Birkastan

Birkagatan 32, 3 tr

Fantastiskt boende med stor balkong, högt läge, ca 3,20 m i takhöjd och låg avgift. Stora sällskapsytor, ljus och charm!

Adress

Birkagatan 32, 3 tr

Rum

2

Slutpris

5 040 000 kr

Avgift

1 050 kr/mån

Boyta

64 kvmOm bostaden

Välkomna till en fantastisk sekelskifteslägenhet med drömläge i Birkastan. Lägenheten är ytterst välplanerad med stora sällskapsvänliga ytor och balkong med högt läge mot den vackra innergården. Lägenheten är i fint skick med den äldre charmen väl bevarad. Genomgående sammetslena vitsåpade trägolv i original, takstuckatur, cirka 3.20 meter i takhöjd, spegeldörrar samt fönster med speglar och djupa nischer. Det höga läget i huset i kombination med den öppna planlösningen och generösa takhöjden ger hela bostaden ljus, rymd och charm. Här bor ni tyst och lugnt med direkt närhet till all nödvändig service samt kommunikationer. Urstark och välskött förening med mycket god ekonomi och nästan 500.000 kr/år i hyresintäkter från lokaler. Dessutom har föreningen en bokningsbar relexavdelning, festlokal samt vacker trädgårdsliknande innergård. Hiss finns. Välkomna på visning!

– Lägenhetens entré har vackra pardörrar. Plats för klädavhängning om så önskas. Vitsåpade trägolv i original samt vita väggar.

– Sällskapsvänligt vardagsrum med öppen planlösning mot köket. Här dukas upp för stora middagar framför utgångarna till balkongen. De nuvarande ägarna har ledigt placerat 14 personer runt middagsbordet. Bord och stolar lånar de från föreningens festlokal. Vacker takstuckatur, vitsåpade trägolv i original samt vita väggar. Väldisponerat kök med bra arbetsytor och gott om förvaringsmöjligheter. Köket är utrustat med kyl, frys, gasspis/ugn och kolfilterfläkt. Utgång till den stora balkongen via pardörrar både från köket och vardagsrummet.

– Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord och extra byrå om så önskas. En rymlig inbyggd klädkammare med linneskåp samt en garderobsvägg med skjutdörrar. Fönster med speglar och djupa nischer, såpade trägolv i original samt vita väggar.

– Duschrum som renoverades i samband med stambytet 2007. Rymlig dusch med skjutbara väggar samt vattenfallsdusch. Handdukstork, handfat med kommod och spegelskåp med belysning. Spotlightbelysning.

– Stor härlig balkong med högt läge mot innergården. Plats för bord, stolar och blomster. Balkongen nås både från köket och vardagsrummet. Här trivs man!

Pris: 4 450 000 kr

Månadsavgift: 1 050 kr

Andel i föreningen: 4,60000 %

Byggår: 1904

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd med hörnläge (storlek ca. 1,65*2,50, takhöjd 2,45 m) med stålgaller. Det finns en stor och fräsch gemensam tvättstuga utrustad med 4 tvättmaskiner, 2 torkskåp samt torktumlare (lätt att boka tvättid). Föreningen har även en festlokal i källaren med pentry och diskmaskin som kan bokas av medlemmarna. Dessutom finns en bokningsbar relaxavdelning med bastu och dusch samt ett biljardrum. Mycket fin innergård med fontän, planteringar, sommarmöblering och grill. Det finns även cykelställ.

Lägenhetsnummer: 20 (1304)

Hiss: Ja

Våning: 3

Energiförbrukning: 135 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: De nuvarande ägarna har Garageplats i grannfastigheten med nedfart från Tomtebogatan, kostnad 1875 kr/mån. Om intresse finns för garageplats kontakta mäklaren för mer information. Boendeparkering på gatan för mantalsskriven och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Föreningen bildades 1920 och ombildades till bostadsrättsförening 1997. Föreningen består av 21 bostadsrättslägenheter och 4 lokaler, samtliga uthyrda. V/A-stammar byttes 2007-2008 och elstigar byttes 1992. På planeringsstadiet finns renovering av trapphus samt fönsterrenovering. Inga planerade avgiftsändringar finns enligt föreningen. Juridisk person accepteras ej som medlem. Energiprestanda 135 kWh/m² och år. Mycket välskött och populär förening med god ekonomi och låga avgifter.

Förening: Brf Formen 6

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Ett obligatoriskt tillägg om 71 kr/mån tillkommer för kabel-tv.

Internet: Bredband, 100 M/bit. Leverantör: Bredbandsbolaget. Ett obligatoriskt tillägg om 157 kr/mån tillkommer för bredband och ip-telefoni.

Här på Birkagatan bor man med ett förstklassigt läge i Birkastan! Allt man kan önska finns här i form av butiker, mataffärer, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås med ett par minuters promenad. För den som söker lugna och sköna andrum eller trivsamma promenad och joggingstråk finns gröna parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden, Hagaparken, Karlbergskanalen och blomstrande Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd.
Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar, pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.