Birkastan

Birkagatan 14, 2 tr.

Drömboende i toppskick med högt till tak, spröjsade fönster och solig balkong. Härligt läge i Birkastan. Låg avgift!

Adress

Birkagatan 14, 2 tr.

Rum

2

Slutpris

5 950 000 kr

Avgift

1 776 kr/mån

Boyta

77 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 77 ljusa och välplanerade kvm i vacker hörnfastighet från 1914. Härlig takhöjd, fina trägolv, spröjsade fönster samt snövita snickerier och spegeldörrar. Stora sällskapsytor, utmärkt kök och badrum samt bra förvaring, generösa ljusinsläpp och solig balkong mot lummig innergård ger en härlig känsla!

Välskött fastighet med de stora renoveringarna gjorda samt trygg och klok förening med god ekonomi och låga månadsavgifter som kontinuerligt sänkts.

– Välkomnande hall med bra plats för ytterkläder, inkl. en mindre garderob.

– Stort underbart platsbyggt kök med gott om skåp och bra arbetsytor, matplats för 8-10 personer! Kyl/frys, diskmaskin, smeg-spis med induktionshäll, ugn och fläkt. Furugolv och utgång till balkong.

– Härlig balkong med fin stadsvy över lummig innergård. Balkongen, med trätrall, vetter i sydost.

– Utmärkt, vitkaklat badrum med WC, handfat och dusch med glasvägg. Klinker med golvvärme och tvätt/tork maskin.

– Sovrum med fantastisk förvaring via generös klädkammare, ”walk in closet” och garderobsvägg. Plats för dubbelsäng och arbetsplats. Furugolv och två stora spröjsade fönster med utsikt mot den lummiga gården.

– Luftigt, stort lättmöblerat vardagsrum med furugolv, härlig takhöjd samt generösa ljusinsläpp via två stora fönster med spröjs.

Pris: 4 950 000 kr

Månadsavgift: 1 776 kr

Andel i föreningen: 4,06070 %

EL: 300 kr/mån

Försäkring: 150 kr/mån

Total driftkostnad: 450 kr/mån

Byggår: 1914

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, tvättstuga och en fin gemensam innergård som just renoverats med uteplatser, grillplats och planteringar.

Lägenhetsnummer: 1017

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gata alternativt externa garagemöjligheter.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Gjutaren 28 bildades 1988, förvärvade fastigheten 2003 och omfattar 32 lägenheter (varav en upplåtes med hyresrätt) samt 5 affärslokaler. Föreningen är äkta. Fastigheten, som uppfördes 1912-1913 med adresser Birkagatan 14 och Rörstrandsgatan 8, är välskött med de större renoveringarna utförda. Se gärna föreningens bifogade informationsblad. Föreningen är klok och trygg med god ekonomi och låga månadsavgifter som kontinuerligt sänkts. Inga ytterligare avgiftsförändringar är i nuläget beslutade.

Förening: Brf Gjutaren 28

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Möjlighet till bredband.

Sammanställning: Balkong, läge sydost.

Synnerligen eftersökt läge i hörnet av Birkagatan / Rörstrandsgatan med kaffebarer, mysiga cafeér, restauranger, butiker och annan service. Stockholms glasshus, Två, Mellqvist kaffebar, Xoko, Raw och Paus är några av Birkastans höjdare.

Vasaparken med café och minigolf, lekpark, fotbollsplaner och isbana vintertid är inte långt borta. Inte heller Fridhemsplan och Västermalmsgallerian. Karlbergs slott, beläget vid kanalen, är en annan plats för bad och picknick. För den aktive finns motionsspår och hinderbana i slottsparken.

Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3, 4 och 47), pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.