Birkastan

Karlbergsvägen 80, 1½ tr ö.g.

Fantastiskt fin sekelskiftestvåa i drömskick med nybyggd balkong och härlig tidsenlig känsla!

Adress

Karlbergsvägen 80, 1½ tr ö.g.

Rum

2

Slutpris

4 275 000 kr

Avgift

2 890 kr/mån

Boyta

62,5 kvmOm bostaden

Med rofyllt och lugnt läge i gårdshus i ett av de vackra fastigheterna på Karlbergsvägens övre del finns denna strålande ljusa och genomgående sekelskiftetvåa i toppskick. Lägenheten har på senare tid renoverats med stilmedvetenhet och finess, med varsam hand har man blandat modern design med välhållna och vackert tidstypiska originaldetaljer. Planlösningen är mycket väldisponerad och genomgående mellan två innergårdar. Två härliga och luftiga rum varav ett vardagsrum med utgång till nybyggd balkong i söder och ett stort sovrum med platsbyggt exklusivt garderobssystem. Fullt utrustat kök i stilfullt utförande och i klassisk design. Fräscht helkaklat badrum. Denna läckra lägenhet, i kombination med ”pricken på stockholmskartan”, gör detta till ett kompromisslöst boende ni väntat på!

– Välkomnande hall i vitt med kapphängare och fina vita laserade furugolv. Från hallen har man ingång till alla rum med fina dörrposter i vitt.

– Garderob som är inredd med klinkergolv och framdraget vatten och el med tvättpelare, tvättmaskin och torktumlare från Cylinda. Dessutom god plats för förvaring.

– Helkaklat toppfräscht badrum från 2011 med vita matta kakelplattor på vägg samt grått klinkergolv med golvvärme. Vikbara duschväggar i glas från Konradssons. Handfat med stor spegel och tre lampor ovan. WC. Spotlights i taket. Ny el dragen. Handdukstork. Paxfläkt. Fast monterad extra förvaring i vitt med luckor i mörkbetsad lönn. Badrumsmöbler från Svedbergs.

– Härligt och ljust vardagsrum underbar känsla. Via stora glasade dubbeldörrar med spröjs nås nybyggd balkong i söder. Balkongen vetter ostört mot lummig innergård. Vitbetsade furugolv i original och högt i tak om ca 3 meter.

– Fantastiskt sovrum med exklusiv ”hotelrumskänsla”. Här finns plats för rejäl dubbelsäng och generös förvaring i platsbyggt garderobssystem som sträcker sig från golv till tak och längs med hel långvägg. Spröjsade luckor i klassiskt utförande och en öppen smatt med sittbänk idag. Här kan även en TV monteras. Heltäckningsmatta i grått. Väggar i grafitgrått. Högt i tak om ca 3 meter. Stort högt fönster med spröjs och djupa nischer i vitt.

– Ljust kök från 2012 med vita spegelluckor och alla vitvaror i rostfritt från Whirlpool såsom induktionshäll, fläkt (Thermex), mikro, integrerad diskmaskin och kyl/frys. Grå laminatskiva från Kvik med vitt kakel ovan. Matplats för 4-5 personer. Stort högt fönster med spröjs och djupa nischer i vitt.

Pris: 3 995 000 kr

Månadsavgift: 2 890 kr

Andel i föreningen: 2,34950 %

Byggår: 1912

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, källarförråd och en nyrenoverad (2012) tvättstuga i gårdshuset med två maskiner, en torktumlare, en centrifug, ett torkskåp samt en mangel. Trevlig tyst innergård med sittplats och liten parkanläggning med träd och gräs. Gemensam grillplats finns.

Renoveringar: Fastigheten totalrenoverades 1985 då stammarna och el-stigarna byttes. Självdrag i hela fastigheten. OVK-besiktning genomfördes i oktober 2010 utan anmärkningar. Under 2012/2013 har föreningen byggt balkonger, renoverat trapphus och entrén samt säkerhetsdörrar har installerats.

Lägenhetsnummer: 1123 (1104)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1 av 5 (2 trappor).

Energiförbrukning: 164 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering gäller i området, tillstånd ansökes hos Stockholms Stad (08-508 263 00). Tillståndet är gratis medan en periodbetalning på 30 dagar kostar 800 kr, alternativt löses biljett för 60 kr/dygn. I området finns även externa garagemöjligheter.

Allmänt om föreningen: Brf Karlbergsvägen 80 är en välskött och äkta förening som registrerades 1999 och förvärvade fastigheten 2009. Föreningen består av 42 bostadslägenheter varav 40 st är upplåtna med bostadsrätt och 2 st med hyresrätt. Det finns även en lokal med hyresrätt. Byggnadens totalyta uppgår enligt taxeringsbeskedet till 3 125 kvm, varav 2 688 kvm utgör lägenhetsyta och 436 kvm utgör lokalyta. Föreningen äger marken.

Genomförda renoveringar:
2022 Modernisering av soprum och avfallshantering.
2021 Renovering av fönster.
2020 Stamspolning och modernisering av hiss i gatuhuset.
2019 Förbättringsmålning av trapphus och portar.
2015/2016 Byte och relining av avloppsslam i gatuhuset.
2015 Dränering runt gårdshus.
2014 Stamspolning.
2013 Säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter, renovering av trapphus, hiss samt installerades postboxar i entrén och installation av nya balkonger.
2012 Ny fjärrvärmecentral, renovering av entrédörr, tvättstugan renoverades och hela maskinparken byttes ut.
2011 Ommålning av taket.
1985 Stambyte.
1985 El-stigar byttes.

Planerat underhåll:
2023 Fönsterrenovering både gat-och gårdshus. Fasadbesiktning I samband med fönsterrenovering samt nödvändigt underhåll. Trapphus och gemensamhetsytor under 2023 eller 2024.

Föreningens ekonomi:
Per 2021-12-31uppgick föreningens belåningsgrad till 9.477:-/kvm bostadsrättsyta, exklusive de två återstående hyresrätterna som ger en stor dold tillgång. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 4.700.000:-.

Gemensamma utrymmen:
Tvättstugan är belägen i källarplanet i gårdshuset. Maskinell utrustning: Tre tvättmaskiner, två torkskåp, en torktumlare och en mangel.
Trivsam och grönskande innergård med stor sittgrupp och grillplats.
Cykelställ på gården samt cykelförråd i gårdshuset.
Till lägenheten hör ett stort källarförråd (två stycken sammansatta) om ca 15 kvm.

Lokaler:
Lokalen hyrs av Stiftelsen Birkagården som bedriver förskoleverksamhet. Denna uthyrning genererat mycket goda och stabil hyresintäkter.

Besök gärna föreningens hemsida:
http://www.brfkarlbergsvagen80.se/

Förening: Brf Karlbergsvägen 80

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 42

Antal lokaler: 1

Antal hyresrätter: 2

TV: Kabel-TV via ComHem.

Internet: Bredband via ComHem.

Sammanställning: Solig nybyggd balkong i söder. Balkongen vetter mot rofylld och grönskande innergård.

Beläget på den lugna delen av Karlbergsvägen bland träd, grönska och vackra gårdar. Populära restaurangen Arizona, med tillhörande uteservering under kastanjeträd, ligger nästgårds. Dessutom finns ett café, frisör, fiskdelikatessbutik samt postutlämning i korsningen till Norrbackagatan. Runt hörnet finns 7Eleven samt flertalet ytterligare restauranger. Ett stenkast bort är Rörstrandsgatan belägen med Birkastans största utbud av kaffebarer, restauranger, caféer, butiker och mataffärer. Vi dess ände tar Sankt Eriksplan vid med än större utbud och torghandel.

Goda kommunikationer med flertalet innerstadsbussar, t-bana Sankt Eriksplan samt pendeltåg från Karlbergs station.

En kort promenad bort finner du Karlbergs slott, parken och kanalen. I parken kan den aktive ta en fridfull promenad eller nyttja de många motionsslingorna.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.