Gamla Stan

Mälartorget 13, 3 tr

Modern design möter historiska vingslag i Gamla Stan i en utmärkt tvåa med högt läge & vidsträckt sjöutsikt mot Riddarfjärden & Söders kulturkåkar.

Adress

Mälartorget 13, 3 tr

Rum

2

Slutpris

6 175 000 kr

Avgift

2 034 kr/mån

Boyta

47 kvmOm bostaden

Kom och känn historiens vingslag i anrika och charmiga kvarter i Gamla Stan! I vacker, unik och representativ fastighet på Mälartorget 13 från 1857 saluförs nu denna ljuvliga ”lilla våning” om 47 kvm fördelade två rum och öppna sällskapsytor mellan kök och vardagsrum. Högt, ljust, fritt och insynsskyddat läge med vidsträckt sjöutsikt över Riddarfjärden och mot Södermalms och Mariabergets vackra kulturfastigheter.

Lägenheten har på senare tid varsamt renoverats och därmed har ett drömhem skapats med tyngdpunkt på välbevarad atmosfär, charm och smakfulla detaljer. Samtidigt utan att tumma på det moderna med genomtänkta och optimala förvaringslösningar.

Vackra detaljer såsom breda trägolv, generös takhöjd om ca 3,10 meter, takrosett och högresta fönsterpartier med spegelmönstrade nischer i sydvästligt läge samsas med stilren design, påkostade materialval och sober färgsättning.

Planlösningen är utmärkt disponerad och effektiv på varje kvadratmeter. Härliga och öppna sällskapsytor i kök och vardagsrum. Köket är platsbyggt, snickeritillverkat och inrett i en modern och minimalistisk stil med bra arbetsytor och komplett maskinell utrustning från bl a Miele.

Vardagsrummet intill ger bra och lättmöblerade ytor för matsalsbord, soffgrupp och TV-möbel. De stora och högresta fönsterpartierna ger ett strålande ljusinsläpp och vidsträckt fri utsikt.

Sovrummet är väldisponerat med plats för dubbelsäng och ger generös klädförvaring i ett platsbyggt, snickartillverkat garderobssystem som går från golv till tak.

Som ”pricken över i:et” finns ett stort och nyrenoverat (2021), exklusivt och helkaklat badrum med golvvärme, duschhörna med glasvägg, toalett, handdukstork, handfat på kommod med draglådor samt spegel ovan.

Hallen, även den med platsbyggd och snickartillverkad förvaring, ger plats för både skor och ytterkläder.

Välskött, äldre förening som äger marken och med stark ekonomi genom goda intäkter från sina lokalhyresgäster om ca 900.000:-/år, låg skuldsättningsgrad om endast 2.079:-/kvm och låga månadsavgifter för medlemmarna där både hushållsel inklusive värme, bredband och kabel-TV ingår.

Pris: 5 950 000 kr

Månadsavgift: 2 034 kr
I avgiften (erläggs kvartalsvis) ingår värme, vatten, internet (fiber) kabel-TV bas från ComHem och hushållsel. Övriga driftskostnader per månad: Hemförsäkring ca 200-300 kr.

Byggår: 1857

Uppvärmning: Uppvärmning sker via eluppvärmning (hushållsel ingår i avgiften).

Lägenhetsnummer: 302 (1302)

Hiss: Ja

Våning: 3

Antal våningar: 5

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Mälartorget 13 förvärvade fastigheten Midas 7 år 1974. Föreningen består av 20 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1.742 kvm, varav 1.384 kvm utgör lägenhetsyta och 358 kvm utgör lokalyta (Kaféverksamhet och restaurangrörelse). Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2020-12-31 uppgick belåningen till 2.877.424:- vilket ger en belåningsgrad på 2.079:-/kvm bostadsyta. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till 1.050.705:-. Hyresintäkterna från lokalerna uppgick till ca 900.000:-. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Genomförda renoveringar:
1974: Byte av elstigare och V/A-stammar.
1999: Målning av tak.
2001: Nyinstallation av hiss.
2003: Omputsning av fasad.
2004: Bullerdämpande fönsterglas mot gränd.
2005: Restaurering av entréhall.
2006: Byte av avloppsrör i källare.
2007: Anslutning till fiberbredband.
2008: Energideklaration, elradiatorbyte, elrevision i samtliga lägenheter, närvarostyrd belysning i trapphus, byte av branddörrar mot gård och installation av värmekablar i takrännor och stuprör.
2010: Uppgradering av TV-nätet för digital mottagning.
2012: Nya maskiner i tvättstuga.
2015: Uppgradering av TV-nätet för digital mottagning, fönsterrenovering plan 5, renovering av port till huvudentrén med ny dörrstängningsautomatik samt ny port till restaurangen.
2017: Nya fönsterbågar på plan 3 och 4 och renovering av gårdsfasader.
2018: Ny vindsdörr med högre säkerhetsklass.
2019: Översyn/renovering av fastighetens ventilationssystem och utredning angående ventilation enligt OVK.
2020: Målning av caféets dörr och fönster, service av fläkt på bakgård, snickeriarbeten för nytt fläkthus på bakgård, renovering av restaurangens förråd/personalrum, OVK genomförd och godkänd (ny fläkt på vind, ventiler i lägenheter, korrigering av don i badrum och kök), OVK godkänd för restaurangen och renovering av restaurangens och caféets soprum.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2014 och sträcker sig fram till 2034. Renovering av innergården planeras (se bifogad planskiss).

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. I markplan finns ett soprum och en välutrustad tvättstuga.

Förening: Brf Mälartorget 13

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 20

Antal lokaler: 2

TV: Kabel-TV via Com Hem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband från Stockholms fibernät och Riksnet med upp till 100 Mbit/s ingår i avgiften.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.