Birkastan

Karlbergsvägen 75A, 1 tr.

Härligt sekelskifte i Birkastan med stor balkong, härlig takhöjd, fina trägolv, vackra snickerier och generösa ljusinsläpp. Låg avgift, 1546 kr/mån!

Adress

Karlbergsvägen 75A, 1 tr.

Rum

2

Slutpris

5 000 000 kr

Avgift

1 546 kr/mån

Boyta

56 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän sekelskiftestvåa om 56 ljusa och välplanerade kvm i mycket bra skick. Lugnt, attraktivt läge i vackert gårdshus med kort promenad till såväl Rörstrandsgatans puls som grönskan i Karlbergs Slottspark.

Högt till tak, vackra furutiljor, snövita snickerier och spegeldörrar samt höga fönster. Stor balkong som löper utmed hela vardagsrummet. Mycket bra förening med stabil ekonomi, låga avgifter och välskött fastighet. Välkommen till Birkastan!

Genomgående furugolv samt vitmålade väggar och snickerier.
– Välkomnande hall med plats för ytterkläder.

– Utmärkt kök som renoverades 2014 med gott om skåp och bra arbetsytor. Stort skafferi, kyl/frys, diskmaskin, micro samt spis med glaskeramikhäll, varmluftsugn och fläkt.

– Fint och rymligt sovrum med två fönster mot lugn innergård, plats för dubbelsäng. Bra förvaring i två inbyggda klädkammare, en från sovrummet och en med ingång från passagen till hall/vardagsrum.

– Härligt, lättmöblerat vardagsrum med utgång till balkongen.

– Stor balkong som löper utmed hela vardagsrummets bredd.

– Snyggt helkaklat badrum som renoverades 2014 med dusch, WC och handfat. Klinkergolv.

Pris: 4 475 000 kr

Månadsavgift: 1 546 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Obligatorisk kostnad för bredband är 264 kr/månad. Beräknad driftkostnad/månad ca: hushållsström: 175 kr, hemförsäkring: 200 kr

Andel i föreningen: 3,11500 %

Byggår: 1908

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett vindsförråd som tillhör bostadsrätten. Från entéplan nås ett cykel- och barnvagnsrum. Tvättstuga med 2 tvättmaskiner (2015), torktumlare (2015), mangel och ett stort torkskåp. Medlemmarna har även tillgång till ett fint relaxrum med bastu, dusch och WC.

Lägenhetsnummer: 1104(17)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4.

Energiförbrukning: 135 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gata alternativt externa garagemöjligheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen består av 21 bostadsrätter samt två lägenheter och två affärslokaler upplåtna med hyresrätt. Föreningen bildades 1920. Inga aviserade avgiftsförändringar.Renoveringar: Vinden exploaterades 2006/2007 och i samband med det byggdes tvättstugan, bastu och relaxavdelning. Fasader och fönster renoverades 2007/2008. 3-fas el drogs in i fastigheten 2009. Under 2010/2011 renoverades innergårdens bjälklag. Stammarna spolas var 5 år och statusen på dem är god enligt företaget som föreningen anlitar, nästa spolning 2017. Målning av trapphus 2015.

Förening: Kadetten 9

TV: Bredbandsbolaget är Internetleverantör. 100/100 Mbits, kostnad 264 kr/månad.

Sammanställning: Stor balkong mot innergården.

Välkommen till härliga Vasastan och paradgatan Karlbergsvägen. Här lever man i attraktivt och eftersökt läge med promenadavstånd till både Odenplan och S:t Eriksplan med all tänkbar och nödvändig service. Även det rika utbudet av restauranger och butiker i Birkastan med Rörstrandsgatans gatustråk känns tilltalande.

Längre upp på gatan ligger populära restaurangen Arizona med tillhörande uteservering under kastanjeträdet. Dessutom finns bl.a caféer, frisörer, fiskdelikatessbutik samt postutlämning i korsningen Norrbackagatan.

Kommunikationerna är mycket bra med buss 69 utanför porten som går till city och vidare ut på Djurgården, ca 5 min till Karlbergsstation för pendeltåg och ca 5 minuter till St:Eriksplan för tunnelbana, flygbuss och buss 3 och 4.

Med kort promenad nås Karlbergs Slottspark, Karlbergskanalen samt även Vasaparken, Hagaparken och den glittrande Brunnsviken.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.