Årsta

Sköntorpsvägen 118, 3 tr

Underbar tvåa högst upp i huset med solig balkong, öppen spis och genomgående planlösning!

Adress

Sköntorpsvägen 118, 3 tr

Rum

2

Slutpris

2 950 000 kr

Avgift

3 006 kr/mån

Boyta

57 kvmOm bostaden

Varmt välkomna till denna underbara hörnlägenhet belägen högst upp i huset. Här njuter du av en solig balkong och öppen spis. Ytterst väldisponerad planlösning med stora sällskapsvänliga ytor. Härligt vardagsrum med utgång till balkongen och öppen spis samt kök med diskmaskin och plats för större matbord. Rymligt sovrum samt badrum med badkar och tvättmaskin. Bra förvaringsmöjligheter med flera garderober. Det höga läget i kombination med den genomgående planlösningen ger hela bostaden ljus och rymd. Välkomna på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter. Inbyggd garderob och städskåp samt överskåp. Plats för extra garderob eller byrå om så önskas.

– Fantastiskt vardagsrum med ljust hörnläge. Utgång till balkongen, öppen spis samt många fönster. Gott om plats för önskad möblering.

– Solig balkong med plats för bord, stolar och blomster!

– Stort härligt kök med bra arbetsytor och goda förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt. Köket är utrustat med diskmaskin, kyl, frys, kolfilterfläkt, spis och ugn. Plats för matbord för flera.

– Sovrum med plats för säng och sängbord. En rymlig garderobsvägg med skjutdörrar samt ytterligare en garderob.

– Badrum utrustat med badkar, tvättmaskin, handfat, dusch, skåp och wc.

Pris: 2 500 000 kr

Månadsavgift: 3 006 kr

Andel i föreningen: 0,42621 %

Byggår: 1945

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. Det finns sju gemensamma tvättstugor (bl.a. en på Sköntorpsvägen 120), kvarterslokal, föreningskontor, cykelrum, övernattningsrum på Tämnarvägen 14 att hyra för föreningens medlemmar.

Lägenhetsnummer: 1203

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3.

Energiförbrukning: 208 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: 16 garageplatser. Till garageplatsen är det separat kö. 22 parkeringsplatser. Till parkeringsplatsen är det separat kö. Kontakta föreningens styrelse för mer information.

Allmänt om föreningen: Brf Hjälmaren- Sköntorp bildades år 2000 och den 26 april 2001 köpte föreningen de 14 husen med 236 lägenheter, varav 20 fortfarande är hyresrätter samt 6 företagslokaler samt 7 hobbylokaler på adresserna Tämnarvägen 8-40, Sköntorpsvägen 93-103 och 94-120. Fastigheterna är upplåtna med tomträtt. De äldre husen är byggda 1945 och de nyare husen 1986-89. Efter att de nyare husen byggts så renoverades de äldre husen mellan 1986-89. Husen fick nya tak, tilläggsisolerade fasader med ny puts. Vatten och avloppsstammar byttes i både kök och badrum, samt elstigar och elcentraler. Trapphusen har åter målats under 2008. Föreningen renoverar löpande enligt underhållsplan. Föreningen har ett kontor samt ett övernattningsrum som kan hyras av medlemmarna. Föreningen har dessutom 22 p-platser samt 16 garageplatser, till dessa är det separat kö (kötid f.n. cirka 7-10 år). Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Juridisk person accepteras ej som medlem. Överlåtelseavgift betalas av köparen. Föreningen har som krav att bostadsrättsinnehavaren ska stadigvarande bo i lägenheten. Energiprestanda: 208 kWh/m² och år. Mer information finns i bifogad årsredovisning samt på föreningens utmärkta hemsida http://brf.hjalmaren-skontorp.se

Förening: Brf Hjälmaren-Sköntorp

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Canal Digital, kostnad cirka 115 kr/mån. Obligatoriskt för alla bostadsrättsägare i föreningen.

Internet: Bredband. Leverantör: Ownit. Kostnad 105 kr/mån, obligatioriskt för alla bostadsrättsägare i föreningen.

Sammanställning: Balkong

Säljaren har genomfört en besiktning av bostadsrätten med Anticimex inför försäljningen 2015-03-03, se bifogat besiktningsprotokoll.

Säljaren har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av el är ca 125 kr/mån och hemförsäkringen är ca 200 kr/mån

Goda kommunikationer med t.ex. buss nr 160 som går mellan Gullmarsplan, Årstaberg och Liljeholmen, busshållplats ca 300 m från Sköntorpsvägen 118. Alternativt buss nr 164 som går mellan Södersjukhuset och Valla torg, till busshållplats ca 200 m. Även tvärbanan ca 800 meter och pendeltåget är också det en kort promenad till Årstaberg.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan köpet. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före köpet. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.