Vasastan

Sankt Eriksgatan 109, 1 ½ tr

Härligt 1920-tal möter modern stil och komfort i ljus, fin och rymlig 2,5:a (möjlig 3:a) med balkong i väster och mycket låg avgift om 1 605 kr/mån.

Adress

Sankt Eriksgatan 109, 1 ½ tr

Rum

2,5

Slutpris

6 200 000 kr

Avgift

1 605 kr/mån

Boyta

75 kvmOm bostaden

Charm, stil och ljuvlig känsla präglar denna suveräna och rymliga 2,5:a (möjlig 3:a, se alternativ planlösning) om 75 utmärkta och genomgående kvm med både fransk balkong samt solig balkong i väster mot innergård. Lägenheten är stilrent inredd och smakfullt ytskiktsrenoverad, samtidigt som alla de vackra och genuina 1920-talsdetaljerna varsamt är bevarade. Här finns trägolv och vacker fiskbensparkett, spegelmönstrade dörrar och fina snickerier, högt till tak, stora fönsterpartier med djupa nischer och spröjs samt gott om förvaringsutrymmen.

Planlösningen är mycket väldisponerad. Lägenheten, som är genomgående, är ytterst effektiv med öppna, luftiga och väl sammanhängande ytor. Den inre möblerbara hallen, sammankopplar ett trivsamt vardagsrum där fransk balkong finns, med ett rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och effektiv, platsbyggd förvaring. I sovrummet finns utgången till den större balkongen som vetter i lugnt och rofyllt läge mot lummiga innergårdar. Vidare finns ett underbart sällskapskök i stilsäkert utförande med komplett maskinell utrustning och matplats för flera. Badrummet är helkaklat och modernt renoverat med en hög standard. Kök och badrum är stambytta.

Välkommen till ett underbart boende i Vasastan med utmärkta kommunikationer såsom bussar och tunnelbana samt närhet till Hagaparken och Vasaparkens lummiga grönska. Välskött, äkta bostadsrättsförening med god ekonomi och mycket låga avgifter!

– Välkomnande tambur ger plats för ytterkläder och skor samt övrig klädförvaring i originalgarderob. Vita väggar och målat trägolv. Tamburen leder till inre möblerbar hall med gott samband till vardagsrum och sovrum. Här ges plats för arbetsbord eller dylikt. Vackra glasade pardörrar mot vardagsrummet samt speglad skjutdörr mot sovrummet. Vacker fiskbensparkett och vitmålade väggar. I den möblerbara hallen finns även ytterligare en originalgarderob.

– I anslutning till hallen finns ett modernt, helkaklat badrum som renoverades i samband med stambytet 2008. Badrummet är stilrent inrett och har dusch, WC, handfat, badrumsskåp, handdukstork och plats för tvättmaskin. Klinkergolv med golvvärme.

– Trivsamt vardagsrum med fransk balkong, plats för soffgrupp och TV-möbel, fiskbensparkett och vita väggar.

– Rymligt och tyst sovrum med plats för dubbelsäng och effektiv, platsbyggd förvaring samt en garderob i original. Här finns utgången till balkongen i väster som vetter i lugnt och rofyllt läge mot lummiga innergårdar. Trägolv och vita väggar.

– Underbart sällskapskök i stilsäkert utförande med komplett maskinell utrustning och matplats för flera. I anslutning till köket finns en klassisk serveringsgång med bevarad skåpinredning i original. Trägolv, vita väggar och vackra fönsterpartier mot gården. OBS! Köket kan på ett enkelt sätt delas av för ytterligare ett sovrum. Se förslag i bifogad alternativ planlösning.

Pris: 5 950 000 kr

Månadsavgift: 1 605 kr

Andel i föreningen: 2,66301 %

Byggår: 1928

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till bostadsrätten hör två stycken förråd, ett i källaren och ett på vinden. Modern, gemensam tvättstuga, vilken renoverades 2004, finns att tillgå i källaren.. I tvättstugan finns tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel/press. Även ett hobbyrum och cykel-/barnvagnsrum finns i källaren. Föreningen har en övernattningslägenhet som kan hyras till en fördelaktig kostnad. Trevlig innergård, som nyligen renoverats, med gemensamma utemöbler, planteringar och grillar.

Lägenhetsnummer: 26 (1101)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1,5 av 6.

Energiförbrukning: 160 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Glöden 5 ligger vid Vanadisplan i Stockholm med adresserna Gävlegatan 2 och Sankt Eriksgatan 109. Föreningen består av 45 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt 4 uthyrda lokaler. I de uthyrda lokalerna finns bl.a. Handelsbanken, Café Delta och Bageri Bonne Femme. Föreningen har mycket god ekonomi med ca 2 000 000 kr i kassa och bank, och endast 1 500 000 kr i långfristiga skulder. Marken innehas med äganderätt.
Överlåtaren av bostadsrätten svarar tillsammans med förvärvaren för att överlåtelseavgiften betalas.

Till bostadsrätten hör ett vindsförråd. Modern, gemensam tvättstuga, vilken renoverades 2004, finns att tillgå i källaren. I tvättstugan finns tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel/press. Även ett hobbyrum och cykel-/barnvagnsrum finns i källaren. Föreningen har en övernattningslägenhet att hyra för 200 kronor per dygn. Trevlig innergård, som nyligen renoverats, med gemensamma utemöbler, planteringar och grillar.

Fastigheten stambyttes under 2008. Elstigare byttes 1995. Även tak, fasad, trapphus samt hiss renoverades mellan åren 2004-2008. Tvättstugan renoverades 2004. Omläggning/renovering av gården genomfördes 2014.
Renovering/ommålning av fönster och balkongdörrar 2016.
Under 2018 planerar föreningen ingen avgiftsförändring.
För ytterligare information se årsredovisningen.

Förening: Brf Glöden 5

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Föreningen tillhandahåller SVT 1, SVT 2 och TV 4 analogt via antennuttaget. Om större utbud önskas beställer bostadsrättsinnehavaren själv detta, antingen genom Boxer (antennuttaget) eller via bredband.

Internet: Föreningen har ett eget fastighetsnät och i varje lägenhet finns ett uttag (UTP) för bredbandsuppkoppling (100 mbit/s). Bredband2 levererar bredbandstjänsterna. Kostnad för bredband ingår i lägenhetsavgiften.

Sammanställning: Balkong i rofyllt västerläge mot lummiga innergårdar från sovrummet. Fransk balkong från vardagsrummet.

Välkommen till härliga Vasastan! Här lever man i attraktivt och eftersökt läge med promenadavstånd till både Odenplan och S:t Eriksplan med all tänkbar och nödvändig service. Även det rika utbudet av restaruranger och butiker i Birkastan med Rörstrandsgatans gatustråk känns tilltalande. Kommunikationerna är goda i form av närhet till T-bana (Odenplan alternativt S:t Eriksplan), flygbussen, pendeltåg (Karlberg) samt flertalet innerstadsbussar (2, 65 och 40). En entré till den kommande Citybanan är även under byggnation, precis intill Vanadisplan. Med kort promenad nås även rekreationsområden kring Hagaparken och den glittrande Brunnsviken.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.