Birkastan

Karlbergsvägen 84 A, 4 tr

Fantastisk och fin sekelskiftestvåa med vackra detaljer från 1913. Högst upp i fritt läge med solig balkong i sydväst och utsikt över takåsar.

Adress

Karlbergsvägen 84 A, 4 tr

Rum

2

Slutpris

5 570 000 kr

Avgift

3 163 kr/mån

Boyta

64 kvmOm bostaden

Med ett av Birkastans mest eftertraktade och ostörda lägen i vacker fastighet från 1913 på Karlbergsvägens övre del tillika paradstråk, endast ett på kvarter ovanför pulsen på Rörstrandsgatan, finns denna suveräna och smakfulla sekelskiftestvåa om 64 kvm i toppskick. Lägenheten ligger strålande ljust och fritt belägen högst upp i gårdsfastighet med solig balkong i sydväst.

Lägenheten har på senare tid smakfullt renoverats med stilren design, sober färgsättning och moderna funktionslösningar som samsas med alla vackra originaldetaljer från byggåret såsom fina, vitsåpade trägolv, högt till tak, spegelmönstrade dörrar, stora fönsterpartier med djupa nischer, framtagna tegelväggar etc.

Den har en genomgående, luftig och mycket väldisponerad planlösning och en stor, insynsskyddad solbalkong i sydväst som ligger fritt i nivå med de kringliggande takåsarna. Balkongen ger ett underbart uterum med sol hela dagen och fram till kvällen under högsommartid. Välutrustat kök i stilsäkert utförande med gott om skåp och bra arbetsytor. Köket ansluter till vardagsrummet och ger en sällskapsvänlig och öppen planlösning med utgång till balkongen. Rejält sovrum med kloka förvaringslösningar och plats för dubbelsäng. Fräscht och ovanligt stort badrum med dusch, tvättmskin m.m.

OBS! Då befintlig rökkanal i vardagsrummet finns bevarad från tidigare kakelug (bör dock besiktigas av sotmästare och sannolikt tätas) så ges möjlighet för den som önskar att på nytt installera en eldstad såsom kakelugn, kamin eller öppen spis.

Välkommen till en suverän tvårummare som uppfyller det mesta du kan önska av stil, charm och känsla!

– Välkomnande hall med plats att hänga ytterkläder vid klädhängare i originalstil. I anslutning till hallen finns även en rymlig klädkammare. Vitsåpade trägolv, vitmålade väggar och framtagen tegelvägg i valv. Hallen har gott rumssband och ansluter till alla rum.

– Stort helkaklat badrum med sjösten på vägg och klinker på golv med golvvärme. Badrummet har dusch, toalett, handfat på kommod med förvaring, infällda spotlights i tak, handdukstork samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Vacker speglad dörr med infällt glas.

– Härliga, öppna sällskapsytor i kök och vardagsrum med utgång till balkong i soligt söderläge. Balkongen, som ligger högst upp, ger ett underbart uterum med plats för bord och stolar samt fin utsikt mot himmel och takåsar.

– Köket är välutrustat och i stilsäkert utförande med gott om skåp och förvaring samt rejäla arbetsytor. Här finns kyl och frys ”side-by-side” med ismaskin, keramikhäll, varmluftsugn, fläkt och integrerad diskmaskin. Vitsåpat trägolv och framtagen tegelvägg. Köket öppnar mot vardagsrummet.

– Vardagsrummet är väl tilltaget och lättmöblerat med plats för soffgrupp och TV. I vardagsrummet finns även en rymlig klädkammare, vitsåpade trägolv och väggar i sober kulör. OBS! Då befintlig rökkanal i vardagsrummet finns bevarad från tidigare kakelugnar (bör dock besiktigas av sotmästare och sannolikt tätas) så ges möjlighet för den som önskar att på nytt installera en eldstad såsom kakelugn, kamin eller öppen spis.

– Rymligt sovrum plats för stor dubbelsäng och rofyllt, tyst läge mot föreningens inre innergård. Sovrummet kloka, platsbyggda förvaringslösningar i form av en garderobsvägg och snygg bokhylla. Vackert fönsterparti, vitsåpade trägolv och väggar i sober kulör.

Pris: 4 975 000 kr

Månadsavgift: 3 163 kr

Andel i föreningen: 2,50000 %

Byggår: 1913

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns en tvättstuga i gathusets källare utrustad med två maskiner, torktumlare, torkskåp och mangel. Lägenheten disponerar ett rejält vindsförråd om ca 8 kvm som ligger lättillgängligt en trappa upp från bostaden. Gårdshusets källare är nyrenoverad med två gästsovrum med 2 x 90 cm sängar (kan hyras för 200:- första dygnet, därefter 100:-/dygn), kök, två badrum, matsal, vardagsrum, pingisbord, plats för cyklar samt barnvagnar. Föreningen disponerar tre gårdar, en mindre trädgårdslik vid entrén, en andra mellan gat- och gårdhuset med plats för sittgrupper, planteringar, grill och cykelställ samt en tredje bakom gårdshuset ytterligare sittplatser. Trevlig och fin gemensam innergård med planteringar, sittgrupper, grill etc. Här finns även plats för cyklar.

Lägenhetsnummer: 10035 (1401)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4.

Energiförbrukning: 148 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering för mantalsskrivna samt externa garagemöjligheter i området. Bl a finns ett garage i fastigheten mitt emot på Karlbergsvägen 81. För övriga fastigheter med garage i området, se www.garageplatsen.se.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Skålen 14 med adress Karlbergsvägen 84 (gathuset) och 84A (gårdshuset) i Stockholms kommun. Föreningen består av 37 bostadsrätter samt 1 lokal. Den total boytan är 2 509 kvm och lokalytan 125 kvm. Förening bildades 1985. Föreningen äger marken. Välskött och äkta bostadsrättsförening där hushållselen, värmen och v/a, kabel-tv och bredband från ComHem ingår i månadsavgiften.

Genomförda renoveringar:
1975-1976: Fastigheten totalrenoverades.
1994: Fasadrenovering, målning av tak och fönster.
2000: Renovering av trapphusen, samt ommålning av tvättstuga och byte av tvättmaskiner.
2001: Ommålning av entré och portar, samt byte av torktummlare.
2002: Ommålning av fönster på gathusets södra sida.
2003: Ommålning av fönster på gårdshusets norra sida.
2004: Ny värmeväxklare till undercentralen.
2006: Ommålning av gathusets tak.
2007: Stamrensning.
2008: Renovering av gårdshusets norra fasad, samt nytt yttertak.
2009: OVK
2011: Balkongbyggnation på gårdshuset.
2013: Inredning av gårdshusets källare med två övernattningsrum, samlingsrum, matrum, kök, badrum pingisrum och barnvagnsrum.
2014: Balkongbyggnation på gathuset.
2015: Uppfräschning av gård med gräsmatta, träd och ny stenläggning.
2016: Stamspolning.

Pågående fönsterrenovering som beräknas vara avslutad i början av juni. Inga ytterligare renoveringar planerade.

Gemensamma utrymmen:
– Grönskande innergård med planteringar.
– Tvättstuga.
– Föreningslokal inkl. kök.
– Pingisrum.
– Två stycken gästrum med två bäddar i respektive rum (bokas mot mindre avgift).
– Cykelrum
– Lägenheterna har ett tillhörande förråd.

Övrigt:
– Inga avgiftsjusteringar planeras.
– Föreningen godtar delade ägarandelar.
– Juridisk person godkänns ej.
– Överlåtelse-och pantsättningsavgift debiteras köparen respektive pantsättaren.

Föreningens hemsida www.brfskalen.se

Förening: Brf Skålen

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem. Ingår i avgiften.

Sammanställning: Solig balkong i sydväst med utsikt över takåsar.

Beläget på den lugna delen av Karlbergsvägen bland träd, grönska och vackra gårdar. Populära restaurangen Arizona, med tillhörande uteservering under kastanjeträd, ligger nästgårds. Dessutom finns ett café, frisör, fiskdelikatessbutik samt postutlämning i korsningen till Norrbackagatan. Runt hörnet finns 7Eleven samt flertalet ytterligare restauranger. Ett stenkast bort är Rörstrandsgatan belägen med Birkastans största utbud av kaffebarer, restauranger, caféer, butiker och mataffärer. Vi dess ände tar Sankt Eriksplan vid med än större utbud och torghandel.

Goda kommunikationer med flertalet innerstadsbussar, t-bana Sankt Eriksplan samt pendeltåg från Karlbergs station.

En kort promenad bort finner du Karlbergs slott, parken och kanalen. I parken kan den aktive ta en fridfull promenad eller nyttja de många motionsslingorna.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.