City / Vasastan / Norrmalm

Döbelnsgatan 57, 4 tr

Underbart -20 tal med vackra parkettgolv, höga fönster och högt i tak i ett mycket centralt, men lugnt läge.

Adress

Döbelnsgatan 57, 4 tr

Rum

2

Slutpris

4 500 000 kr

Avgift

2 420 kr/mån

Boyta

64 kvmOm bostaden

Välkomna till denna ljusa och luftiga bostad i ett mycket gott skick på 4 trappor med fransk balkong. Vackert och lättmöblerat vardagsrum med fiskbensparkett i original som är genomgående för lägenheten. Luftigt sovrum med pardörrar in mot vardagsrummet. Helkaklat duschrum i vitt. Nytt välutrustat kök i sober stil och färgsättning. Garageplatser finns i huset. En bostad att längta hem till!

Rymlig och välplanerad 2,5:a om 64 kvm som passar perfekt för både par och singlar. Bostaden är mycket funktionell och rymmer på ett bra sätt allt man önskar.

– Välkomnande hall med plats för avhängning med ingång till kök och den större hallen.

– Möblerbar hall med ingång till alla rum samt en stor klädkammare. Fint ljusinflöde från fönsterpartierna i både köket, sovrummet och vardagsrummet. Perfekt plats för t.ex. ett skrivbord samt en helfigursspegel. Rummet kan användas som matrum.

– Badrum med helkaklade väggar i vitt och ljust golv i natursten. Dusch, wc, handdukstork, handfat med spegel ovan samt förvaringsskåp.

– Stilrent nytt kök 2012 från Vedum i 50-tals retro, serien Jenny. Luckor i antikvitt med lister i valnöt som ramar in luckorna. Vitt kakel med fasade kanter, massiv bänkskiva i valnöt med infälld spotbelysning ovan. Gasspis, från Smeg, med gashäll och varmluftsugn. Kyl/frys, fläkt och diskmaskin från Husqvarna i rostfritt. Bra arbetsytor och många eluttag för köksutrustning. Lutade och vitsåpade trägolv. Trevlig matplats för 4-6 personer. Parfönster från vilket man har en härlig, fri utsikt över innergårdarna och taknockar. Bra med förvaringsutrymmen. Väggarna tapetserade i gråblått.

– Stort och luftigt sovrum med plats för dubbelsäng, nattduksbord och byrå. Väggarna är tapetserade i en mönstrad gråsilvrig tapet och med ett stort ljusinsläpp från den franska balkongen. Tre vita lösa garderober samt stor inbyggd garderob. Tidstypiska skjutdörrar öppnar upp mot vardagsrummet.

– Ett härligt, lättmöblerat vardagsrum, ljusa väggar och takrosett. Stort vackert parfönster med djupa fönsterbänkar och kvällssol.

Stilfullt kortstavigt fiskbensparkettgolv i original är genomgående för denna lägenhet förutom kök. Här trivs man!

Pris: 4 095 000 kr

Månadsavgift: 2 420 kr

Andel i föreningen: 2,36814 %

EL: 250 kr/mån

Försäkring: 80 kr/mån

Total driftkostnad: 330 kr/mån

Personer i hushållet: 2

Byggår: 1928

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Övriga byggnader/utrymmen: Tvättstuga: Nyrenoverad (2012) tvättstuga med två tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare och mangel. Utöver tvättstugan finns en kallvind för hängning av tvätt. Förråd: Två förråd tillhör lägenheten, ett källar- och ett vindsförråd. Cykelställ på innergården.

Lägenhetsnummer: 39 (1401)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5.

Energiförbrukning: 189 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan om 800 kr/m. www.stockholm.se www.garageplatsen.se I fastigheten finns två garage belägna på båda sidor om porten Rehnsgatan 15. Garaget ägs och drivs av Hans Lindblad, telefon 070-863 14 60.

Allmänt om föreningen: Brf Renen 1910 registrerades 1998 och är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 36 bostadsrätter i en vacker sekelskiftesfastighet från slutet på 1880-talet. Föreningen äger fastigheterna Grundläggaren 9 och Grundläggaren 10 med adresserna Rehnsgatan 10 och 12 i Vasastan, Stockholm. Juridisk person godkänns inte som köpare av bostadsrätten.

Föreningen har en stark ekonomi tack vare låg belåningsgrad med 4,8 miljoner kr i långfristiga skulder och ett positivt operativt resultat trots rimliga månadsavgifter. I månadsavgiften ingår värme, vatten, el i allmänna utrymmen. Dessutom beräknar föreningen få pengar vid försäljning av vindarna. Inga aviserade avgiftsförändringar.

Det vackra huset byggdes 1888 och under åren har följande underhåll och renoveringar utförts.
2013 Fönsterrenovering
2012 Stamspolning
2009 OVK
2009 Balkonger uppförda
2008 Fasadrenovering
2008 Trapphusrenovering
2003 Gårdsrenovering
2002 Fasadrenovering (gathusets gårdsfasad)
1982 Installation av hissar
1983 Partiellt stambyte

PLANERADE RENOVERINGAR
Föreningen planerar att sälja vinden. Anbud tas för närvarande in.
Med pengarna föreningen får in från vindsförsäljningen ska en del gå till upprustning av fastigheten.

1983 byttes 12 av totalt 16 stammar i fastigheten. De stammar som byttes 1983 har inspekterats och beräknas ha en livslängd på ytterligare 20 år. De kvarvarande 4 stammarna (en i varje trappuppgång) planeras att bytas ut under Q3 2016. I denna lägenhet kommer det endast att ske stambyte via garderoben i hallen, det kommer vara klart innan tillträdet. I samband med att vindarna byggs om till lägenheter kommer taket att bytas ut, viss el dras om och byggnation av nya källarförråd. Gårdens bjälklag beräknas vara klart till hösten 2016 och hissen kommer även att bytas ut.

Månadsavgifterna förväntas vara oförändrade då finansieringen av renoveringarna tas från planerad vindsförsäljning.

Förening: Renen 1910

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 45

Antal lokaler: 4

TV: Distribueras av ComHem. Grundutbudet ingår i avgiften. www.comhem.se

Internet: Distribueras av ComHem. www.comhem.se . Betalas separat.

Sammanställning: Balkonggrupp finns och är bildad på senaste stämman.

Lägenheten har ett mycket attraktivt läge i Vasastan med närhet till precis allt man kan tänkas behöva och önska sig. Lugnt läge i stadsdelen, ändå bara tio minuters promenad till Odenplan, Hötorget och Stureplan. Det finns otaliga pubar, barer, restauranger och caféer i närområdet.
Parker som Observatorielunden, Vanadislunden och Humlegården finns alla inom 10 minuters gångväg. Hagaparken ligger 20 minuters promenad bort.
Friskisosvettis, SATS och Nordicwellness finns inom fem minuters promenad. All tänkbar service i form av matbutiker, banker, apotek, systembolag, bagerier, delikatessbutiker och konditorier finns inom några få kvarter.
Kommunikationer: T-bana Rådmansgatan 1 minuts promenad, buss 43 utanför porten, en mängd busslinjer (2,4,42,43,53,59,72) inom några minuters promenad

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.