Birkastan

Tomtebogatan 51, 5 tr

Fantastisk och stilfull sekelskiftestvåa i toppskick med vackra detaljer från 1907. Högst upp med solig balkong i söder och fri utsikt över takåsar.

Adress

Tomtebogatan 51, 5 tr

Rum

2

Slutpris

5 900 000 kr

Avgift

2 921 kr/mån

Boyta

62 kvmOm bostaden

Med ett av Birkastans mest eftertraktade och ostörda lägen, endast ett kvarter ovanför pulsen på Rörstrandsgatan, finns denna suveräna och smakfullt nyrenoverade sekelskiftestvåa om 62 kvm i toppskick. Lägenheten är högt, strålande ljust och fritt belägen på det högsta ordinarie våningsplanet (endast vindsvåning ovanför) i fastighet från 1907. Den har en genomgående, luftig och mycket väldisponerad planlösning och en stor, insynsskyddad solbalkong i söder som ligger fritt i nivå med de kringliggande takåsarna. Balkongen med markis ger ett underbart uterum med sol hela dagen och fin, mildsvid utsikt.

Lägenheten har smakfullt nyrenoverats under 2014-2015. Stilren design, sober färgsättning och moderna funktionslösningar samsas här med alla vackra originaldetaljer från byggåret såsom fina vitbetsade trägolv, högt till tak, spegelmönstrade pardörrar, fina snickerier, stora fönsterpartier med djupa nischer samt en dekorativ och fungerande kakelugn.

Välkommen till en suverän tvårummare som uppfyller det mesta du kan önska av stil, charm och ljuvlig känsla!

– Hall med plats för ytterkläder och skor. Garderob för förvaring. Slipat och vitbetsat trägolv.

– Fräscht helkaklat badrum i stilrent utförande. Badrummet är utbyggt för mer bekväm och praktisk disposition av duschhörna, WC och handfat. Helkaklade väggar i vitt och klinkergolv med golvvärme.

– Nytt kök i stilsäkert vitt utförande med god förvaring i skåp och draglådor samt i ett bevarat gammeldags skafferiskåp. Köket har goda arbetsytor med bänkskivor i Carrarramarmor och komplett maskinell utrustning. Klinkergolv. Fönsterparti med fri utsikt mot takåsar.

– Rejält sovrum med plats för dubbelsäng och väggytor för garderobsförvaring, byråer etc. Sovrummet har utgång till balkong i söder med sol hela dagen och fram till kvällen. Balkongen ligger högt, fritt och helt ogenerat med utsikt mot takåsarna. Vitbetsat trägolv. Klädkammare.

– Stort, luftigt vardagsrum med fungerande kakelugn, plats för så väl soffgrupp som matsalsbord. Stort fönsterparti. Vitbetsat trägolv.

Pris: 5 900 000 kr

Månadsavgift: 2 921 kr

Andel i föreningen: 4,48529 %

Byggår: 1907

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga.

Lägenhetsnummer: 29 (1504)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 6.

Energiförbrukning: 208 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Hemtrefnad består av 26 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen har en kollektiv tilläggsförsäkring hos Trygg Hansa. Inga planerade avgiftsförändringar och renoveringar.

Genomförda renoveringar:
1989: Stambyte och byte av elstigare, samt ny gatufasad.
2001: Byggnation av balkonger.
2004: Målning av tak.
2007: Ny värmecentral.
2008: Nya tvättmaskiner.
2009: Målning av fönster och trapphus.
2015: Besiktning av skorsten.

Förening: Brf Hemtrefnad

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: TV-antenn för marksänd DigitalTV (Boxer).

Internet: Fiberbredband. Hastighet: 100 Mbit/s. Leverantör: Alltele.

Sammanställning: Stor, insynsskyddad balkong i sydväst med högt fritt läge i nivå med de kringliggande takåsarna. Balkongen med markis ger ett underbart uterum med sol hela dagen och fram till kvällen.

Synnerligen eftersökt läge på Tomtebogatan i Birkastan med kaffebarer, restauranger, butiker och annan service. Stockholms glasshus, Två, Mellqvist kaffebar, Xoko, Raw och Paus är några av Birkastans höjdare och nås inom en minuts promenad.

Vasaparken med café och minigolf, lekpark, fotbollsplaner och isbana vintertid är inte långt borta. Inte heller Fridhemsplan och Västermalmsgallerian. Karlbergs slott, beläget vid kanalen, är en annan plats för bad och picknick. För den aktive finns motionsspår och hinderbana i slottsparken.

Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3, 4 och 47), pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.