Vasastan

Vulcanusgatan 1, 2 tr

Fantastisk hörnlägenhet med utsikt mot Karlbergskanalen och Vulcanusgatan. Fransk balkong, trägolv och serveringsskåp. VISNING 4/2, KL 14:45-15:15!

Adress

Vulcanusgatan 1, 2 tr

Rum

2,5

Slutpris

4 500 000 kr

Avgift

3 127 kr/mån

Boyta

66 kvmOm bostaden

Välkommen till denna underbara hörnlägenhet om 66 kvm belägen i populära Atlasområdet i Vasastan. Lägenheter har den äldre charmen bevarad med bland annat trägolv, spegeldörrar, serveringsskåp samt fönster med djupa nischer. Bostaden har även en fransk balkong från vardagsrummet med utsikt mot Karlbergskanalen och Kungsholmen. Lägenheten är mycket väldisponerad med sällskapsvänliga ytor och goda förvaringsmöjligheter. Charmigt kök med plats för matbord samt sovrum med plats för dubbelsäng. Det trevliga hörnläget i huset i kombination med den generösa takhöjden ger hela bostaden ljus, rymd och charm. Fantastiskt läge i attraktiva Atlaskvarteren, även kallat ”Lilla Paris”, med endast ett stenkast till S:t Eriksplan, Vasaparken och Birkastan med Rörstrandsgatans populära restaurangstråk. Snabbt tillträde är möjligt. Hiss finns. Varmt välkomna på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter. Det finns en inre hall med en platsbyggd kontorsmöbel samt 2 inbyggda garderober. Fiskbensparkett.

– Stort sällskapsvänligt vardagsrum med härligt hörnläge. Gott om plats för önskad möblering. Här finns också en fransk balkong, fönster med djupa nischer, fiskbensparkett samt platsbyggda bokhyllor.

– Väldisponerat kök med plats för matbord. Bra arbetsyta och goda förvaringsutrymmen med bland annat ett serveringsskåp. Köket är utrustat med gasspis, elugn, kolfilterfläkt och kyl/frys – allt från 2017. Fönster med djupa nischer och målat trägolv.

– Sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. Här finns även plats för garderober, byråer eller skrivbord om så önskas. Fönster med djupa nischer och fiskbensparkett.

– Rymligt badrum utrustat med badkar, dusch, handdukstork, handfat, skåp och wc.

Pris: 4 750 000 kr

Månadsavgift: 3 127 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg för bredband om f.n. 150 kr/mån, total månadsavgift blir alltså 3277 kronor/månad.

Andel i föreningen: 2,57000 %

Byggår: 1928

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 28 (1203)

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 146 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Det finns ett vindsförråd. Det finns en gemensam tvättstuga utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt torkrum, cykelrum samt en innergård.

Bostadsrättsföreningen Loket 34 förvärvade fastigheten 2001 på adresserna Vulcanusgatan 1 och Atlasmuren 16. Föreningen består av 41 bostadsrättslägenheter, 1 hyresrättslägenhet samt 3 lokaler. Förenigen är en äkta bostadsrättsförening och juridisk person accepteras inte som köpare. Föreningen äger marken. Överlåtelseavgift betalas av köparen. I januari 2018 avser föreningen att påbörja en hissrenovering. Styrelsen har också anlitat en firma som ska undersöka elen i huset och som ska sammanställa en åtgärdsplan som ska leda till att föreningen får en mer tillförlitlig eltillförsel. Föreningen ser även över en eventuell fönsterrenovering. Mer info finns i bifogad årsredovisning samt på föreningens hemsida www.loket34.com

Större genomförda renoveringar:
2002 – Renoverades fasaden mot gården.
2003 – Värmesystemet byttes till fjärrvärme.
2004 – Utfördes stambyten i kök och badrum.
2004 – Elstigarna byttes.
2006 – Renoverades husets tak.
2006 – Fönsterna renoverades.
2008 – Trapphuset målas om.
2012 – Tvättstugan kaklas och ny utrustning installerades.
2013 – Radiatorventiler & stamventiler byttes och justerades.
2014 – Fiber installeras till samtliga lägenheter
2014 – Spolning av avloppsstammar.
2014 – Fönster mot innergård renoverades.

Förening: Brf Loket 34

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Huset har en nod till Stokabs fibernät och tjänster levereras av All Tele. Bredband samt TV & Tele anslutning från Com Hem. Obligatoriskt tillägg om 150 kr/mån tillkommer för bredband.

Boarea 66 kvm enligt säljarens bifogade mätbevis SS21054:2009 utfärdat 2017-11-07, enligt bostadsrättsföreingens info är bostaden 2 r.o.k. om 62 kvm.

Avgiften är 3127 kr/månad. I avgiften ingår värme och vatten. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg för bredband om f.n. 150 kr/mån, total månadsavgift blir alltså 3277 kronor/månad.

Härligt läge i populära Atlasområdet även kallat Lilla Paris. Huset är beläget några stenkast från pulsen kring Rörstrandsgatan som har varit gågata i somras. Allt man kan önska finns här caféer, restauranger, butiker och annan service. Stockholms glasshus, Två, Mellqvist Café & Bar, Xoko, Raw och Shanti är några av Birkastans höjdare. Vasaparken med café, minigolf, lekpark, fotbollsplaner och isbana vintertid finns närbeläget samt Fridhemsplan med bland annat Västermalmsgallerian. Karlbergs slott, beläget vid kanalen, är en annan plats för bad och picknick samt även vackra Hagaparken. Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3 och 4) samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Information om budgivning och undersökningsplikt:
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Enligt lag råder fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan kontraktsskrivning. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats sedan aktuell uppmätning utfördes. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före kontraktsskrivningen. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.