Birkastan

Tomtebogatan 37 A, 3 tr ö.g., hiss

Arkitektdesignad och stilren! Suverän funktion, utsikt mot takåsar och drömläge i Birkastan!

Adress

Tomtebogatan 37 A, 3 tr ö.g., hiss

Rum

2

Slutpris

2 125 000 kr

Avgift

1 444 kr/mån

Boyta

32 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän ”mini-2:a” som uppfyller dina krav på stil, känsla och finess! Med högt och knäpptyst läge i gårdshus med hiss, helt utan insyn, finns denna snygga och smakfullt renoverade lägenhet i mycket gott skick. Planlösningen är arkitektdesignad och optimal med smarta funktionslösningar och platsbyggda inredningsdetaljer. Stora fönsterpartier i söder ger rikligt med ljusinsläpp och härlig vy mot takåsarna. Kök i vinkel ansluter till vardagsrum. Bra sovrum med plats för säng och datorbord. Kaklat badrum. Hall med bra förvaringsmöjligheter.

Lägenheten i kombination med trevliga omgivningar bidrar till ett riktigt kvalitetsboende i Birkastan!

– Hall med plats för avhängning och förvaring i platsbyggda garderober. Parkettgolv och tak med infällda spotlights.

– Kaklat badrum med dusch, toalett, handfat på kommod och badrumsskåp ovan.

– Stilrent kök i vitt med maskiner från bl a Siemens. Här finns glaskeramikhäll, varmluftsugn, fläkt, inbyggd kyl och frys samt diskmaskin. Arbetsytor i svart granit med underlimmad diskho och svart klinker ovan. Köket är platsbyggt i vinkel och ansluter i öppen planlösning med vardagsrummet. Från köket kan eventuell balkong byggas, se notering under ”balkong/uteplats”. Infällda spotlights i tak.

– Vardagsrum med flödande ljusinsläpp från stort fönsterparti i söder. Härlig utsikt mot himmel och takåsar. Vardagsrummet har väggar i sober färgsättning, parkettgolv och möblerbar yta för soffa och matbord. Infällda spotlights i tak.

– Sovrum med plats för säng och arbetsbord. Väggar i sober färgsättning och parkettgolv.

Pris: 1 750 000 kr

Månadsavgift: 1 444 kr

Andel i föreningen: 1,98036 %

Byggår: 1910

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns vindsförråd, tvättstuga, pingisrum, bastu i källaren samt cykel- och barnvagnsrum i källaren.

Renoveringar: V/A-stammar och elstigar bytta 1986. Tak och fönster renoverades 1986 + 2005. Trapphus renoverades 1986. Tvättstugan renoverades 1986 + maskiner har bytts ut löpande efter behov. Balkonger installerades 2005. Föreningen planerar byte av portar samt målning av trapphus.

Lägenhetsnummer: 14

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalskrivna och garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Volontären 9 bildades 1999 och förvärvade fastigheten 2001. Föreningen består av 26 lägenheter, varav en återstående hyresrätt samt en lokal.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. I gårdshusets källare finns en gemensam tvättstuga (nås bekvämt via hiss). Övriga medlemsfaciliteter består av bastu och relaxavdelning med pingisbord, cykel- och barnvagnsrum samt ett soprum. Fin innergård med belysning, planteringar och uteplats med grillmöjlighet. Gården är även utrustad med gungor och sandlåda.

Föreningens ekonomi är mycket god med långfristiga skulder om ca 5.900.000:- och ca 400.000:- i omsättningstillgångar (kassa, bank) per 2015-12-31. I och med upplåtelsen/försäljningen av denna lägenhet, föreningens återstående hyresrätt, så stärks ekonomin ytterligare. Diskussion har förts i styrelsen om ev avgiftssänkning, men inget beslut är taget.

Genomförda renoveringar:

– V/A-stammar och elstigar bytta 1985.
– Tak och fönster renoverades 1985 + 2005.
– Trapphus renoverades 1985.
– Tvättstugan renoverades 1985 + maskiner har bytts ut löpande efter behov. – Balkonger byggdes 2004.
– Byte av fjärrvärmecentral 2012.
– Byte av entréportar och målning av trapphus 2013.
– Fönstermålning 2015.

Förening: Brf Volontären 9

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: 100 Mbit fiberbredband. Leverantör: Ownit. Ingår i avgiften.

Sammanställning: För ca 10 år sedan byggdes balkonger i föreningen. I denna lägenhet byggdes aldrig någon. Möjlighet finns för den nya innehavaren att bygga balkong. Dock måste föreningen godkänna detta och bygglov förnyas alternativt ansökas om på nytt.

Lägenheten i kombination med trevliga omgivningar bidrar till ett kvalitetsboende utöver det vanliga! Här lever man helt ostört i gårdshus nära Rörstrandsgatan restaurang- och cafétäta stråk med pulsen i Birkastan och vid S:t Eriksplan. Samtidigt nås med några minuters promenad bl a Vasaparken och Karlbergs rekreationsområde. Kommunikationerna är goda med T-bana, flertalet innerstadsbussar samt pendeltåg vid Karlbergs station och flygbussar. Mataffärer, caféer, butiker m.m. finns det gott om. Välkommen till trevliga Birkastan!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.