Vasastan - Birkastan

Robert Almströmsgatan 10

Härligt 1920-tal möter modern stil och komfort i fin 2,5:a (möjlig 3:a) med solig balkong i söder och låg avgift. Toppläge invid Rörstrandsgatan!

Adress

Robert Almströmsgatan 10

Rum

2,5

Slutpris

5 400 000 kr

Avgift

2 306 kr/mån

Boyta

63 kvmOm bostaden

Charm, stil och härlig känsla präglar denna suveräna 2,5:a (möjlig 3:a, se alternativ planlösning) om 63 utmärkta och genomgående kvm med solig balkong i söder och ett högt läge mot innergården. Lägenheten är stilrent inredd och smakfullt ytskiktsrenoverad 2012 samtidigt som de vackra och genuina 1920-talsdetaljerna bevaras såsom trägolv och fiskbensparkett, spegelmönstrade dörrar och fina snickerier, högt till tak, stora fönsterpartier med djupa nisher och spröjs etc.

Planlösningen är mycket väldisponerad, den är rund- och genomgående och ytterst effektiv med öppna och väl sammanhängande sällskapsytor i välutrustat kök, trevligt matsalsrum/inre möblerbar hall samt rymligt vardagsrum med utgång till balkongen. Balkongen vetter trevligt, lugnt och rofyllt mot lummiga innergårdar. Rejält sovrum med plats för dubbelsäng och god förvaring i garderober längs med vägg.

Synnerligen välskött, representativ fastighet från 1928 och förening med god ekonomi samt låga månadsavgifter.

Välkommen till Robert Almströmsgatan som är en dold, mysig och tyst gata alldeles invid Rörstrandsgatan och Birkastans sprudlande kvarter med mängder av välrenommerade caféer, restauranger och boutiqer.

– Välkomnande entré med säkerhetsdörr och hall med plats för yttkläder och skor vid klädhängare i original. Passage till sovrum med dubbla originalgarderober. Trägolv.

– Toppfräscht kaklat badrum med klinkergolv och golvvärme, duchhörna med vikdörrar i glas, WC och handfat på kommod med draglådor.

– Angränsande till hallen finns inre möblerbar hall/ ett matsalsrum med gott rumssamband och plats för matsalsbord, bokhyllor eller dylikt. Fiskbensparkett.

– Kök i stilrent utförande med gott om skåp och arbetsytor. Här finns matplats, kyl och frys, spishäll, ugn, fläkt och diskmaskin. Stort vackert fönsterparti ger gott ljusinsläpp.

– Luftigt och rejält vardagsrum med plats för soffa och TV-möbel. Här finns dubbla fönsterpartier, varav ett med utgång till balkong i söder och fritt läge mot lummig innergårdar. Fiskbensparkett.

– Sovrum med plats för dubbelsäng och klädförvaring i garderober längs med vägg. OBS! Garderoberna ingår i köpet. Fiskbensparkett och ett stort fönsterparti.

Lägenheten kan för den som önskar byggas om till en funktionell 3:a. Se förslag till ombyggnation i den bifogade alternativa planlösningen. OBS! Alla ombyggnationer kräver föreningens godkännande och måste ske på ett fackmannamässigt sätt vad gäller bärande konstruktioner, V/A, el och ventilation.

Pris: 4 750 000 kr

Månadsavgift: 2 306 kr
Utöver avgiften tillkommer en balkongavgift på 137 kr per månad.

Andel i föreningen: 2,81755 %

Byggår: 1928

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källar- och vindsförråd. I fastigheten finns tvättstuga, cykel- och barnvagnsrum.

Lägenhetsnummer: 2 (1004)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 0,5 av 5.

Energiförbrukning: 140 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Föreningen har sju parkeringsplatser som hyrs ut. Det är seperat kö och kostar 1100 kr/månad. Säljarna hyr 2 av platserna vilka kommer blir tillgängliga när de flyttar. Boendeparkering på gatan för mantalskrivna och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Stengodset 20 förvärvade fastigheten 2003 och består av 35 lägenheter med bostadsrätt fördelade på 6 våningsplan och totalyta om ca 2165 kvm, 1 lokal med hyresrätt om ca 171 kvm samt 7 parkeringsplatser som hyrs ut. F.n. är det kö. Föreningen är en s.k. "äkta" förening och äger marken.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg med en skuldsättning om ca 2.477:-/kvm. Inga beslutade avgiftsförändringar.

Renoveringar:
2003: Föreningen förvärvade fastigheten och är en s.k äkta förening
2005: Byte av V/A-stammar och elstigare.
2006: Fasaden mot gatan renoverades samt taket lades om. Fönster målade utvändigt.
2009: OVK samt renovering av trapphus.
2010: Balkonger byggdes.
2013: Fasadrenovering.
2014: Fönster mot innergården målades och renoverades.
2015: Spolning av stammar. Renovering av tvättstuga och källare, nya förråd installerade i källare.
2016-2017: Exploatering av råvind och byggnation av vindsvåningar.
2017: Delvis takrenovering.

Planerade/beslutade renoveringar:
Iordningställande av källarlokal för att kunna hyra ut den.

Till lägenheten disponeras källarförråd. I fastigheten finns tvättstuga, cykel- och barnvagnsrum.

Förening: Brf Stengodset 20

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Hastighet: 100 Mbit/s. Leverantör: Ownit, ingår i avgiften.

Sammanställning: Balkong i söder med vy över lummiga innergårdar och sol (under sommaren) mellan ca 10.30 och 16.00. Utöver månadsavgiften tilllkommer en balkongavgift på 137:- per månad.

Synnerligen eftersökt läge på mysiga och ostörda Robert Almströmsgatan, alldeles invid Rörstrandsgatan och Birkagatan med kaffebarer, cafeér, restauranger, butiker och annan service. Stockholms glasshus, Två, Mellqvist kaffebar, Xoko, Raw och Paus är några av Birkastans höjdare.

Vasaparken med café och minigolf, lekpark, fotbollsplaner och isbana vintertid är inte långt borta. Inte heller Fridhemsplan och Västermalmsgallerian. Karlbergs slott, beläget vid kanalen, är en annan plats för bad och picknick. För den aktive finns motionsspår och hinderbana i slottsparken.

Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3, 4 och 47), pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.