Östermalm - Tessinparken

Hedinsgatan 13, 8 tr

Unikt på Hedinsgatan! Högst upp på 8 tr med öppen spis, balkong i söder & utsikt mot Tessinparken & stadens takåsar!

Adress

Hedinsgatan 13, 8 tr

Rum

2,5

Slutpris

4 500 000 kr

Avgift

3 458 kr/mån

Boyta

59 kvmOm bostaden

Med ett av Östermalms mest attraktiva lägen ligger denna lägenhet om 2 r o k (möjlig 3:a), högst upp i fastighet på Hedinsgatan med balkong i söder och vacker utsikt mot Tessinparken och Stockholms tinnar, torn och takåsar. Lägenheten, som varit i familjens ägo sedan fastigheten byggdes 1935, saluförs nu för första gången och är i ett unikt och väl bevarat originalskick med många vackra detaljer från byggåret. Således föreligger ett renoveringsbehov, men potentialen och möjligheterna är stora för den som drömmer om att hitta en ”oförstörd våning” att själv sätta sin prägel på.

Välkommen till ett drömboende i lugn parkmiljö med närhet till Karlaplan och Fältöverstens goda service så väl som Gärdets och Djurgårdens strövområden.

– Tambur med plats för ytterkläder vid klädhängare i original. Marmorgolv.

– Arbetskök med god förvaring i bevarad originalinredning. Kylskåp och gasspis. Glasad skjutdörr mot matrum/sovrum.

– Matrum/sovrum med fönster och utsikt mot takåsar.

– Stort, rymligt vardagsrum med utgång till balkong i söder, belägen högst upp med utsikt mot Tessinparken och Stockholms tinnar, torn och takåsar. Vardagsrummet har en öppen spis och ett burspråksfönster invid utgången till balkongen. Parkettgolv.

– Inre hallpassage med stor garderob och tillhörande överskåp. Passagen ansluter till dels ett helkaklat badrum och dels ett sovrum. Badrummet har dusch, klinkergolv, WC, handfat, badrumsskåp, handdukstork samt förberett för tvättmaskin. Sovrummet har plats för dubbelsäng och möblerbara ytor längs vägg för t ex garderob, hyllor eller dylikt. Parkettgolv.

Pris: 3 975 000 kr

Månadsavgift: 3 458 kr

Andel i föreningen: 2,37090 %

Byggår: 1935

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Rymlig tvättstuga med två stora tvättmaskiner, torktumlare och ett rejält torkskåp samt mangel. Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Lägenhetsnummer: 84 (1804)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 8 av 8.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan samt externa garagemöjligheter i området. Bl a finns ett större garage en bit bort på Armfeltsgatan.

Allmänt om föreningen: Föreningen består av 48 lägenheter (varav samtliga upplåtes med bostadsrätt) och tre affärslokaler. För mer info se även föreningens hemsida; www.hedinsgatan13.se samt bifogad årsredovisning.
– V/A stammar byttes år 2000.
– Elstigar byttes år 2000.
– Tvättstugan renoverades år 2000. Nya tvättmaskiner införskaffades år 2007 och 2008, torktumlare 2011.
– Taket och fasaden har delvis renoverats år 2000 resp år 2003.
– Fönsterrenovering genomförd 2005.
– Returpappers kärl installeras på förenings tomt mot Sandelgatan. 2006.
– Trapphusrenovering genomförd 2006.
– Rökkanalerna till eldstäder renoveras 2006.
– Fastigheten har uppgraderats till hipnetstandard, Com Hem är husets leverantör.
– Hissen renoveras under 2007.
– Extra förråd byggs på vinden 2008.
– Undercentral byggs under 2009.
– Ny torktumlare till tvättstugan 2009.
– Husets ventilation åtgärdas, kanaler filmas och rensas samt montering av nya frånluftsdon. Rengöring av befintliga tilluftsventiler. 2009.
– Radiatorventiler byts ut och kalibreras 2011.
– Brandskyddskontroll utfördes 2012.
– Takrenovering 2013.

Föreningen har beslutat att höja avgiften med 8 % fr o m 1/1-2014 (p g a takrenoveringen som gjordes 2013). Den nya månadsavgiften är 3.458:-.

Förening: Brf Reveljen 10

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem, hipnetstandard.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem, hipnetstandard.

Sammanställning: Balkong i söder, belägen högst upp med utsikt mot Tessinparken och Stockholms tinnar, torn och takåsar.

Synnerligen eftersökt och attraktivt läge vid Tessinparken på Nedre Gärdet! Här lever du i rofylld boendemiljö med närhet till Karlaplan och Fältöversten med all tänkbar och nödvändig service såsom mataffärer (Sabis och ICA), klädbutiker, caféer, restauranger, systembolag m.m. Kommunikationerna är goda med T-bana Karlaplan och/eller Gärdet samt flertalet innerstadsbussar såsom t ex 62:an på Erik Dahlbergsgatan. Med kort promenad nås Djurgårdsbron och Djurgårdens samt Gärdets härliga rekreationsområde.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.