Birkastan

Rörstrandsgatan 27, 5 tr

Stilren design möter vackert 1920-tal i drömtvåa högst upp med fantastiskt ljusinsläpp, stor kungsbalkong och härlig fri stadsvy. Endast 1.705:-/mån!

Adress

Rörstrandsgatan 27, 5 tr

Rum

2

Slutpris

4 850 000 kr

Avgift

1 705 kr/mån

Boyta

50 kvmOm bostaden

Sällan har uttrycket ”drömboende” passat bättre för att beskriva denna charmiga, fina och strålande ljusa tvårummare om 50 suveräna kvm i mycket gott skick. Lägenheten är belägen högst upp i fastigheten och har en stor kungsbalkong som är ca 10 meter lång och sträcker sig längs med hela lägenheten. Härifrån avnjuts fri utsikt mot Birkastans takåsar och Rörstrandsgatan nedanför.

Lägenheten har på senare tid smakfullt renoverats i stilrent utförande, samtidigt bevaras alla vackra originaldetaljer från 1920-talet såsom rejäl takhöjd, spegelmönstrade dörrar, vitbetsade trägolv och stora spröjsade fönsterpartier etc. Planlösningen är mycket trivsam, effektiv och väldisponerad. Här finns ett härligt vardagsrum med utgång via glasade dubbeldörrar till balkongen. Rejält sovrum med plats för dubbelsäng. Nyrenoverat kök i stilrent vitt med matplats och komplett maskinell utrustning. Hall med plats för ytterkläder och skor samt garderober för god förvaring. Kaklat badrum.

Lägenheten i kombination med det suveräna läget i hjärtat av de sprudlande och trendiga kvarteren i Birkastan, med mängder av välrenommerade caféer, restauranger och boutiqer direkt utanför porten, gör detta till ett boende ni väntat på. Varmt välkomna!

– Välkomnande hall med plats för avhängning, skor och förvaring. I inre hallen finns en inbyggd garderob och även plats att ställa en byrå, garderob eller dylikt. Trägolv och vitmålade väggar samt tak.

– Luftigt vardagsrum med dubbla glasdörrar mot kungsbalkongen som sträcker sig längst hela lägenheten. Kungsbalkongen ger en härlig förlängning av vardagsrummet och förenar ute med inne. Naturlig plats för soffgrupp och möjlig plats för matbord. Här finns också en rymlig inbyggd garderob. Trägolv och vitmålade väggar samt tak.

– Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och bra förvaring i två garderober. Trägolv och vitmålade väggar samt tak.

– Utmärkt kök med gott om skåp och bra arbetsytor. Här finns gashäll, spis, fläkt, kyl och frys, micro, diskmaskin samt plats för matbord. Trägolv och vitmålade väggar samt tak.

– Helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme, dusch, WC, handfat på kommod, badrumsskåp samt handdukstork.

Pris: 4 495 000 kr

Månadsavgift: 1 705 kr

Andel i föreningen: 1,82816 %

Byggår: 1927

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 21 (1502)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5.

Energiförbrukning: 115 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Leran 5 består av 36 lägenheter, varav en är hyresrätt, i fastighet belägen i hörnet av Rörstrandsgatan 27 och Norrbackagatan 7. Föreningen har gemensam tvättsuga, barnvagnsrum och cyckelförråd samt en lugn och charmig gård med utemöbler, grill och cykelställ. Varje lägenhet har vindsförråd.

– 2015 Trapphusrenovering
– 2014 Byte av elstigare och tvättstugan renoverades.
– 2013 Arbete med renovering av trapphus och byte till säkerhetsdörrar har påbörjats.
– 2013 Tidigare soprum har sålts.
– 2012 Läckage vid balkonger har utretts och åtgärdats.
– 2012 Elslingor på taket förbättrades.
– 2012 Ny utrustning (tvättmaskin och torktumlare) installerades i tvättstugan.
– 2012 Sopsug installerades.
– 2010 Taket målades och elslingor installerades för att motverka isbildning.
– 2010 Ytterdörrarna renoverades.
– 2009 En fuktskada på fasaden åtgärdades.
– 2008 Undercentral byttes.
– 2004 Fönster.
– 2001 Balkonger.
– 1994 Renovering av tak.
– 1977 V/A stambyte.

hushållsel ca 200-250:-/mån, gas ca 200:-/mån och hemförsäkring ca 100-150:-/mån.

Uppvärmning: Fjärrvärme

Förening: Brf Leran 5

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Hastighet: upp till 1 Gbit/s. Leverantör: Bredbandsbolaget och Com Hem.

Sammanställning: Kungsbalkong som är ca 6 kvm och ca 10 meter lång.

Synnerligen eftersökt läge på Rörstrandsgatan med kaffebarer, restauranger, butiker och annan service. Stockholms glasshus, Två, Mellqvist kaffebar, Xoko, Raw och Paus är några av Birkastans höjdare och nås inom en minuts promenad.

Vasaparken med café och minigolf, lekpark, fotbollsplaner och isbana vintertid är inte långt borta. Inte heller Fridhemsplan och Västermalmsgallerian. Karlbergs slott, beläget vid kanalen, är en annan plats för bad och picknick. För den aktive finns motionsspår och hinderbana i slottsparken.

Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3, 4 och 47), pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.