Vasastan

Rörstrandsgatan 37, 3 tr

Snyggt 20-tal i toppskick och högt ljust läge på Rörstrandsgatan! Balkong och underbar utsikt!

Adress

Rörstrandsgatan 37, 3 tr

Rum

2,5

Slutpris

4 150 000 kr

Avgift

1 995 kr/mån

Boyta

63 kvmOm bostaden

Här på Rörstrandsgatan, med ett av innerstadens mest eftersökta läge och adress, finns denna underbara 20-talslägenhet som under senare år renoverats till toppskick. Det höga och fria läget i fastigheten gör att lägenhetens suveräna planlösning känns ljus och tilltalande. Denna vackra fastighet från 1929 är ritad av de kända arkitekterna Höög och Morssing.

Stilren design, sober färgsättning, smarta disponeringslösningar och snygga materialval möter tidsenligt bevarade 20-talsdetaljer. Fiskbensparkett, snövita snickerier, spegelmönstrade dörrar och spröjsade fönster är några av dem. Härliga öppna sällskapsytor med snyggt välutrustat kök, vardagsrum med utgång till balkong med underbar utsikt, inre hall som används som loungedel med öppen spis, trivsamt sovrum och ett toppfräscht badrum med tvättmaskin.

Varmt välkomna!

– Instegshall med klinkergolv. Här finns plats för avhängning och förvaring i en klädkammare.

– Inre mellanhall med funktion som ett rum att använda till bibliotek, datorplats eller loungedel. Här finns en vacker öppen spis. Fiskbensparkett och väggar i ljus ton.

– Vardagsrum med utgång till balkong med underbar utsikt och sol från lunch till solnedgång. Fiskbensparkett och väggar i ljus ton.

– Stilrent kök med smarta och platsbyggda lösningar. Köket är utrsustat med kyl/frys, integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, spishäll samt ovansittande spisfläkt. Plats för matbord för 6-8 personer. Mörka furugolv och väggar i ljus ton.

– Stort och trivsamt sovrum med gott om plats för såväl dubbelsäng som byråer. Goda förvaringsmöjligheter i en anslutande klädkammare. Fiskbensparkett och väggar i ljus ton.

– Toppfräscht badrum med grått klinker med golvvärme och kakel i ljus ton. Utrustat med stilren kommod, duschväggar, vattenfallsdusch samt tvättmaskin.

Pris: 3 750 000 kr

Månadsavgift: 1 995 kr

Andel i föreningen: 0,82400 %

Byggår: 1929

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd samt ett vindsförråd. Tvättstugan har fyra stora tvättmaskiner, två torktumlare och två torkrum med avfuktare. Den största maskinen klarar även mindre mattor. De bokas genom att man skriver sitt namn på en bokningslista. Hurhållssopor, grovsopor och tidningsinsamling finns i ett och samma utrymme med ingång från gatan. För boende med barn finns det två barnvagnsförråd . Cyklar kan placeras i cykelparkering på inre gården.

Renoveringar: Fasaden renoverades i sin helhet 2001. De två underbyggda gårdarna har genomgått en total renovering 2002-03 med nya tätskikt och ny isolering. Nytt plåttak lades under 2005-06. Ett nytt soprum för hushålls och grovsopor samt tidningsinsamling gjordes i ordning 2007. Uppgradering av el till 3-fas under 2007. Det finns idag inga planer på att genomföra stambyte för hela huset. Stammar byts allt eftersom medlemmar i föreningen renoverar kök och badrum. Syftet är att succesivt höja kvalitén på husets stammar samt förhindra att renoverade kök och badrum senare behöver brytas upp för att byta bakomliggande avloppsör. Stammarna i denna lägenget byttes under 80-talet.

Lägenhetsnummer: 1302 (318)

Hiss: Nej

Parkering/Bilplats: Föreningen har två garage med sammanlagt 33 platser. Det är för närvarande en väntelista på att få en garageplats. Månadshyran är 1600 kr.

Allmänt om föreningen: Brf Rörstrand 29-37 bildades 1998 och består av 106 bostadsrättslägenheter, 4 hyresrätter, 14 lokaler samt ett garage med 33 p-platser. Energiprestanda 122 kWh/m² och år. För mer info, se http://www.brfrorstrand29-37.se

Förening: Brf Rörstrand 29-37

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem. Föreningen har installerat bredbandsnätverk som ger medlemmar tillgång till 100 mbit/sek till mycket konkurrenskraftiga priser (för närvarande 185 kr/mån). Bredband tillhandahålls av Ownit.

Sammanställning: Balkong med underbar utsikt och sol från lunch till solnedgång.

Synnerligen eftersökt läge på Rörstrandsgatan med kaffebarer, restauranger, butiker och annan service. Vasaparken med café och minigolf, lekpark, fotbollsplaner och isbana vintertid är inte långt borta. Inte heller Fridhemsplan och Västermalmsgallerian. Karlbergs slott, beläget vid kanalen, är en annan plats för bad och picknick. För den aktive finns motionsspår och hinderbana i slottsparken. Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3, 4 och 47), pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten.
Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.