Vasastan

Rörstrandsgatan 29, 3 tr.

Snyggt 20-tal i toppskick och högt ljust läge på Rörstrandsgatan! Bygglov för balkong!

Adress

Rörstrandsgatan 29, 3 tr.

Rum

2,5

Slutpris

3 940 000 kr

Avgift

1 929 kr/mån

Boyta

66 kvmOm bostaden

Här på Rörstrandsgatan, med ett av innerstadens mest eftersökta läge och adress, finns denna underbara 20-talslägenhet som år 2006 renoverades till toppskick. Det höga och genomgående läget i fastigheten gör att lägenhetens suveräna planlösning känns ljus och tilltalande. Denna vackra fastighet från 1929 är ritad av de kända arkitekterna Höög och Morssing.

Stilren design, sober färgsättning, smarta disponeringslösningar och snygga materialval möter tidsenligt bevarade 20-talsdetaljer. Oljad fiskbensparkett, snövita snickerier, spegelmönstrade dörrar och spröjsade fönster är några av dem. Härliga öppna sällskapsytor med snyggt välutrustat kök och vardagsrum i ett, inre hall som används som loungedel med öppen spis (f.n. ej i funktion, men går att åtgärda), stort toppfräscht badrum och rejält sovrum.

Instegshall med oljad parkett/trägolv. Här finns plats för avhängning och förvaring i klädkammare med speglade skjutdörrar. Framtagen tegelvägg.

Sällskapsytor med kök och vardagsrum i öppen härlig och ljus planlösning.
Vardagsrum med plats för rejäl soffgrupp och matsalsmöbel, oljad fiskbensparkett, högt till tak och spröjsat fönster.

Snyggt kök med smarta och platsbyggda lösningar. Skåp i högblankt vitt, öppna hyllor och arbetsbänkar i oljad valnöt, goda arbetsytor och komplett utrustning såsom gasspis med varmluftsugn från IGF, fläktkåpa, kyl och frys samt integrerad diskmaskin.

Inre mellanhall med funktion som ett rum att använda till bibliotek, datorplats eller loungedel. Här finns en vacker öppen spis (f.n. ej fungerande, går dock att åtgärda).

Stort toppfräscht och stambytt (2006) badrum som läckert inretts med vitkaklade väggar med inslag av svart klinker, klinkergolv med golvvärme, toalett, stort handfat på kommod, handdukstork, duschplats med hyllor i väggnisch samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Spotlights i taket.

Härligt sovrum, som ett riktigt ”master bedroom” med plats för garderober och rejäl dubbelsäng. Sovrummet har oljad fiskbensparkett, ljusa väggar och tak samt ett spröjsat fönster.

Pris: 3 250 000 kr

Månadsavgift: 1 929 kr

Andel i föreningen: 0,78530 %

Byggår: 1928

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns tvättstuga, vinds- och källarförråd, barnvagnsrum, garage samt grovsoprum. Innergård med utemöbler och cykelställ.

Renoveringar: Fasaden renoverades i sin helhet 2001. De två underbyggda gårdarna har genomgått en total renovering 2002-03 med nya tätskikt och ny isolering. Nytt plåttak lades under 2005-06. Ett nytt soprum för hushålls och grovsopor samt tidningsinsamling gjordes i ordning 2007. Det finns idag inga planer på att genomföra stambyte för hela huset, utan stammar byts allt eftersom medlemmar i föreningen renoverar kök och badrum.

Lägenhetsnummer: 301.

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 6.

Parkering/Bilplats: Föreningen har 33 garageplatser. För närvarande kö. Annars boendeparkering på gatan, www.stockholm.se. Även P-snurran, längst ned på gatan, är ett alternativ.

Allmänt om föreningen: Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett rymligt källarförråd. I fastigheten finns tre tvättstugor med vardera två tvättmaskiner och en torktumlare samt rejäla torkrum intill, barnvagnsrum i gatuplan och grovsoprum.

Föreningen disponerar 31 garageplatser som hyrs ut till de boende för 2000 kr/månad. Till garageplatserna är det kö. I övrigt gäller boendeparkering på gatan för mantalsskrivna samt externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se.

Bostadsrättsföreningen Rörstrand 29-37 förvärvade fastigheten 2000-06-02. Fastigheten består av tre stycken bostadshus på adresser Rörstrandsgatan 29-37 och innehåller 110 st lägenheter, varav 106 st bostadsrätter och 4 st är återstående hyresrätter samt 10 lokaler med hyresrätt. Total bostadsyta: 8074 kvm. Total lokalyta: 2300 kvm. Föreningen är äkta och äger marken. För mer information, se www.brfrorstrand29-37.se

Fastigheten är i ett mycket gott skick och alla genomgripande renoveringar är utförda sedan föreningen förvärvade fastigheten år 2000. Se vidare på föreningens hemsida samt i den bifogade årsredovisningen.
Fastigheten byggdes 1927-1929 av de kända arkitekterna Höög och Morssing. Stadsmuseets presentation av dessa är bl a:
"Höög & Morssing var verksamma i en övergångstid då stilfrågor och god arkitektursmak ofta diskuterades i fackpressen. Jugendsstilen blev omodern omkring 1910 och avlöstes av nationalromantiken, som snart ersattes av 20-talsklassicismen och mot slutet av firmans verksamhetstid började funktionalismen förespråkas."

Föreningen har en mycket god ekonomi med låg belåningsgrad om endast 1 638 kr/kvm och låga avgifter. Månadsavgifterna sänktes 2006 (10 %), 2008 (20 %) samt 2013 (10 %). Under 2016 har ett antal mindre hyreslokaler byggts om till bostadsrätter som sedan sålts och stärkt föreningens ekonomi ytterligare.

Förening: Brf Rörstrand 29-37

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 109

Antal lokaler: 14

TV: Ansluten till kabelnät via ComHem. Basutbud ingår i månadsavgiften.

Internet: Bredband via Ownit och 100 Mbit finns installerat. Ca 185:-/mån.

Sammanställning: Bygglov för balkong finns för våningar 2-5 i fastigheten. Styrelsen kommer utlysa en extrastämma där en omröstning för byggnation av balkonger sker. Därefter kan det planeras för byggstart.

Synnerligen eftersökt läge på Rörstrandsgatan med kaffebarer, restauranger, butiker och annan service. Stockholms glasshus, Två, Mellqvist kaffebar, Xoko, Raw och Paus är några av Birkastans höjdare och nås inom två minuters promenad.

Vasaparken med café och minigolf, lekpark, fotbollsplaner och isbana vintertid är inte långt borta. Inte heller Fridhemsplan och Västermalmsgallerian. Karlbergs slott, beläget vid kanalen, är en annan plats för bad och picknick. För den aktive finns motionsspår och hinderbana i slottsparken.

Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3, 4 och 47), pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.