Vasastan

Roslagsgatan 36, 1 tr, hiss

Sekelskifte med stor balkong, högt till tak & fina trägolv. Tillfälle!

Adress

Roslagsgatan 36, 1 tr, hiss

Rum

2,5

Slutpris

4 010 000 kr

Avgift

3 210 kr/mån

Boyta

76 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 76 ljusa kvm med genomgående planlösning. Härligt läge i idylliska Sibirien med promenadavstånd till såväl Stureplan och city såsom Hagaparken och Brunnsviken. Fina sekelskiftesdetaljer med högt till tak, spröjsade fönster, ekparkett och furugolv samt vita snickerier och glasdörrar.

Lägenheten disponeras idag som en 2,5:a kan med relativt små medel göras om till en fantastisk 3:a, se vårt bifogade förslag!

– Välkomnande tambur med instegsklinker och plats för ytterkläder, tamburen mynnar ut i en möblerbar hall med furugolv.

– Sovrum med plats för dubbelsäng. Ekparkett.

– Utmärkt kök med bra arbetsytor, gott om skåp och furugolv. Spis med glaskeramikhäll, ugn och fläkt. Kyl/frys och diskmaskin. Angränsande till köket finns ytterligare ett rum som idag används som sovrum. Här finns utgången till balkongen.

– Balkong med trall och plats för bord och stolar.

– Snyggt, helkaklat badrum med badkar, wc och handfat. Infälld belysning via spotlights och klinker med värme på golv.

– Lättmöblerat vardagsrum med två stora, spröjsade fönster och ekparkett.

Pris: 0 kr

Månadsavgift: 3 210 kr

Andel i föreningen: 3,71440 %

Byggår: 1884

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett varmbonat vindsförråd, plats för cyklar och en tvättstuga i eget hus på gården. Trevlig innergård med trädgårdsmöbler, grill och planteringar.

Renoveringar: 1982 genomfördes stambyte, fasadrenovering, byte av elstigarna, en tvättstuga och ett soprum byggdes. 2002 gjordes en uppfräschning av tvättstugan och soprummet samt en fönsterrenovering påbörjades. 2005 renoverades trapphus och hissar. 2007 byggdes balkonger. 2008 installerades nya tvättmaskiner i tvättstugan.

Lägenhetsnummer: 114

Hiss: Ja

Våning: 1

Antal våningar: 5

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan mantalskrivna.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Roslagsgatan 36 förvärvade fastigheten år 2000 och består av 37 bostadsrätter, 3 hyresrätter samt 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen har en informativ hemsida, se gärna http://www.roslagsgatan36.se

För närvarande har föreningen långfristiga lån på 1,9 MSEK och har 1,3 MSEK i kassa och bank (per 31-12-2016). Amortering av lånet görs kvartalsvis, för närvarande med 60 000 kr per kvartal. Föreningen har också god likviditet och styrelsen är aktiv i hur de likvida medlen placeras för att få bästa avkastning. Föreningen har löpande kontakt med banken rörande låneränta, placeringsrådgivning samt amortering. Inga avgiftsförändringar planeras.

Följande renoveringar har utförts i fastigheten:
1982 genomfördes stambyte och nydragning av elen.
2002 gjordes en uppfräschning av tvättstugan och soprummet samt en fönsterrenovering påbörjades.
2005 renoverades trapphus och hissar.
2007 byggdes balkonger.
2008 installerades nya tvättmaskiner i tvättstugan.
2010 installerades ett öppet kommunikationsnät (fiber) i fastigheten, och samtliga lägenheter och lokaler har nu tillgång till ett stort utbud av TV-, telefoni- och bredbandstjänster. Ett nytt passersystem installerades i fastigheten med elektroniska nyckelbrickor för att öka säkerheten och dörrpassager för alla boende i fastigheten. Brickan används även för att boka tvättstugan, som även går att boka via hemsidan och via din iPhone.
2011 gjordes en större uppdatering av innergården med ny växtlighet och bättre belysning. Även fasaden mot gatan renoverades och samtliga portar och glaspartier byttes mot nya.
2012 totalrenoverades soprummet med nya kärl och förbättrad sophämtning. Ett barnvagnsförråd byggdes på innergården.
2013 byttes flertalet vatten- och avloppsrör i källaren enligt underhållsplanen.
2017 installerades säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter.
OBS! En underhållsplan upprättades 2006 och sträcker sig fram till 2025.

Förening: Brf Roslagsgatan 36

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät via ComHem.

Internet: Fiber med fritt val av bredbandsleverantör finns indraget i fastigheten. Läs mer på föreningens hemsida, www.roslagsgatan36.se

Sammanställning: Balkong mot gården.

Utmärkt läge i Vasastan i de populära kvarteren Sibirien. Sibiren är känt för mysiga gator och närhet till all tänkbar och nödvändig service såsom restauranger, caféer, butiker, mataffärer m.m. Man bor ostört men har bara ca 10 minuters gångavstånd till Stureplan och Stockholms City samt ströv- och naturomådena kring Brunnsviken och Hagaparken. Kommunikationerna är goda med flertalet innerstadsbussar, T-bana och Roslagsbanan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.