Birkastan

Norrbackagatan 7, 5 tr

Unikt läge i härliga Birkastan, flödande ljust och högst upp, balkong i väster och utsikt över takåsar!

Adress

Norrbackagatan 7, 5 tr

Rum

2

Slutpris

2 850 000 kr

Avgift

1 330 kr/mån

Boyta

39 kvmOm bostaden

Välkommen till denna välplanerade och fantastiskt ljusa lägenhet om 39 kvm, högst upp i fastigheten med balkong i soligt västerläge. Från balkongen avnjuts härlig, vidsträckt vy över tinnar, torn och takåsar. Lägenheten ligger i vacker 1920-tals fastighet i hörnan av Rörstrandsgatan och Norrbackagatan, ett av Stockholms mest eftersökta lägen och adress. Den har generösa ljusinsläpp med en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Rymlig sällskapsdel och genomgående fina trägolv som ger en trivsam känsla. Badrummet är nyrenoverat med marmorgolv och golvvärme. Separat WC angränsande till hall. Bra kök med vita luckor och utgång till balkongen. Charmigt sovloft med generösa förvaringsmöjligheter under loftet. Lägenheten ligger ”avskilt” och har således inte någon grannlägenhet i direkt anslutning till sig. Bra och välskött förening med en god ekonomi.

Hoppas vi ses på visning!

Rumsbeskrivning på våningsplan 5 om ca 39 m².

– Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter. Hall angränsande till WC.

– Ljust och rymligt vardagsrum med vy över takåsarna. Trägolv och vitmålade väggar.

– Nyrenoverat badrum med handfat. Golv av marmor och kakel på väggarna.

– Sovrum med loftsäng. Under loftsäng finner man garderobsyta.

– Bra utrustat arbetskök med utgång till balkong. Kyl/frys, gasspis, kolfilterfläkt.

– Balkong i västerläge med fin utsikt över takåsarna.

Pris: 2 850 000 kr

Månadsavgift: 1 330 kr

Andel i föreningen: 1,42595 %

Byggår: 1927

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, tvättstuga och vindsförråd.

Renoveringar: – 2013 Arbete med renovering av trapphus och byte till säkerhetsdörrar har påbörjats. – 2013 Tidigare soprum har sålts. – 2012 Läckage vid balkonger har utretts och åtgärdats. – 2012 Elslingor på taket förbättrades. – 2012 Ny utrustning (tvättmaskin och torktumlare) installerades i tvättstugan. – 2012 Sopsug installerades. – 2010 Taket målades och elslingor installerades för att motverka isbildning. – 2010 Ytterdörrarna renoverades. – 2009 En fuktskada på fasaden åtgärdades. – 2008 Undercentral byttes. – 2004 Fönster. – 2001 Balkonger. Stambyte är inkluderade avloppssystem, kall och varmvattenstammar utfördes enligt uppgift på 1970-talet. Fastighetsägarna i Stockholm utförde en noggrann genomgång av stammarna 2012. Slutsatsen var att de inte behövde stamrenoveras för närvarande.

Lägenhetsnummer: 1501

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5.

Energiförbrukning: 115 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Ej garage i fastigheten. Boendeparkering på gatan för mantalskrivna. För mer information : www.stockholm.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Leran 5 består av 34 lägenheter, varav en är hyresrätt, i fastighet belägen i hörnet av Rörstrandsgatan 27 och Norrbackagatan 7. Föreningen har gemensam tvättsuga, barnvagnsrum och cyckelförråd samt gård med utemöbler, grill och cykelställ. Varje lägenhet har vindsförråd.

Förening: Brf Leran 5

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Kabel-TV via ComHem.

Internet: Bredband via Bredbandsbolaget / Telenor. Fiberjack med upp till 1 gb/s.

Sammanställning: Balkong i väster med vidsträckt vy över takåsarna.

Synnerligen eftersökt läge på Rörstrandsgatan med kaffebarer, restauranger, butiker och annan service. Stockholms glasshus, Två, Mellqvist kaffebar, Xoko, Raw, Shanti och Paus är några av Birkastans höjdare och nås inom två minuters promenad.

Vasaparken med café och minigolf, lekpark, fotbollsplaner och isbana vintertid är inte långt borta. Inte heller Fridhemsplan och Västermalmsgallerian. Karlbergs slott, beläget vid kanalen, är en annan plats för bad och picknick. För den aktive finns motionsspår och hinderbana i slottsparken.

Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3, 4 och 47), pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.