Vasastan

Atlasgatan 13, 2 tr

Härligt 20-tal med högt till tak, vacker fiskbensparkett, spröjsade fönster och solig balkong. Svårslaget läge i "lilla Paris". Skuldfri förening.

Adress

Atlasgatan 13, 2 tr

Rum

2,5

Slutpris

6 210 000 kr

Avgift

2 489 kr/mån

Boyta

64 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 64 ljusa och välplanerade kvm i mycket bra skick. Attraktivt belägen i idylliska kvarter alldeles invid Rörstrandsgatan och Birkastans sprudlande kvarter med mängder av välrenommerade caféer, restauranger och butiker. Genomgående planlösning med fönster i två väserstreck och härliga öppna sällskapsytor som inbjuder till mingel och middagar med många vänner. Utmärkt kök med delvis öppen planlösning mot vardagsrummet. Generösa ljusinsläpp från stora spröjsade fönsterpartier och rymlig balkong mot grönskande gård. Genomgående fina trägolv, högt till tak och ljusa färgval. Välskött skuldfri förening i vacker fastighet från 1928. Hiss finns.

– Välkomnande hall med bra rumssamband och plats för ytterkläder. Ekparkett och säkerhetsdörr.
– Utmärkt kök med gott om skåp och bra arbetsytor. Kyl/frys, diskmaskin samt spis med glaskeramikhäll, fläkt och varmluftsugn från Bosch. Vit laserat furugolv och delvis öppen planlösning mot vardagsrummet.
– Lätt möblerat vardagsrum med utgång till balkong via spröjsade pardörrar. Infällt ljud i väggarna, nymålat och renoverat 2016. Fiskbensparkett.
– Stor balkong i sydost med plats för bord och stolar mot den lummiga innergården.
– Rymligt sovrum med garderobsvägg och plats för dubbelsäng samt arbetsplats. Fiskbensparkett.
– Snyggt badrum med kaklade väggar och klinkergolv. WC, handfat, dusch, handdukstork samt tvättmaskin från Electrolux, Hafa m.m.
Lägenheten kan göras om till 3 r o k, se gärna vårt förslag på bifogad alternativ planlösning.

Pris: 5 450 000 kr

Månadsavgift: 2 489 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (grundutbud) och bredband via Ownit. Beräknad driftkostnad/månad ca: hushållsström 100 kr, hemförsäkring 120 kr.

Andel i föreningen: 3,48600 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1928

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, tvättstuga och vindsförråd. Det finns möjlighet att ha tillgång till ytterligare förråd mot en mindre ersättning till föreningen. Det finns även en utegård med grillmöjligheter. Här finns ett stort bord, stolar, en loungemöbel och grill på sommaren.

Lägenhetsnummer: 18

Hiss: Ja

Våning: 2

Antal våningar: 5

Energiförbrukning: 191 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för 900 kr/m. www.stockholm.se www.garageplatsen.se Garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Brf Tendern 7 äger fastigheten Tendern 7 i Stockholms kommun som förvärvades 1987. I föreningens fastighet finns 45 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt en lokal. Föreningen är skuldfri och förvaltar sina överlikvida tillgångar på räntebärande konton. Föreningen har 3,5 miljoner i kassan för framtida utgifter. Föreningen har beslutat om att höja avgiften med 150-200 kr/mån from 1 oktober. Detta på grund av kostnadsökningar som t.ex. uppvärmning av fastigheten. Föreningen äger även marken som fastigheten står på.
Inga aviserade avgiftsförändringar.
2021 Tillsyn av värmesystem av anledning till att energieffektivisering
2020/2021 Arbete efter vattenskada i 3 lägenheter
2020 Byte av källardörrsentré
2019 OVK
2018 Stamspolning
2016 – Byte av låssystem och radonmätning
2015: OVK-besiktning, målning av trapphus.
2014: Renovering av hiss.
2013: Renovering av fönster och trapphusbalkonger.
2012: Takunderhåll samt städning av hisschakt.
2010: Ny värmepanna.
2009: Värmeinventering och målning av trapphus.
2008: Nya balkonger.
2007: Rörstambyte i källaren samt renovering av lokalen.
2006: Renovering av tvättstuga.
1998: Fasaden putsades.
1996: Trapphusrenovering.
1995: Rör- och elstambyte.

Förening: Brf Tendern 7

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 45

Antal lokaler: 1

Antal hyresrätter: 1

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Basutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: Ownit. Upp till 100 Mbit/s ingår i avgiften.

Sammanställning: Stor balkong mot den lummiga innergården. Balkongen vetter i syd/öst.

Svårslaget läge i lugna och populära Atlaskvarteren. Fastigheterna på Atlasgatan omgärdas av välskötta trädgårdar och en lång allé utanför entrerna som bidrar till områdets gröna och lummiga idyll. Kvarteret kallas även för ”lilla Paris” för sin pittoreska inramning.

Huset är beläget ett stenkast ifrån pulsen kring St. Eriksplan och Rörstrandsgatan – som blir gågata under sommarmånaderna. Här återfinns ett rikt utbud av caféer, restauranger, butiker och annan service så som delikatessaffären Cajsa Warg, glassbaren Stikki Nikki, Mellqvist kaffebar, Joe & The Juice, Raw Sushi, Indian Garden och Burgers & Beers, som är några av Birkastans höjdare. För att inte nämna Il Forno, pizzerian två portar bort i samma kvarter, som är en av Stockholms bästa pizzerior.

Vasaparken med café och minigolf, lekpark, fotbollsplaner och isbana vintertid är inte långt borta. Inte heller Fridhemsplan och Västermalmsgallerian. Karlbergs slott, beläget vid kanalen, är en annan plats för bad och picknick. För den aktive finns motionsspår och hinderbana i slottsparken.

Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3 och 4), pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.