City - Norrmalm

Vattugatan 15, 7 tr

Suveränt boende i hjärtat av stan. Modern bekvämlighet, perfekt planlösning och solig balkong. Välkommen på visning!

Adress

Vattugatan 15, 7 tr

Rum

2

Slutpris

2 500 000 kr

Avgift

3 229 kr/mån

Boyta

55 kvmOm bostaden

Välkommen till attraktiva citykvarter med närhet till Klara kyrka, Sergels torg, regeringskvarteren, Strömmen, Gamla stan och Drottninggatans shoppingstråk. Ja, uttrycket ”i hjärtat av Stockholm” har sällan passat bättre för att beskriva detta centrala, men samtidigt lugna och ostörda läge.

Här erbjuds ett suveränt boende om två rum och kök mot lugn innergård. Välkomnande hall, öppet kök med matplats, sovrum med plats för dubbelsäng, lättmöblerat vardagsrum och snyggt badrum.

En perfekt bostad för er som vill kunna promenera till allt Stockholm City erbjuder.

– Välkomnande hall med klinker på golv och plats för ytterkläder. Två garderober och parkettgolv. Säkerhetsdörr.

– Fräscht badrum med kaklade väggar och klinker på golv. Badkar, handfat, wc och handdukstork.Tvättmaskin och torktumlare.

– Öppna sällskapsytor, lättmöblerat vardagsrum med parkettgolv och stora fönsterpartier.

– Utmärkt, öppet kök med bra arbetsytor och gott om skåp för förvaring. Kyl/frys, diskmaskin samt spis med keramikhäll, ugn och fläkt.

– Sovrum med plats för dubbelsäng. Garderobsvägg och parkettgolv.

Pris: 2 500 000 kr

Månadsavgift: 3 229 kr

Byggår: 2003

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd i markplan på innergården. Det finns en välutrustad tvättstuga med två maskiner, torktumlare, torkskåp och mangel, cykel-/barnvagnsförråd, soprum för hushållssopor, grovsopor och en miljöstation för källsortering. Föreningen har fyra gemensamma takterrasser och en trevlig innergård med trädgårdsmöbler och bra lekytor för barn, planteringar, buskar etc. Modernt och säkert låssystem med nyckelbrickor.

Lägenhetsnummer: 7092 (1702)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 9 av 11.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering i området för mantalskrivna. Tillstånd fås av Gatu- och fastighetskontoret på 08 – 508 263 00. I området finns även flera parkeringsgarage som bl a P-hus Gallerian med nedfart från Herkulesgatan och två garage med nedfart från Klara Östra Kyrkogata. Boende i området har rabatterade priser i Vattugaraget till en kostnad av 1.200:-/månad och 1.400:- i Brunkebergsgaraget. För mer info, kontakta Stockholms Parkering 08 – 772 96 00.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Elefanten är en äkta föreningen som äger marken och består av 150 lägenheter (11 981 kvm) Här finns allt från stora ettor till rymliga femmor. Med storlekar på alltifrån 40,5 kvm till 115 kvm. Dessutom har föreningen 8 lokaler (638 kvm).

Juridisk person godkännes ej som köpare. Föreningen tillåter delat ägande.

Föreningen omfattar följande adresser:
Vattugatan 13, 15
Herkulesgatan 22, 24, 26
Klara Tvärgränd 3, 5

Till lägenheten hör ett källarförråd. Det finns en välutrustad tvättstuga med två maskiner, torktumlare, torkskåp och mangel, cykel-/barnvagnsförråd, soprum för hushållssopor, grovsopor och en miljöstation för källsortering. Föreningen har fem gemensamma takterrasser med utemöbler och en trevlig innergård med trädgårdsmöbler och bra lekytor för barn, planteringar, buskar etc. Modernt och säkert låssystem med nyckelbrickor.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg-Hansa. I försäkringen ingår kollektivt bostadstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Upprustning av fastigheten:
2017: OVK besiktning av lägenheterna
2017: Installation av utebelysning vid Klara Tvärgränd 5
2017: Utbyte av alla maskiner i tvättstugan
2017: Utbyte av låscylindrar till dörrarna på de gemensamma utrymmena för att göra tillträde möjligt för alla medlemmar
2017: Diverse reparationer och underhåll av nya passeringssystemet
2013: Energideklaration utförd
Målning av hissplan och trapphus
3-fas el finns indraget
Putsning av fasaden

För ytterligare information se årsredovisningen.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2034.

För mer information, se föreningens hemsida: www.brf-elefanten.se

Förening: Brf Elefanten

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Kabel-TV via ComHem. (Basutbud ingår i avgiften)

Internet: Bredband 100 Mbit/s via Ownit 160:-/månaden (obligatoriskt). Via Ownit kan du även få bredbands-TV och telefoni.

Sammanställning: Balkong i sydost mot fin innergård. Föreningen har även fyra takterrasser som fritt disponeras av medlemmarna.

Härligt, centralt läge nära Klara kyrka, regeringskvarteren och Gamla Stan, Stockholms slott och Strömmen, Drottninggatans shoppingstråk, Sergels torg och Kungsträdgården. Förutom livsmedelsaffärer och specialbutiker bjuder området runt Klara på all tänkbar service med banker, apotek etc. Du promenerar på några minuter till NK och Gallerian. I kvarteren finns mängder av restauranger, butiker och cafeér. Mycket bra kommunikationer med flertalet innerstadsbussar och samtliga tunnelbanelinjer.

LITE HISTORIA OM KVARTERET ELEFANTEN
”Kvarteret Elefanten ritades in på stadens kartor åren kring 1650. Men folk har bott i trakterna sedan medeltiden. Då var trakterna kring Klara kyrka mest landsbygd, med vägar som slingrade fram där det varit lättast att trampa upp dem, och små låga timmerhus. I det som nu är kvarteret Elefanten bodde många krukmakare – man har hittat både keramik och kakel av medeltida ursprung här. Krukmakerierna behövde ju ligga nära vattnet. Och på den tiden gick strandlinjen ungefär vid nuvarande Rödbodgatan, strax väster om Elefanten.

Men en huvudstad som mest består av trähus med grästak kring leriga byvägar, den ger ingen glans åt en stormakt. Så kring 1600-talets mitt kom den första Norrmalmsregleringen, med egentligen samma syfte som den andra som kom 300 år senare: att forma en ny huvudstad, som speglade framtiden. Och båda regleringarna var lika drastiska!” för mer om historia, se www.brf-elefanten.se

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.