana, mataffär runt husknuten. Lägenheten har kök, vardagsrum och sovrum i fil. Generös takhöjd, fönster med djupa nischer samt plastmatta med trägolv under. Äldre kök i originalutförande med serveringsskåp. Helkaklat badrum som renoverades i samband med föreningens stambyte 1999. Lägenheten är belägen på entréplan. Välskött förening med låg belåning. Dessutom har föreningen två takterrasser med magnifik utsikt över Stockholm för föreningens medlemmar att njuta av. Snabbt tillträde är möjligt. Hiss finns i huset. Välkommen på visning!

– Entré med bra avhängningsmöjligheter. Här finns 3 garderober samt 2 överskåp.

– Vardagsrum med gott om plats för önskad möblering. Stort fönsterparti med djupa nischer.

– Kök i originalutförande utrustat med gasspis/ugn. Goda förvaringsmöjligheter samt fönster med djupa nischer.

– Sovrum med en mindre garderob. Fönster med djupa nischer.

– Helkaklat badrum som renoverades i samband med stambytet 1999. Badrummet är utrustat med badkar, dusch, handdukstork, handfat och wc.

Pris: 2 695 000 kr

Månadsavgift: 1 800 kr

Andel i föreningen: 1,55000 %

Byggår: 1938

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 00010

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 160 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Karteschen 8 förvärvade fastigheten 1985 och består av 57 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Total lägenhetsyta är 3 247 kvm och lokalyta 140 kvm.. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och juridisk person accepteras inte som köpare. Delat ägande (t.ex. förälder/barn) är ok. Föreningen har som krav att köparen avser bosätta sig i lägenheten. Föreningen är medlem i samfälligheten Karteschen. Föreningens andel är 11,5%. Samfälligheten förvaltar fastigheternas gemensamma parkområde. Föreningen äger marken. Överlåtelseavgift betalas av köparen och pantsättningsavgift betalas av låntagaren. Välskött och lågt belånad förening. Mer information finns i bifogad årsredovisning samt i trivselregler och på föreningens utmärkta hemsida www.brfkarteschen8.se.
Det finns två gemensamma takterrasser med vidsträckt utsikt över Stockholm. En takterrass är bokningsbar och den andra takterrassen är ej bokningsbar. Det finns två gemensamma tvättstugor, varav en är bokningsbar och utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp samt en "drop-in" som är utrustad med tvättmaskin, torktumlare och mangel. Cykelrum och barnvagnsrum med smidig access vid entrén.
För genomförda och kommande renoveringar se bifogad årsredovisning.

Förening: Brf Karteschen 8

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Föreningen har två gemensamma takterrasser för medlemmarna att njuta av. Den ena takterrassen är bokningsbar för medlemmarna. Fantastisk utsikt över Stockholm!

Boarea 40 kvm enligt säljarens mätbevis SS21054:2009 utfärdat 2017-04-04, enligt bostadsrättsförenigens information är boarean 57 kvm.

Säljaren har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel är ca 360 kr/mån, gas ca. 158 kr/mån och hemförsäkring ca. 180 kr/mån.

Synnerligen eftersökt och attraktivt läge på Furusundsgatan och Gärdets höjder. Här lever du i rofylld boendemiljö ett par minuters promenad till Tessinparken med närhet till Karlaplan och Fältöversten med all tänkbar och nödvändig service såsom mataffärer, butiker, caféer, restauranger, systembolag m.m. Dessutom finns även en ICA mataffär i grannfastigheten. Kommunikationerna är mycket goda med T-bana Gärdet (precis runt husknuten) och flertalet innerstadsbussar. Med kort promenad nås även stora härliga Gärdesfältet!

Information om budgivning och undersökningsplikt:
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Enligt lag råder fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan kontraktskrivning. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats sedan aktuell uppmätning utfördes. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före kontraktskrivningen. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.