Birkastan - Vasastan

Tomtebogatan 37 A, 1 tr

Stilig sekelskiftestvåa i mycket gott skick med vackra detaljer, utmärkt planlösning, rofyllt gårdsläge och stor balkong i sydväst. Kanonläge!

Adress

Tomtebogatan 37 A, 1 tr

Rum

2

Slutpris

5 600 000 kr

Avgift

2 568 kr/mån

Boyta

54 kvmOm bostaden

Med ett av Birkastans mest eftertraktade och ostörda lägen, endast ett kvarter ovanför pulsen på Rörstrandsgatan, finns denna suveräna och stiliga sekelskiftestvåa om 54 kvm i mycket gott skick. Lägenheten är högt, rofyllt och tyst belägen i gårdshusfastighet från 1910 med hiss. Den är genomgående mellan två innergårdar har en luftig och mycket väldisponerad planlösning med stor, solig balkong i sydväst. Balkongen ger ett underbart uterum med plats för bord och stolar.

Lägenheten har på senare tid renoverats och präglas av stilren design, sober färgsättning och moderna funktionslösningar som samsas med vackra detaljer såsom fina och vitpigmenterade parkettgolv, högt till tak med stuckaturer och lamprosetter, spegelmönstrade dörrar och stora fönsterpartier med djupa nischer.

Välkommen till en suverän tvårummare som uppfyller det mesta du kan önska av stil, charm och ljuvlig känsla!

– Hall med vitpigmenterad parkett, viltmålade väggar samt tak. Hallen har plats för ytterkläder och skor.

– Fräscht, helkaklat och rymligt badrum i stilsäkert utförande med klinkergolv, duschhörna, WC, handdukstork, handfat på kommod samt badrumsskåp. Infällda spotlights i taket.

– Stort ”sällskapskök” i stilrent vitt utförande med plats för rejält matbord och god förvaring i skåp och draglådor. Bra arbetstytor med bänksskiva i Carrarramarmor och kaklad vägg ovan. Integrerad kyl och frys, induktionshäll (Siemens), varmluftsugn (Siemens), fläkt och integrerad diskmaskin. Vitpigmenterad parkett.

– Vardagsrum med utgång till balkongen. Vardagsrummet ger plats för soffa och TV-möbel. Vitpigmenterad parkett, vita väggar och tak med stuckaturer.

– Sovrum med plats för dubbelsäng och generös klädförvaring i platsbyggd garderobsvägg. Vitpigmenterad parkett, vita väggar och tak med stuckaturer.

Pris: 4 950 000 kr

Månadsavgift: 2 568 kr
I avgiften ingår värme, vatten och bredband. Obligatorisk balkongavgift på 50:- tillkommer. Övriga driftskostnader: Hushållsel 200-250:- och hemförsäkring 150-200:-/månad.

Andel i föreningen: 3,35417 %

Byggår: 1910

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 5 (1103)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4.

Energiförbrukning: 175 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Volontären 9 bildades 1999 och förvärvade fastigheten 2001. Föreningen består av 26 lägenheter, varav en återstående hyresrätt samt en lokal.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. I gårdshusets källare finns en gemensam tvättstuga (nås bekvämt via hiss). Övriga medlemsfaciliteter består av bastu och relaxavdelning med pingisbord, cykel- och barnvagnsrum samt ett soprum. Fin innergård med belysning, planteringar och uteplats med grillmöjlighet. Gården är även utrustad med gungor och sandlåda.

Föreningens ekonomi är mycket god med långfristiga skulder om ca 5.900.000:- och ca 400.000:- i omsättningstillgångar (kassa, bank) per 2015-12-31. I och med upplåtelsen/försäljningen av denna lägenhet, föreningens återstående hyresrätt, så stärks ekonomin ytterligare. Diskussion har förts i styrelsen om ev avgiftssänkning, men inget beslut är taget.

Genomförda renoveringar:

– V/A-stammar och elstigar bytta 1985.
– Tak och fönster renoverades 1985 + 2005.
– Trapphus renoverades 1985.
– Tvättstugan renoverades 1985 + maskiner har bytts ut löpande efter behov. – Balkonger byggdes 2004.
– Byte av fjärrvärmecentral 2012.
– Byte av entréportar och målning av trapphus 2013.
– Fönstermålning 2015.

Förening: Brf Volontären 9

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Varje medlem tecknar eget abonnemang.

Internet: Bredband upp till 100 Mbit/s från Ownit. Ingår i avgiften.

Sammanställning: Stor möblerbar och solig balkong i sydväst. Obligatorisk balkongavgift om 50:-/månad tillkommer.

Synnerligen eftersökt läge på Tomtebogatan i Birkastan med kaffebarer, restauranger, butiker och annan service. Stockholms glasshus, Två, Mellqvist kaffebar, Xoko, Raw och Paus är några av Birkastans höjdare och nås inom en minuts promenad.

Vasaparken med café och minigolf, lekpark, fotbollsplaner och isbana vintertid är inte långt borta. Inte heller Fridhemsplan och Västermalmsgallerian. Karlbergs slott, beläget vid kanalen, är en annan plats för bad och picknick. För den aktive finns motionsspår och hinderbana i slottsparken.

Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3, 4 och 47), pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.