Vasastan

Tegnérgatan 55, 5 tr.

Drömboende med balkong, öppen spis och härlig utsikt över takåsar och Stadshustornet. Toppskick!

Adress

Tegnérgatan 55, 5 tr.

Rum

2,5

Slutpris

4 250 000 kr

Avgift

3 835 kr/mån

Boyta

69,3 kvmOm bostaden

Högt läge, närmast himlen i vacker fastighet på tyst adress invid Tegnérlunden. Välbevarade tidstypiska detaljer såsom fina trägolv, högt till tak, perfekt genomgående planlösning samt snövita snickerier och generösa ljusinsläpp via spröjsade fönster. Otroligt snyggt och charmigt retrokök med matplats, sovrum med utgång till solig balkong, lättmöblerat vardagsrum och nyligen renoverat badrum. Samtliga väggar och snickerier vitmålades 2010. Fungerande öppen spis.

Välkommen till en riktigt bra lägenhet med alla rätt, bäst i klassen.

– Välkomnande hall med ekparkett och plats för ytterkläder. Säkerhetsdörr insatt 2011. Hallen mynnar ut i ett möblerbart rum med fungerande öppen spis. Goda förvaringsmöjligheter. Dubbla glasdörrar till sovrum och vardagsrum.

– Härligt kök i retrostil som enligt tidigare ägare är platsbyggt av en lärling till Carl Malmsten. Kyl, frys, elspis med fläkt och ugn samt diskmaskin. Fönster med härlig vy över takåsar och Stadshustornet! Matplats för 6-8 personer. Gott om skåp och bra arbetsytor. Furugolv.

– Suveränt, lättmöblerat vardagsrum mot lugna delen Tegnérgatan och Adolf Fredrik. Ekparkett, fina snickerier och högt till tak. Taket kommer att målas på föreningens bekostnad inom kort. Pardörrar i glas till den möblerbara hallen med öppna spisen.

– Underbart sovrum mot lugn innergård med plats för dubbelsäng. Platsbyggd garderob från Inaria 2010. Furugolv, vitmålade väggar och generösa ljusinsläpp från såväl balkongdörr som pardörrar mot den möblerbara hallen.

– Balkong med trägolv och suverän utsikt över takåsarna samt Stadshustornet. Bästa solläge, i princip rakt i söder och ingen balkong ovanför

– Badrummet, som är renoverat 2010, har helkaklade väggar och klinker. Duschvägg, kommod, skåp och blandare från Svedbergs. Wc från Westerberg. Infälld belysning via spotslights med dimmer.

Pris: 3 975 000 kr

Månadsavgift: 3 835 kr

Byggår: 1929

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns tre tvättstugor i föreningen. Till lägenheten hör ett förråd i entréplan, uppvärmt och nybyggt 2011. Barnvagnsrum i entréplan. Innergård med gräsmatta och cykelställ.

Lägenhetsnummer: 0048

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 6.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gata. Möjlighet till extern garageplats i närområdet.

Allmänt om föreningen: HSB´s Brf Berget i Stockholm bildades 1927. Föreningen består av 90 st bostadslägenheter samtliga upplåtna med bostadsrätt. Det är en sk äkta bostadsrättsförening.
Renoveringar gjorda:
2011 Installation av säkerhetsdörrar i hela fastigheten
2011 Nybyggnation av postfack i entrén och tidningshållare vid lägenhetsdörrarna
2011 Renovering av hiss
2011 Renovering av tvättstugor
2011 Nybyggnation av förråd och barnvagnsrum
2011 Säkerhetsdörrar i hela fastigheten
2008 Lagning/målning av plåttak
2007 Renovering av trapphus
2006 Byte av huvudnycklar
2006 Byte av expansionskärl
2006 Ombyggnation av lokaler till bostadsrätter
2005 Ombyggnation av lokaler till bostadsrätter
2004 Byte av värmeväxlare
2001 Fasadrenovering mot gården
2001 Nybyggnation av balkonger
1999 Målning av fönster
1998 Målning av plåttaket
1998 Ombyggnation av hiss
1993 Byte av badrumsstammar
1993 Byte av elstigar
1989 Byte av köksstammar

Förening: Brf Berget

TV: Ansluten till kabelnät via ComHem.

Internet: Bredband via ComHem eller Bredbandsbolaget.

Här på Tegnérgatan 55 bor man med ett perfekt, lugnt centralt läge i Vasastan. Allt man kan önska finns verkligen här i form av butiker, små trevliga restauranger och barer, mängder av caféer och bagerier samt kommunikationer såsom både bussar och tunnelbana. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city på ett fåtal minuter och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås på ca 10 minuters promenad med underbara möjligheter till joggingstråk och promenader längs Klara Sjö/Karlbergskanalen. För den som söker lugna och sköna andrum finns gröna parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden och blomstrande Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.