Birkastan

Bråvallagatan 7, ½ tr.

Perfekt mini-tvåa i toppskick! Kvalitetsboende i hjärtat av Birkastan!

Adress

Bråvallagatan 7, ½ tr.

Rum

2

Slutpris

2 375 000 kr

Avgift

2 096 kr/mån

Boyta

41 kvmOm bostaden

Välkommen till denna suveräna lägenhet om 41 ljusa och välplanerade kvm i toppskick! En halvtrappa upp i vacker fastighet med samtliga fönster mot grönskande och lummig innergård. Högt till tak, nyslipade trägolv i original, tidstypiska 20-talsdetaljer och snövita snickerier. Snyggt kök i högblankt vitt, rostfria vitvaror och bänksiva i massiv ek. Köket öppnar upp mot rymligt och lättmöblerat vardagsrum med plats för både sällskapsdel och matplats. Toppläge i Birkastan invid Rörstrandsgatan. Här trivs man!

Ett stort plus är att föreningen under hösten kommer att stambyta samtliga badrum. Detta är budgeterat i den ekonomiska planen och kommer inte att påverka avgiften. Renoveringen/stambytet omfattar helkaklade vägger, klinker på golv, nydragen el samt nytt sanitetsporslin. Ta chansen att själv skapa ditt drömbadrum!

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder och två klädkammare som ger god förvaring. Slipad ekparkett och vitmålade väggar. Vacker gallergrind.

– Sovrum med plats för 120-140-säng, en klädkammare och fönster mot lummig gård. Slipade furutiljor på golvet och vitmålade väggar.

– Nyrenoverat kök med högblanka vita luckor, glasmosaik, bänkskiva i massiv ek. Kyl/frys, ugn, spishäll, fläkt och diskmasin i rostfritt. Bra arbetsytor och gott om skåp. Inbyggda takspotlights och

– Ljust, rymligt, lättmöblerat vardagsrum med plats för både soffa och matplats. Stavparkett och vitmålade väggar.

– Vitmålat badrum med badkar, wc och handfat. Klinker/sten på golv. OBS! Stambyte beräknas ske hösten 2009, allt bekostat av föreningen. Skapa ditt drömbadrum!

Pris: 1 675 000 kr

Månadsavgift: 2 096 kr

Byggår: 1929

Uppvärmning: Vattenburen fjärrvärme. Värmecentralen är belägen i källaren.

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga i källaren.

Lägenhetsnummer: 1

Hiss: Ja

Våning: 0.5

Antal våningar: 5

Parkering/Bilplats: Parkering på gata. Ansökan för boendeparkering görs hos Gatu- och Fastighetskontoret, www.stockholm.se.

Allmänt om föreningen: Brf Stengodset Bråvalla förvärvade fastigheten 2009 som består av 30 lägenheter varav 3 hyresrätter och är belägen på Bråvallagatan 7. Under 2016 såldes en hyresrätt och under 2015 gjordes två lokaler om till en lägenhet som sedan såldes. Stor amortering gjordes 2016/17, skulden uppgår idag till 2 000 tkr. Inga avgiftshöjningar planerade.
Föreningen äger marken och belastas därmed inte av tomträttsavgäld.

Genomförda renoveringar:
2009: Stambyte och renovering av samtliga badrum.
2010: Försäljning av råvind samt gjort om källare till förråd. Elstigar.
2010/2011: Ommålning av främre fasad samt renovering av taket. Renovering av tvättstugan.

Förening: Brf Stengodset Bråvalla

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Underbart läge ett kvarter ifrån Rörstrandsgatan med kaffebarer, restauranger, butiker och annan service. Stockholms glasshus, Två, Mellqvist Caffe Bar (grannhuset), Raw och Paus är några av Birkastans höjdare som du har ett stenkast bort.

Vasaparken med café och minigolf, lekpark, fotbollsplaner under sommarhalvåret samt isbana vintertid är inte långt borta. Inte heller Fridhemsplan och Västermalmsgallerian. Karlbergs slott, beläget vid kanalen, är en annan plats för bad och picknick. För den aktive finns motionsspår och hinderbana i slottsparken.

Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3, 4, 42, 47, 72), pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.