Birkastan - Vasastan

Tomtebogatan 49 A, högst upp, ö.g.

Högst upp i gårdshuset med genomgående planlösning. Sekelskifte i toppskick. Drömläge i Birkastan!

Adress

Tomtebogatan 49 A, högst upp, ö.g.

Rum

2

Slutpris

3 150 000 kr

Avgift

2 307 kr/mån

Boyta

47 kvmOm bostaden

Attraktivt belägen i hjärtat av Birkastan finns denna underbara sekelskiftesdröm, högst upp i gårdshuset med charmig vindsvåningskarraktär och utsikt över takåsarna. Lägenheten har med varsam hand totalrenoverats med smakfulla materialval. Sällskapsvänliga ytor med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, rymligt sovrum samt stilfullt badrum. Genomgående spotlightbelysning, valnötsparkett och vita väggar. Golvvärme i hela lägenheten. Här bor du tyst, lugnt och rofyllt med direkt närhet till underbara Rörstrandsgatan och allt annat stan har att erbjuda på behagligt avstånd. Populär och välskött förening med bl.a två vackra innergårdar och gemensam bastu/relax. Fastighet från 1907. Välkomna på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter.

– Vardagsrum med gott om plats för önskad möblering och matbord för större sällskap. Den öppna planlösningen mot köket i kombination med den genomgående planlösningen och det höga läget ger hela bostaden ljus och rymd. Kök med bra arbetsytor och gott om förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt. Köket är utrustat med diskmaskin, kyl, frys, inductionshäll, ugn och kolfilterfläkt.

– Rofyllt sovrum med plats för säng, sängbord, skrivbord och extra byrå om så önskas. Två garderober med förvaring ända upp till tak. Utsikt över takåsarna.

– Badrum med dusch, wc, handfat och golvärme. Säljaren kommer att installera måttbeställda, infällbara duschväggar i badrummet.

ÖVRIGT
Hissen går till våning 3, och denna lägenhet är belägen på våning 4.

Golvvärme (eldriven) i hela lägenheten. Separat inställning för badrummet, köket/vardagsrummet/entrén samt sovrummet.

Pris: 2 820 000 kr

Månadsavgift: 2 307 kr

Andel i föreningen: 3,72000 %

Byggår: 1907

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. Det finns två mycket treviga innergårdar med sommarmöblering, tvättstuga, bastu/relax (renovering ska färdigställas under hösten) och cykelförråd.

Renoveringar: – 1983 Elstigar och avloppsstammar byttes, fasaden putsades och taken belades med ny plåt, – 2001 Ommålning tak, renovering tvättstuga, – 2003 Gårdarna renoverades, – 2004 Ny fjärrvärmecentral, – 2007 Stamspolning, – 2006-2008 Trapphus, fasadtvätt, målning av fönster, nya stuprör med el, nya radiatorer med temparaturvred, – 2012 Nya hissar, renovering av bastu/relax pågår.

Lägenhetsnummer: 241

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4.

Energiförbrukning: 147 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Tomtebogatan 49 består av 21 bostadsrättslägenheter. Stammar och el byttes 1983 och stammarna spolades 2007. Energiprestanda 147 kWh/m² år. Inga beslutade avgiftsändringar finns för närvarande enligt föreningen. Populär och välskött förening.

Förening: Brf Tomtebogatan 49

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Grundutbud ingår i avgiften.

Här på Tomtebogatan bor man med ett förstklassigt läge i Birkastan! Allt man kan önska finns här i form av butiker, mataffärer, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås med ett par minuters promenad. För den som söker lugna och sköna andrum eller trivsamma promenad och joggingstråk finns gröna parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden, Hagaparken, Karlbergskanalen och blomstrande Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd.
Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar, pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.