Vasastan

Hagagatan 30, 4 tr

Högt, ljust och fritt med solig balkong och härlig takåsvy. Klassiskt 1920-tal möter det stilrent moderna i fin 2,5:a (möjlig 3:a) invid Odenplan.

Adress

Hagagatan 30, 4 tr

Rum

2,5

Slutpris

6 400 000 kr

Avgift

2 861 kr/mån

Boyta

69 kvmOm bostaden

I eftersökta kvarter och på bästa adress invid Odenplan återfinns denna högt, ljust och fritt belägna 1920-talslägenhet om 69 kvm i toppskick. Lägenheten är belägen på våning 4 av 5 i välskött fastighet från 1926 och erbjuder ett insynsskyddat läge och svårslaget ljusinsläpp från vackert burspråk samt stora fönsterpartier. Dessutom har den en stor solig balkong och härlig utsikt över himmel och kringliggande takåsar.

Lägenheten har på senare tid varsamt och smakfullt renoverats, där stilren och modern design kombinerats med välbevarade och tidsenliga detaljer från byggåret. Planlösningen är väldisponerad och yteffektiv (möjlig 3:a, se alternativ planlösning) med fina ytskikt och optimala förvaringslösningar som platsbyggts och planerats in i minsta detalj.

Öppna och luftiga sällskapsytor mellan kök och vardagsrum. Köket är välutrustat med komplett maskinell utrustning och generös förvaring i lådor ock skåp i dubbla rader till ända upp till tak. Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och utgång till balkongen. Sovrummet är inrett med generös förvaring i skjutdörrsgarderob och en heltäckningsmatta ger en mysigt ombonad känsla.

Välkomnande tambur med platsbyggd klädhängare och skåp. Inre möblerbar hall med egen ”tvättstuga” och en större och komplett inredd klädkammare i anslutning. Fräscht helkaklat badrum med dusch och mosaikgolv.

Välkommen till Hagagatan 30 och detta eftertraktade läge i Vasastan med allt man kan tänkas önska från både grönska och stadsliv på gångavstånd. Det är ett restaurangtätt område, nära till stor ICA-butik och Hagaparken samt Brunnsviken nås med en kort promenad bort med härliga promenadstråk längs vattnet. Kommunikationerna är utmärkta och dessutom tar du dig snabbt ut på E 4:ans södra och norra utfarter.

– Välkomnande tambur med platsbyggd klädhängare och skåp i klassisk design. Parkettgolv och dekorativ tapet från Josef Frank. Säkerhetsdörr.

– Inre möblerbar hall med plats för bokhyllor, arbetsbord eller dylikt. Här finns en egen ”tvättstuga” med ny tvättmaskin och torktumlare samt en större och komplett inredd klädkammare i anslutning. Den inre hallen har gott rumssamband och öppnar upp mot de luftiga sällskapsytorna i vardagsrum och kök. OBS! I den inre hallen finns möjlighet att sätta köket för den som önskar en mer effektiv 3:a. Se alternativ planlösning.

– Fräscht helkaklat badrum med mosaikgolv, rymlig duschhörna, handfat på kommod med förvaring, badrumsskåp, WC samt handdukstork.

– Rymligt sovrum i rofyllt läge mot innergården. Här finns plats för dubbelsäng och utgång via glasade dubbeldörrar till balkongen. Sovrummet är inrett med generös förvaring i skjutdörrsgarderob, linneskåp och städskåp och en heltäckningsmatta ger en mysigt ombonad känsla.

– Öppna och luftiga sällskapsytor mellan kök och vardagsrum. Köket i klassiskt fin design är välutrustat med komplett maskinell utrustning från Husqvarna såsom kyl och frys, spis, ugn, microvågsugn och dismaskin. Fläkten kommer från Franke. Här ges generös förvaring i draglådor ock skåp i dubbla rader till taket samt rejäl arbetsyta med bänkskiva i massiv ek.

– Köket öppnar mot vardagsrummet som är strålande ljust med vackert burspråksparti och plats för soffa, TV-möbel och matbord.

I övrigt finns platsbyggda elementskydd i samtliga rum och väggar, tak samt snickerier är nymålade.

Pris: 5 995 000 kr

Månadsavgift: 2 861 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader/månad är hushållsel ca 250-300 kr och hemförsäkring ca 100-150 kr.

Andel i föreningen: 4,40290 %

Byggår: 1926

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 17 (1404)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5.

Energiförbrukning: 169 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering för mantalsskriven och externa garage i området, se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Hagagatan 30 förvärvade fastigheten 1980 och består av 23 lägenheter med bostadsrätt samt en lokal med hyresrätt. Den totala bostadsytan uppgår till 1499 kvm och lokalytan till 82 kvm.

Föreningen är mycket välskött och har en god ekonomi med låg belåningsgrad där den långfristiga skulden per 2015-12-31 är 2.100.000: (ca 1.400:-/kvm).

Genomförda renoveringar:
1990: Renovering av fasad mot gatan.
1993: Renovering av fasad mot gården.
1998: Installerades nya maskiner i tvättstugan.
2000: Installerades mekanisk frånluft i fastigheten.
2003: Byte av samtliga V/A-stammar i kök och badrum.
2004: Renovering av fönster.
2007: OVK-besiktning utförd och balkonger byggdes.
2009: Vindarna såldes och nya förråd byggdes i källaren.
2010: Tre vindsvåningar byggdes.
2011: Tvättstugan renoverades.
2012: Säkerhetsdörrar installerades.
2013: Reparation av fasaden mot gatan.
2014: Ny ytterdörr till lokal och installation av 6 nya fläktar på taket.
2014-2015: Fönsterrenovering mot både gård och gata.
2016: Byte av undercentral och upprustning av innergården.

Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett källarförråd. I källaren finns en fräsch och fullt utrustad tvättstuga samt ett cykelförråd. Föreningens medlemmar har tillgång till en fin innergård med grusgångar, gräsmattor, sommarmöblering och grillmöjligheter.

Förening: Brf Hagagatan 30

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Solig balkong i högt och fritt läge med härlig utsikt mot kringliggande takåsar. Obligatorisk balkongavgift om 70:-/månad tillkommer.

Ypperligt, centralt läge invid Odenplan och Vanadislunden med möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan, Östermalm och city har att erbjuda inom gångavstånd. Här lever du i kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer, restauranger, butiker och affärer. Efter en kort promenad bort når du Hagaparken och Brunnsviken såväl som Stureplan och Hötorget.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Odenplan, Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan) samt flertalet innerstadsbussar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.