Vasastan

Hagagatan 16, 4 tr

Högst upp närmast takåsarna, stor balkong, fin takåsvy och ett makalöst bra skick! Suverän sekelskiftestvåa invid Odenplan!

Adress

Hagagatan 16, 4 tr

Rum

2,5

Slutpris

4 600 000 kr

Avgift

2 793 kr/mån

Boyta

65 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän sekelskifteslägenhet i mycket gott skick med högt, flödande ljust och genomgående läge i fastighet anno 1906. Planlösningen är mycket välplanerad och maximalt yteffektiv, väl fungerande som en liten trea, med stort vardagsrum, två möjliga sovrum, varav ett föräldrasovrum med inredd ”walk in closet” och ett mindre som kan nyttjas som arbets-/barnrum. Lägenheten totalrenoverades 2007 med splitternya ytskick, infrästa el- och datakablar i vägg/tak, inbyggda högtalare och komplett utrustning i bl a badrum och i ett stilrent Marbodalkök med köksö. Här finns utgång till stor balkong som är möblerbar för bord och stolar, den har utsikt mot takåsar och ger en härlig förlängning av köket.

I denna fina bostad känns alltid ljuset och det höga fria läget närvarande. Den smakfulla kombinationen mellan stilren och modern design, maximal komfort och välbevarad, vacker sekelskiftescharm gör detta till ett hem ni väntat på!

Synnerligen välskött äldre förening med god ekonomi och de stora renoveringarna gjorda!

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder. Svart naturskiffer på golv vid entrédelen och vitpigmenterat furugolv i den inre delen av hallen. Ingång till inredd ”walk in closet”. Vitmålade väggar.

– Toppfräscht helkaklat badrum i vitt med klinkergolv i svart med golvvärme. Duschhörna med vikdörrar i glas. Vägghängd WC med väggnisch ovan med platsbyggda förvaringshyllor. Handfat på kommod med förvaring i draglådor och infälld spegel i väggen ovan. Handdukstork. Spotlights i tak.

– Rymligt vardagsrum som flödar av ljus från två stora fönsterpartier i väster. Högt till tak med stuckaturer och höga golvsocklar, vitpigmenterat furugolv och ljust målade väggar varav en fondvägg tapetserad i dekorativ sammetstapet. Vardagsrummet har generösa ytor för soffgrupp, TV och matsalsbord med plats för många middagsgäster.

– Sovrum i rofyllt och tyst läge mot innergården. Sovrummet har plats för rejäl dubbelsäng och ingång till en snyggt och praktiskt inredd ”walk in closet” (även med ingång från hallen). Sovrummet har vitpigmenterat furugolv och ljust målade väggar, varav en tapetserad fondvägg, samt ett stort fönsterparti.

– Trivsamt Marbodalkök i stilrent och smakfullt utförande. God förvaring i skåp och draglådor med luckor i vitt. Bra arbetsytor vid diskbänk i rostfritt stål och en praktisk köksö med bänkskiva i ek och sittplatser. Mörkgrå glasmosaik på väggen ovan. Svart klinkergolv. Komplett maskinell utrustning från Electrolux/Husqvarna såsom kyl och frys ”side by side”, induktionshäll, fläktkåpa, inbyggnadsugn, microvågsugn samt diskmaskin. I köket finns utgång till balkong i högt, ljust läge med utsikt mot takåsar. Balkongen är möblerbar för bord och stolar och ger en härlig förlängning av köket.

– Innanför köket finns ett mindre arbetsrum/barnrum med fönster mot innergården. Furugolv och vitmålade väggar.

Pris: 4 490 000 kr

Månadsavgift: 2 793 kr

Byggår: 1906

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett stort vindsförråd om ca 7 kvm, lättgängligt och beläget en trappa upp. I fastigheten finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Det finns ett gemensamt hobbyrum, pingisbord, bastu, badrum och cykelrum i källaren. Trevlig gemensam innergård med trädgårdsmöbler, grill, cykelställ med tak samt ett barnvagnsrum.

Renoveringar: V/A-stammar byttes 1983. Relining av stammarna 2014. Elstigar byttes 1983. Tvättstugan (målning väggar och golv, installation av ny tvättmaskin) 1998. Ombyggnad av fjärrvärmecentral 2000. Balkonger byggda 2002 och 2011. Stamspolning 2003. Renovering/målning av trapphus och installtion av porttelefon 2004. Renovering av tak 2009/2010. Fönsterrenovering 2011. Ny tvättmaskin 2012.

Lägenhetsnummer: 14 (1503)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4.

Energiförbrukning: 135 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsföreningen Gnistan u.p.a. registrerades 1920-03-13 och äger samt förvaltar fastigheten Nejlikan 8 på adressen Hagagatan 16 i Stockholm. Fastigheten uppfördes 1906 och föreningen består av 24 lägenheter om totalt 1.522 kvm och 3 lokaler om 286 kvm. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är god och skuldsättningen är låg. Per 2019-12-31 uppgick den långfristiga skulden till ca 8,4 mkr vilket ger en belåningsgrad på 5.574:-/kvm. Omsättningstillgångarna uppgick till 856.000:-. Inget beslut om avgiftsförändringar har tagits men en diskussion i styrelsens förs kring en eventuell höjning av avgifter med 5-10 % för att ta höjd mot framtida investeringar i fastigheten.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
1983: Byte av V/A-stammar och elstigar. Installation av hissar och fasadrenovering.
1998: Uppfräschning av tvättstugan och installation av nya maskiner.
2000: Ombyggation av fjärrvärmecentral.
2002 och 2011: Byggnation av balkonger.
2003: Byte av avloppsrör i källaren och stamspolning av samtliga stammar.
2004: Renovering/målning av trapphus och installation av porttelefon.
2007: Hobbyrum i källaren.
2010: Takrenovering.
2011: Fönsterrenovering.
2012: Ny tvättmaskin i tvättstugan.
2014: Relining av V/A-stammarna.
2015: Renovering av innergården.
2019: Reparation av yttertak samt installation av stege som underlättar tillgång till taket. Utredning av och reparation av tätskikt på den sydvästra delen av gården. Hissrenovering och utredning av fasadens renoveringsbehov.

Planerade renoveringar i fastigheten:
Fasadrenovering med sannolik start 2021 och där man har för avsikt att ta en fasad i taget.

Till lägenheten disponeras ett stort vindsförråd om ca 7 kvm och ett mindre källarförråd. Förrådet är lättillgängligt och beläget endast en trappa upp. I fastigheten finns en tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. I övrigt finns ett hobbyrum, pingisbord, bastu med tillhörande dusch samt cykelrum i källaren. Gemensam innergård med trädgårdsmöbler, grill, cykelställ med tak samt plats för barnvagnar.

Förening: Bf Gnistan u.p.a.

Organisationsform/Typ: Bostadsförening

Antal lägenheter: 24

Antal lokaler: 3

TV: Kabel-TV via ComHem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband 100 Mbit/s via Ownit. Ingår i avgiften.

Sammanställning: Stor möblerbar balkong med utsikt mot takåsar.

Ypperligt, centralt läge invid Odenplan och Vanadislunden med möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan, Östermalm och city har att erbjuda inom gångavstånd. Här lever du i kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer, restauranger, butiker och affärer. Efter en kort promenad bort når du Hagaparken och Brunnsviken såväl som Stureplan och Hötorget.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Odenplan, Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan) samt flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.