Birkastan

Karlbergsvägen 53 A, 2tr

Stilren, modern design möter klassiskt vackra detaljer i snövit sekelskiftesdröm med balkong!

Adress

Karlbergsvägen 53 A, 2tr

Rum

2

Slutpris

3 910 000 kr

Avgift

1 857 kr/mån

Boyta

53 kvmOm bostaden

Välkommen till ett suveränt boende på den vackraste och populäraste delen av Karlbergsvägen, ett toppläge och en riktig drömadress i Birkastan. Med högt, strålande ljust och rofyllt läge i gårdshus anno 1906 finns denna optimalt planerade och underbara sekelskifteslägenhet i toppskick. Här bevaras klassiska originaldetaljer såsom vitbetsade furutiljor, generös takhöjd om ca 3,10 meter, stuckaturer, höga golvsocklar, spegelmönstrade dörrar och stora fönsterpartier med djupa nischer m.m.

Den ytterst trivsamma och effektiva planlösningen i hörnläge har fönster i flera väderstreck. Välkomnande hall med plats för ytterkläder. Separat WC och duschrum med tvättmaskin. Mysigt vitt kök i minimalistiskt och stilrent utförande med matplats för 4-5 personer. Underbart vardagsrum med flödande ljusinsläpp från stort fönsterparti i hörn. Rejält sovrum med generös förvaring i platsbyggd skjutdörrsgarderob, plats för dubbelsäng och utgång via glasade dubbeldörrar till stor balkong. Balkongen, med morgon- och förmiddagssol (sol fram till ca 14.00 på sommaren), ger verkligen ett extra ”uterum” med plats för både loungesoffa, balkongbord och stolar.

Synnerligen välskött bostadsrättsförening med god ekonomi, låga avgifter och en av de vackraste fastigheterna på gatan!

– Välkomnande hall med plats för avhängning. Vitbetsade furutiljor och vitmålade väggar och tak. I anslutning till hallen finns toppfräsch separat WC med handfat och toalett.

– Snyggt och stilrent kök i minimalistiskt design med gott om förvaring i draglådor och skåp i dubbla rader till tak. Bänkskivor i ek med vitt kakel på väggen ovan. Komplett maskinell utrustning såsom integrerad kyl och frys ”side by side”, diskmaskin, fyrlågig gashäll, varmluftsugn och fläktkåpa. Matplats för 4-5 personer invid vackert fönsterparti.

– Härligt och rymligt vardagsrum som flödar av ljus från stort fönsterparti. Vitbetsade furutiljor, högt till tak med stuckatur, höga golvsocklar m.m.

– Separat duschrum med tvättmaskin.

– Sovrum med plats för dubbelsäng och suverän förvaring från golv till tak i platsbyggd skjutdörrsgarderob. Vitbetsade furutiljor och vitmålade väggar och tak. I sovrummet finns utgång till den stora balkongen med morgon- och förmiddagssol. Balkongen ger ett extra ”uterum” med plats för loungesoffa, bord och stolar.

Pris: 3 750 000 kr

Månadsavgift: 1 857 kr

Andel i föreningen: 2,44900 %

Byggår: 1906

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett vinds- och källarförråd. Det finns en gemensam tvättstuga med tre maskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Fin gemensam innergård med trädgårdsmöber, grill och planteringar.

Renoveringar: V/A-stammar byts löpande/vid behov (ofta i samband med renovering av kök och badrum). Elstigare 2000. Tak målades om sommaren 2013. Fönster målades om 2007. Trapphus målades om 2010. Hissmaskin utbytt 2008. Ny värmecentral och nya termostater, nya värmekablar i stuprören, underhåll av hissen m.m. 2011-2012. Översyn av gårdsmiljön, ny uteplats, byggnation av balkonger 2009. Föreningen planerar att åtgärda fuktproblem på gården mot gatuhuset.

Lägenhetsnummer: 25 (1201)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gata. Föreningen har 4 parkeringsplatser utanför entrén som får användas av medlämmar under kvällar och helger.

Allmänt om föreningen: Brf Solliden är en klok och äldre förening som förvärvade fastigheten 1920. Föreningen består av 28 lägenheter och två affärslokaler. Föreningen har en välskött fastighet, är lågt belånad och har mycket god ekonomi med låga månadsavgifter. Avgifterna höjdes med 5 % per 2012-03-01 och ytterligare 5 % per 2013-04-01. Inga ytterligare avgiftshöjningar är planerade/beslutade.

Förening: Brf Solliden

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Kabel-TV via ComHem.

Internet: Bredband via ComHem.

Sammanställning: Stor balkong med sol fram till kl 14 (sommartid).

Beläget på den trivsammaste och lugna delen av Karlbergsvägen bland träd, grönska och vackra gårdar. Populära restauranger, caféer, frisör, fiskdelikatessbutik finns i kvarteret. Runt hörnet finns 7Eleven samt flertalet ytterligare restauranger. Ett stenkast bort är Rörstrandsgatan belägen med Birkastans största utbud av kaffebarer, restauranger, caféer, butiker och mataffärer. Vi dess ände tar Sankt Eriksplan vid med än större utbud och torghandel.

Goda kommunikationer med flertalet innerstadsbussar, tunnelbana Sankt Eriksplan (en minuts promenad) samt pendeltåg från Karlbergs station.

En kort promenad bort finner du Karlbergs slott, parken och kanalen. I parken kan den aktive ta en fridfull promenad eller nyttja de många motionsslingorna.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.