Vasastan

Tulegatan 41, 4 tr

Optimal planlösning, generösa ljusinsläpp och en stor solig balkong. Perfekt läge!

Adress

Tulegatan 41, 4 tr

Rum

2,5

Slutpris

3 100 000 kr

Avgift

2 175 kr/mån

Boyta

60 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 60 ljusa och välplanerade kvm. Stora ljusinsläpp, vitmålade väggar, parkettgolv och optimal planlösning. Balkongen har bästa solläge i sydväst. Välkomnande hall med arbetshörna, utmärkt kök med matplats, sovrum med plats för dubbelsäng samt lättmöblerat vardagsrum. Nyligen stambytt badrum i toppskick.

– Välkomnande entré med garderober och plats för ytterkläder. Möblerbar hall med plats för arbetshörna.
– Snyggt, nyrenoverat badrum med helkaklade väggar och klinker med golvvärme. Dusch, vägghängd wc, handfat och tvättmaskin. Infälld belysning via spotlights.
– Utmärkt kök med matplats för 6-7 personer. Gott om skåp och bra arbetsytor. Spis med keramikhäll, fläkt och ugn. Kyl och frys.
– Sovrum med rejäl garderob och plats för en stor dubbelsäng.
– Lättmöblerat vardagsrum med generöst ljusinsläpp. Utgång till balkongen.
– Stor balkong i sydväst med markis och utebelysning. Gott om plats för utemöbler.

Pris: 3 290 000 kr

Månadsavgift: 2 175 kr

EL: 300 kr/mån

Försäkring: 150 kr/mån

Total driftkostnad: 450 kr/mån

Byggår: 1963

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett källarförråd som tillhör lägenheten. I fastigheten finns det även bastu, cykelrum och gemensamma takterrasser. Fin tvättstuga med tre tvättmaskiner, torktumlare och stort torkrum. Gemensam innergård. Stor hiss med plats för barnvagn.

Lägenhetsnummer: 1403

Hiss: Ja

Våning: 4

Antal våningar: 8

Parkering/Bilplats: Föreningen har garageplatser som medlemmar kan hyra (separat kö).

Allmänt om föreningen: Föreningen består av 108 bostadsrätter, 4 hyresrätter, 35 affärslokaler och 120 garageplatser. Till garageplatserna är det separat kö, kostnad 1200 alt. 1400 kr månad.
Under 2004 Renoverades fasaden mot gården Tulegatan.
– 2005 genomfördes en separation av fjärrvärmesystemet som tidigare delades med grannfastigheten. Samtidigt byttes föreningens fjärrvärmeväxlare som sänkte uppvärmningskostnaderna. Successivt har därefter lokalerna fått nya ventilationssystem med återvinning av värme.
– Under 2009 byttes hissarna ut och entréerna renoverades.
– Under 2010 genomfördes ommålningar i gemensamma utrymmen på varje plan, trapphus samt garage.
– Under 2011 byggdes tre terrasser, vilket möjliggjort en av stadens bästa utsikter.
– Under 2012 genomfördes ett stambyte på Tulegatan 41.
– Under 2013 genomfördes stambyten på Döbelnsgatan 52 och 56, sophantering ändrades samt byte fasad och fönster på gatuplanen.
– Under 2014 genomfördes ett stambyte på Tulegatan 43 samt nedre delen av Tulegatan 41, investering i ett nytt skalskydd samt säkerhetssystem vid entréportar och målat yttertaken.
– Under 2015 upprättade föreningen en långsiktig underhållsplan och investerade i en ny innegård.
Då föreningen har stora lokalintäkter/lokalytor (mer än 40 % av föreningens kvalificerade verksamhet) betraktas den som skattemässigt oäkta. Det innebär bl a att den som säljer sin bostadsrätt beskattas med 30% på hela vinsten. Inget uppskov med reavinst får göras, varken till eller ifrån en bostad i en oäkta förening. Görs förbättringar i lägenheten kan avdrag för dessa göras samma år som man haft kostnaden för förbättringen. Man får i regel en mycket låg månadsavgift. Om månadsavgiften för en bostadsrätt i en sådan förening anses understiga lägenhetens bruksvärde (hyror på motsvarande bostäder i samma geografiska område) kan mellanskillnaden betraktas som en beskattningsbar bostadsförmån. För denna bostadsrätt har vi gjort beräkningen att kostnaden för förmånsvärdet blir ca 400 kr i månaden. Föreningens styrelse svarar gärna på frågor och har ytterligare information om beskattningen och har även mallar som underlättar vid deklaration.

Förening: Geten

TV: TV och Internetanslutning via bredband (fiber).

Sammanställning: Balkong, läge sydväst, takterrass, innergård med grillplats.

Utmärkt läge i Vasastan i det populära området ”Sibirien”. Här är det nära till all tänkbar och nödvändig service. SATS finns ett par portar bort och med endast ett par minuters promenad ligger Swartengrens, Sirap, Norra Brunn, Storstad, Bucco Nero, Café Nero, Claes på hörnet, Non Solo Bar, Bar Nombre, World Class gym, Marikas Dansstudio, Tre matbutiker, butiker, caféer o.s.v. Du bor helt ostört då alla lägenhetens fönster vetter mot innergården men har bara 10 minuters gångavstånd till såväl Stureplan och Stockholms City. Nära även till Vanadiskullen samt Hagaparken och Brunnsviken härliga ströv- och naturomåden. Kommunikationerna är utmärkta med flertalet innerstadsbussar och närhet till tunnelbanans röda och gröna linje.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.