Birkastan

Tomtebogatan 13 B, 4 tr

Underbar sekelskiftestvåa, högst upp i fastighet från 1909, med perfekt planlösning, härlig takhöjd, bra ljusinsläpp & vy mot takåsar. Möjlig balkong.

Adress

Tomtebogatan 13 B, 4 tr

Rum

2

Slutpris

4 050 000 kr

Avgift

1 536 kr/mån

Boyta

41 kvmOm bostaden

Högst upp i vacker och välskött gårdshusfastighet från 1909, med toppadress Tomtebogatan 13 och drömläge i Birkastan, finns denna underbara sekelskiftestvåa med alla rätt. Lägenheten är perfekt planerad, ytterst tillgänglig och maximalt yteffektiv för både en och två personer. Dess 41 kvm upplevs verkligen som större och motsvarar väl lägenheter på både 45 och 50 kvm.

Modern inredning och stil samt goda förvarings- och funktionslösningar samsas med alla vackra detaljer från byggåret såsom rejäl takhöjd, takrosett, höga golvsocklar, spegelmönstrade pardörrar, furutiljor samt höga och stora fönster med djupa nischer. Fönstren ger rikligt med ljusinsläpp och utsikt mot kringliggande takåsar.

Öppen planlösning med vardagsrum och stilfullt, välutrustat kök. Ett ”riktigt” sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring i garderober längs med vägg. Hall med plats för ytterkläder. I hallen finns en klädkammare, ett badrum med dusch samt en egen ”tvättstuga” inredd med tvättmaskin.

Det höga läget i huset i kombination med den generösa takhöjden och de vackra detaljerna ger hela bostaden ljus, rymd och en härlig känsla. Här bor ni tyst och lugnt med direkt närhet till allt trevligt i Birkastan, nödvändig service samt kommunikationer

OBS! Eventuellt finns det möjlighet att få bygga balkong. Föreningens styrelse är positivt inställd till detta. Dock måste den enskilde medlemmen/ lägenhetsinnehavaren själv ansöka om bygglov hos Stadsbyggnadskontoret och själv stå alla kostnader därtill.

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder, skor och bra förvaring i klädkammare. I hallen finns en egen ”tvättstuga” med tvättmaskin och hyllor för förvaring. Furutiljor och väggar i sober kulör.

– Fräscht och helkaklat badrum med dusch, WC, handfat, badrumsskåp, handdukstork och spotlights i tak.

– Öppen planlösning med vardagsrum och stilfullt, välutrustat kök i ett. Vardagsrummet har två stora fönster som ger rikligt med ljus och utsikt mot kringliggande takåsar. Köket har skåp och draglådor i vitt samt komplett maskinell utrustning såsom kyl och frys, spis, fläkt och diskmaskin. Furutiljor och väggar i vitt.

– Ett ”riktigt” sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring i garderober som står längs med vägg. Furutiljor och väggar i sober kulör.

Pris: 3 690 000 kr

Månadsavgift: 1 536 kr

Andel i föreningen: 2,17800 %

Byggår: 1909

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 33 (1402)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4.

Energiförbrukning: 137 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Eldaren 3 (Org.nr 716417-7946) förvärvade fastigheten på Tomtebogatan 13 år 1983 och består av 30 lägenheter med bostadsrätt, 1 lägenhet med hyresrätt samt 4 lokaler.

Föreningen är mycket välskött och ekonomin är god. Inga avgiftsförändringar planeras.

Följande renoveringar är gjorda:
1972: Byte av V/A-stmmar i samtliga kök och badrum. Byte av elstigare.
2003: Fasadrenovering och fönster utvändigt.
2003: Innergårdarna renoverades.
2004: Renovering av en affärslokal.
2005: Trapphusrenovering.
2006: Målning av tak.
2007: Byte av vertikala stammar i gårdshusets källare.
2008: Stamspolning/stamrensning. I samband med detta gjordes en översiktlig bedömning att stammarna var i gott skick.
2010: Ombyggnation av ventilationssystem.
2011: Ny fjärrvärmeanläggning.
2012: Målning av fönsterbågar och balkongdörrar (sydsidan).
2013: Installation av fibernät.
2014: Byte av avloppsstammar i glasmästeriet och i undertaket i porten.
2014: Byte av avloppsstammar i källarlokalerna.

Förening: Brf Eldaren 3

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Internet: Fiberbredband 100/100 Mbit/s, TV-basutbud och fast telefoni från Bredbandsbolaget ges till en fast kostnad på 254:-/månad.

Sammanställning: Eventuellt finns det möjlighet att få bygga balkong. Föreningens styrelse är positivt inställd till detta. Dock måste den enskilde medlemmen/ lägenhetsinnehavaren själv ansöka om bygglov hos Stadsbyggnadskontoret och själv stå alla kostnader därtill.

Synnerligen eftersökt läge på Tomtebogatan i Birkastan med kaffebarer, restauranger, butiker och annan service. Stockholms glasshus, Två, Mellqvist kaffebar, Xoko, Raw och Paus är några av Birkastans höjdare och nås inom en minuts promenad.

Vasaparken med café och minigolf, lekpark, fotbollsplaner och isbana vintertid är inte långt borta. Inte heller Fridhemsplan och Västermalmsgallerian. Karlbergs slott, beläget vid kanalen, är en annan plats för bad och picknick. För den aktive finns motionsspår och hinderbana i slottsparken.

Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3, 4 och 47), pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.