Bromma - Minnebergs Strand

Svartviksslingan 75

Strålande ljus, öppen och stilren hörntvåa med stor inglasad balkong i söder invid strandkanten och med vidsträckt sjöutsikt över Mälaren. Möjlig 3:a.

Adress

Svartviksslingan 75

Rum

2

Slutpris

3 950 000 kr

Avgift

3 157 kr/mån

Boyta

62,5 kvmOm bostaden

Välkommen till ett underbart drömboende vid omåttligt populära och idylliska Minnebergs Strand. Här bor du i fantastisk hörntvåa (möjlig 3:a), endast 20 meter från strandkanten, med suverän planlösning, strålande ljusinsläpp, öppna sällskapsytor och stor, solig och inglasad balkong i söder. Från balkongen och lägenhetens alla fönster ges fri och vidsträckt sjöutsikt över Mälarens och Ulvundasjöns glittrande vatten och sprudlande båtliv.

Lägenhetens utmärkta planlösning är tillgänglig, funktionell och mycket väldisponerad. Här finns en välkomnande tambur med plats för ytterkläder och skor, en inre hallpassage med gott rumssband och access till rymlig och inredd ”walk in closet” samt ett fräscht helkaklat badrum i stilsäkert utförande.

Öppna, ljusa och luftiga sällskapsytor i stilrent och välutustat kök i vitt med tillhörande köksö. Vardagsrum med plats för soffgrupp och TV, utgång till den inglasade balkongen samt en möbler, öppen rumsdel för matsalsbord, bokhyllor, arbetsbord eller dylikt. Denna del kan med enkla medel delas av till ett sovrum (se bifogad alternativ planlösning). Dessutom finns ett bra sovrum med plats för dubbelsäng.

Här ges ett eftertraktat kvalitetsboende för dig som söker något utöver det vanliga, med vattnet och sjölivet som närmsta granne och där ljuset alltid känns närvarande.

Mycket välskött, stor och stabil förening med god ekonomi. Bl a så har man under tidigare år haft avgiftsfritt i januari. 2015 sänktes avgifterna med 10 % (detta år var det ej avgiftsfritt). I avgiften ingår kabel-TV, bredband och IP-telefoni. I fastigheterna finns bra faciliteter för medlemmarna såsom garage och parkeringsplatser, festlokal, övernattningsrum, bastu och motionsrum.

– Hall med plats för ytterkläder och skor. Inre passage med gott rumssamband och en rymlig ”walk in closet”. Parkettgolv. Säkerhetsdörr.

– Fräscht kaklat badrum med klinkergolv, dusch med vikdörrar i glas, WC, handfat och badrumsskåp.

– Sovrum med plats för dubbelsäng. Fönster med utsikt över vattnet. Parkettgolv.

– Kök i stilrent vitt med god förvaring i skåp och draglådor. Arbetsbänk med kakel på väggen ovan. Köksö med ytterligare plats för avställning. Komplett maskinell utrustning såsom kyl och frys, spis med ugn (ny från 2014), fläkt samt diskmaskin (ny från 2014). Fönster med utsikt över vattnet. Parkettgolv.

– Köket öppnar mot vardagsrum. Här finns plats för soffa och TV-möbel. Utgång till den inglasade balkongen. Ytterligare möblerbar rumsdel som kan användas som matsal, bibliotek, arbetsplats eller dylikt. Med enkla medel kan vägg byggas och ytterligare ett sovrum skapas. Parkettgolv.

Pris: 2 990 000 kr

Månadsavgift: 3 157 kr

Andel i föreningen: 0,27294 %

Byggår: 1985-1987

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten finns två förråd, ett i nära anslutning på våningsplanet (ca 2,5 kvm) och ett i grannfastigheten bredvid (ca 6,5 kvm). Föreningens gemensamma tvättstuga är lättillgängligt belägen på samma våningsplan som lägenheten. Den är utrustad med tre tvättmaskiner, tre torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Gemensam innergård med lekplats, planteringar och cykelparkering. Föreningen ingår i samfälligheten Minneberg som disponerar följande gemensamma faciliteter: Två samlingslokaler som kan hyras för 700:-/tillfälle. Det finns även en övernattningslägenhet med fyra bäddar som kan hyras för 300:-/dygn. Grovsoprum/miljöstation där man kan slänga torra grovsopor, batterier, elektronik, wellpapp, glas, glödllampor etc. Det finns bastu och motionsrum (kan nyttjas av de boende till en kostnad om 400:-/år), snickeriverkstad (100:-/år), två vävstugor (50:-/termin) och bibliotek. För mer information, se www.hsb.se/stockholm/tangen.

Lägenhetsnummer: 202 (0902)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1 av 6.

Parkering/Bilplats: Samfälligheten Minneberg har två parkeringshus där medlemmarna kan hyra plats. Det finns 528 platser. För att ställa sig i kö/ansöka om plats kan man anmäla sig på http://parkering.minneberg.com eller ringa 010-442 11 00. I övrigt är det fri parkering i området.

Allmänt om föreningen: HSB:s Brf Tangen i Stockholm består av 304 lägenheter samt 5 hyreslokaler. Föreningen förvärvade fasigheterna år 1985 och man äger marken. Köparen/förvärvaren måste vara medlem i HSB innan denne kan antas som medlem i föreningen.

Föreningens ekonomi är god. Bl a så har man under tidigare år haft avgiftsfritt i januari. 2015-01-01 sänktes avgifterna med 10 % (detta år var det ej avgiftsfritt).

För utförlig information om föreningen, se www.hsb.se/stockholm/tangen

Renoveringar:
2001-2002 installerades nya maskiner i tvättstugorna.
2004 målades fönstren.
2005 spolades V/A-stammarna och elutrustning byttes i hissarna.
2006 två hissar reparerades.
2007 byttes samtliga fönsterbleck och karmar. Besiktning av fogar och tak.
2008 spolades V/A-stammarna och en OVK-besiktning gjordes.
2009 byttes fyra cykelställ.
2009-2011 tätades fogarna mellan fasadernas betongelement.
2010-2011 renovering av garagetak.
2011 målades taken på förskolorna samt på samlingslokalen Båtviken.
2011-2012 byttes ventiler i föreningens panncentral.
2012 installerades fiber av Stokab och en säkerhetsbesiktning av föreningens lekplatser genomfördes.
2013 fasadtvätt mot sjösidan.
2014 Fortsättning av fasadtvätt, spolades V/A-stammar, byte av badrumskranar och renovering av tvättstugorna i Svartviksslingan 79 och 87. OVK genomfördes
2015 Renovering av tvättstugorna i Svartviksslingan 55 och 77.

Föreningen följer en 20-årig underhållsplan och den ska finansieras ur underhållsfonden.

Driftskostnader:
Hushållsel ca 200-300:-/mån och hemförsäkring ca 100-150:-/mån.

Förening: HSB Brf Tangen i Stockholm

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Kabel-TV ges via ComHem. Grundutbudet ingår i månadsavgiften.

Internet: Bredband och IP-telefoni ges via Bredbandsbolaget. Ingår i månadsavgiften.

Sammanställning: Stor terrasslik och inglasad balkong om ca 6,5 kvm i söder med strålande sjöutsikt över Mälarens och Ulvsundasjöns glittrande vatten. Under sommaren har den sol mellan ca 09.00-15.30.

Minneberg och Minnebergs strand är ett naturnära område invid Mälaren. Här bor du invid Ulvundasjöns glittrande vatten med fin strandpromenad, småbåtshamn, och badplatser. Området är barnvänligt med flera förskolor och lekplatser samt mataffär öppen till kl 21. Närhet till Alviks torg med restauranger och all tänkbar service och goda kommunikationer såsom tunnelbanans gröna linje, bussar och tvärbanan som tar dig in till city. Med bil når du snabbt E4:ans norra och södra påfarter, Bromma flygplats m.m.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.