Gamla Stan

Stora Nygatan 38, 3 tr

VISNING INSTÄLLD! LÄGENHETEN SÅLD!

Adress

Stora Nygatan 38, 3 tr

Rum

2

Slutpris

4 475 000 kr

Avgift

2 705 kr/mån

Boyta

75 kvmOm bostaden

Välkommen till denna underbara tvåa om 75 kvm belägen på 3 trappor i fastighet anno 1762. Det höga läget i huset i kombination med de stora fönsterna ger hela lägenheten ett flödande ljus, rymd och charm. Lägenheten har under senare år smakfullt renoverats och präglas av smarta funktionslösningar, stram minimalism och exklusiv inredningsdesign. I övrigt finns tidsenligt bevarade detaljer såsom fina trägolv, spegeldörrar, stora fönsterpartier och sober färgsättning. Ljust och lättmöblerat vardagsrum, stilrent kök med matplats, trivsamt sovrum och ett toppfräscht badrum med tvättmaskin.

Bostadsrättsförening där bland annat välrenomerade Restaurang frantzén/lindeberg med två stjärnor i Guide Michelin hyr lokal.

Varmt välkomna!

– Välkomnande hall med plats för avhängning samt mycket goda förvaringsmöjligheter i en stor garderobsdel. Stengolv i mörkgrå ton och vita väggar.

– Underbart vardagsrum med gott om plats för önskad möblering. Tack vare de stora fönsterpartierna och det höga läget känns ljuset alltid närvarande. Fina trägolv och väggar i vitt.

– Stilrent och platsbyggt kök i stram design med vita köksluckor, mörkt kakel ovan arbetsytor och bänkskiva i massiv valnöt. Köket är utrustat med kyl/frys, integrerad diskmaskin, varmluftsugn, inbyggnadsmikro, induktionshäll samt ovansittande spisfläkt. Plats för matbord för 6-8 personer. Ljusa trägolv och vita väggar.

– Rymligt och trivsamt sovrum med gott om plats för såväl dubbelsäng som byråer och arbetshörna. Goda förvaringsmöjligheter i platsbyggd garderobsdel. Fina trägolv och väggar i vitt.

– Toppfräscht helkaklat badrum med mörkt klinker på golv med golvvärme och vitt kakel på väggar. Utrustat med duschväggar, vägghängd wc, stilren kommod, vattenfallsdusch, förvaringsskåp samt spotlights i tak.

Pris: 4 475 000 kr

Månadsavgift: 2 705 kr

Andel i föreningen: 7,00460 %

Byggår: 1762

Övriga byggnader/utrymmen: Lägenheten disponerar ett vindsförråd om ca 6 kvm. Cyklar kan ställas i ljusgården.

Renoveringar: Stammar byttes på Stora Nygatan samt Tyska Brinken 2010-2011 Elen drogs om i lägenheten 2011 Kommande renoveringar: Fastighetens tak kommer att ses över under 2013.

Lägenhetsnummer: 1303 (24)

Hiss: Nej

Parkering/Bilplats: Boendeparkering tillämpas. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 800 kr, alternativt löses biljett för 60 kr/dygn.

Allmänt om föreningen: Brf Pyramus 1 & 2 förvärvade fastigheten 2009 och består av två fastigheter med adresserna Stora Nygatan 38, Tyska Brinken 34 och Lilla Nygatan 21. Föreningen upplåter 16 lägenheter med bostadsrätt, 2 lägenheter med hyresrätt samt 8 lokaler med hyresrätt.

De ovanligt stora lokalintäkterna ger inte bara till följd att föreningen kan ha låga månadsavgifter utan även att föreningen klassificeras som en sk oäkta bostadsrättsförening ur skattemässig synvinkel.

En avgiftshöjning på 10 % är planerad till 1/7-2013. Inga ytterligare höjningar planeras.

Byggnaderna värms upp genom fjärrvärme.

Förening: Brf Pyramus 1 & 2

TV: Antenn (boxer).

Internet: ADSL.

Tillfälle att förvärva ett kvalitetsboende i historisk miljö med närhet till allt. I Gamla Stan finns allt från mysiga caféer till butiker, restauranger, museum och antikhandlare. Från fastigheten är det endast ett stenkast till Kungliga Slottet, Riddarholmen samt Skeppsbron med promenadstråk längs med vattnet. Vid gatans ände möts du av Kornhamnstorg med uteserveringar sommartid.

Goda kommunikationer med ca 30 sek promenad till T-bana Gamla stan samt innerstadsbussar längs Skeppsbron och Munkbron.

Här kan ni känna historiens vingslag med ett unikt boende mitt i Gamla stan med allt vad det innebär i form av mysiga restauranger mängder av butiker och allt med ett bekvämt promenadavstånd.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.