Birkastan - Vasastan

Birkagatan 31 A. 2 tr

Sekelskiftespärla på en attraktiv adress med både kakelugn och balkong! Högt till tak, vackra furugolv och snickerier. Suverän planlösning!

Adress

Birkagatan 31 A. 2 tr

Rum

2

Slutpris

5 185 000 kr

Avgift

2 130 kr/mån

Boyta

45 kvmOm bostaden

Välkommen till den optimala tvårummaren om 45 m², på andra våningen i gårdshuset. Den har både en vacker kakelugn och balkong i söderläge! Lägenheten har högt till tak, genomgående furugolv och ljusa väggar. Fina sekelskiftesdetaljer och snickerier, höga socklar och djupa fönsternischer.
Välkomnande hall med plats för ytterkläder. Snyggt badrum med helkaklade väggar och klinker med golvvärme. Dusch, wc, handfat och badrumsspegel. Hemtrevligt kök som är utrustat med gasolspis/ugn, fläkt och ett kylskåp med frys. I skafferiet finns en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Köket har gott om förvaring och arbetsyta. Klassiska vita köksluckor, lådor och vitrinskåp. Porslinsdiskho infälld i bänkskiva av ek och vitt kakel ovan. I vardagsrummet har man ett fint ljusinsläpp och i hörnet står den vackra kakelugnen. Sovrummet är rymligt och har två garderober som ligger i passagen mot vardagsrummet. Sovrummet har målade väggar i en blågrön ton, vackert elementskydd och en vägg med 4 st dubbelgarderober. Från sovrummet når man balkongen som ligger mot innergården och har ett fantastiskt söderläge.

För någon som är intresserad att köpa lägenheterna bredvid varandra är den här 2:an till salu samtidigt som 1:an bredvid. Det är endast två lägenheter på varje våningsplan.

Välskött bostadsrättsförening med god ekonomi och låg skuldsättning. Varmt välkomna att höra av er!

Hall : Välkomnande hall med plats för ytterkläder. Ljust målade väggar och vackert furugolv.

Badrum : Fint helkaklat badrum med golvvärme, dusch, wc, handfat och spegel.

Kök : Köket är fullt utrustat med diskmaskin, gasolspis, ugn, fläkt och kylskåp/frys. Vacker bänkskiva av ek, vitt kakel och porslinsdiskho. Vita luckor, skåp och vitrinskåp. Plats för ett matbord för 2-3 personer. Gott om utrymme för matlagning och förvaring. Här finns även en kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Vardagsrum : Lättmöblerat och har ett härligt ljusinsläpp från fönstret. I ett av hörnen står kakelugnen som går utmärkt att elda i. Vita väggar och furugolv.

Sovrum : Rymligt med gott om plats för en dubbelsäng, byrå och mycket förvaring i garderoberna. Målade väggar i en blågrön ton, fint elementskydd och furugolv. Från sovrummet finns utgången till balkongen.

Balkong: Har ett söderläge och ligger mot den lugna innergården.

Pris: 4 975 000 kr

Månadsavgift: 2 130 kr
Inklusive balkongfond 159 kr/mån. (Avgiften är 1971 kr/mån)

Andel i föreningen: 3,77670 %

EL: 85 kr/mån

Försäkring: 185 kr/mån

Övrigt: 224 kr/mån

Total driftkostnad: 494 kr/mån

Byggår: 1904

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 21 (1202)

Hiss: Nej

Våning: 2

Antal våningar: 3

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2019-04-14

Energiklass: F

Allmänt om föreningen: Fastigheten är belägen i vackra Birkastan, en mysig liten stadsdel i de nordvästra delarna av Stockholms innerstad. Föreningen består av 22 lägenheter med en yta 1 277 m² och två lokaler med en yta på 248 m². Föreningen är äkta och äger marken. Föreningen har en god och stabil ekonomi med en belåningsgrad på 1 198 kr/m² (2019-12-31).
Inga planerade avgiftshöjningar eller stora renoveringar på gång i föreningen (kontrollerat 2020-11-26).

Renoveringar:
Gathus
1993 Takrenovering
1994 Stambyte (VV+VVC)
1996-1997 Fasad och fönsterrenovering
2000 Trapphusrenovering
2014 Hissrenovering

Gårdshus
1993 Stambyte (VV+VVC)
1998 Takrenovering
1998 Fasadrenovering
2012 Tilläggsisolering fasad
2017 Fasad- och takrenovering

Övrigt
1997 Byte av fjärrvärmeanläggning
2006-2011 Balkongbygge
2011 Byggnation av Cykel/barnvagnsförråd
2014 Byte av föreningens el

Föreningen har en gemensam tvättstuga i källarplan samt fin innergård. Cykel- och barnvagnsförvaring finns på innergården. Fastighetens medlemmar disponerar varsitt källarförråd och vindförråd.

Förening: Modellen 7

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 22

Antal lokaler: 2

TV: ComHem (grundutbud ingår).

Internet: Bredband/Fiber genom Ownit, ingår i avgiften.

Här på Birkagatan bor man med ett förstklassigt läge i Birkastan! Allt man kan önska finns här i form av butiker, mataffärer, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås på bekvämt promenadavstånd. För den som söker lugna och sköna andrum eller trivsamma promenad och joggingstråk finns Hagaparken, Karlbergskanalen och Vasaparken – allt inom kort gångavstånd.
Goda kommunikationer med tunnelbanans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.