Birkastan - Vasastan

Vikingagatan 26, 4 tr

Högst upp med magiskt ljusinsläpp och utsikt mot takåsar. Kvadratsmart tvåa med välbevarad sekelskifteskänsla i fastighet anno 1906 på bästa adress.

Adress

Vikingagatan 26, 4 tr

Rum

2

Slutpris

3 850 000 kr

Avgift

1 820 kr/mån

Boyta

35 kvmOm bostaden

Med toppläge i Birkastan och i kvarteren ovanför Rörstrandsgatan ges här ett drömboende närmast himlen och takåsarna. Högst upp i fastighet anno 1905-1906, finns denna kvadratsmarta, maximalt yteffektiva och charmiga sekelskiftestvåa i mycket gott skick. Det höga, fria läget och den rejäla takhöjden på över tre meter ger en känsla av luft och rymd. Tre stora fönsterpartier i västerläge ger ett magiskt ljusinsläpp och härlig himmel- samt takåsvy.

Stilren design, sober färgsättning och moderna förvarings- samt funktionslösningar samsas smakfullt med alla vackra originaldetaljer från byggåret såsom högt till tak med stuckatur och takrosett, vitoljat plankgolv, spegelmönstrade dörrar, höga golvsocklar och fönsterpartier med speglade nischer.

Planlösningen är mycket väldisponerad och effektiv. Här finns en välkomnande hall med plats för ytterkläder, skor och förvaring i praktisk garderob. Kaklat badrum med dusch, WC och handfat. Sovrum med plats för 140 cm säng. Luftigt och ljust vardagsrum med dubbla fönsterpartier och plats för soffa, TV och matbord. Kök i stilrent vitt med gott om skåp, bra arbetsyta och kyl, frys, spis, fläkt samt diskmaskin.

Välskött, äldre förening med god ekonomi och omvårdad fastighet.

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder, skor och förvaring i praktisk garderob.

– Kaklat badrum med dusch, WC, handfat på kommod och badrumsskåp.

– Sovrum med plats för 140 cm säng.

– Luftigt och ljust vardagsrum med dubbla fönsterpartier i västerläge och plats för soffa, TV och matbord.

– Kök i stilrent vitt med gott om skåp, bra arbetsyta och kyl, frys, spis, fläkt samt diskmaskin.

Pris: 3 250 000 kr

Månadsavgift: 1 820 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (basutbud). Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel om ca 200:-. Hemförsäkring om ca 100-150:-. Obligatorisk bredbandstillägg 260:-/mån.

Andel i föreningen: 3,11173 %

Byggår: 1905-1906

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 19 (1502)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4.

Energiförbrukning: 138 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsföreningen Berghem u.p.a bildades år 1920 och förvärvade fastigheten 1921. Fastigheten uppfördes 1905-1906 och består av 19 lägenheter (total yta 1227 kvm) och 2 hyreslokaler (total yta 141 kvm). Marken innehas med äganderätt.

Föreningen är en äkta bostadsförening och accepterar inte juridisk person som köpare. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Delat ägande är OK med minsta ägarandel 1/3. Rökförbud råder i fastigheten.

Föreningens ekonomi är mycket god och belåningsgraden är låg med långfristig skuldsättning på 3.346:-/kvm per 2016-12-31.

Mer information finns i bifogad årsredovisning och stadgar.

Utfört underhåll:
2014 Byte rörstammar i tvättstuga och källare.
2013 Takmålning, reparationsputsning gårdsfasad.
2010 Renovering fönster.
2008 Renovering gårdsbjälklag.
1975, 1985 samt 2005 Byte av rörstammar kök och bad.
2003 Byte av elstammar. Balkonger.
2002 Ny fjärrvärmecentral.
1975 (gård) 1998 (gata) Putsning av fasad.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2012 och 2021. Inga större renoveringar finns planerade eller beslutade.

Det finns ett vindsförråd. Det finns en fin gemensam innergård med planteringar och grill, cykelrum, pingisrum, bastu med relax och dusch samt en tvättstuga i källaren utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.

Förening: Bf Berghem u.p.a.

Organisationsform/Typ: Bostadsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbud-tv ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Här på Vikingagatan 26 bor man med ett förstklassigt läge i Birkastan! Allt man kan önska finns här i form av butiker, mataffärer, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås med ett par minuters promenad. För den som söker lugna och sköna andrum eller trivsamma promenad- och joggingstråk finns gröna parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden, Hagaparken, Karlbergskanalen och blomstrande Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd.

Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar, pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.