Östermalm - Nedre Gärdet

Artillerigatan 85, 1 ½ tr

Funkispärla i drömskick med stilren design och solig balkong i väster. Toppläge nära Karlaplan!

Adress

Artillerigatan 85, 1 ½ tr

Rum

2,5

Slutpris

3 180 000 kr

Avgift

2 806 kr/mån

Boyta

60 kvmOm bostaden

Sällan har uttrycket ”funkispärla” passat bättre för att beskriva denna fantastiska lägenhet med stor solig balkong i väster. Lägenheten, som nyligen renoverats till absolut toppskick, vetter i högt och ostört läge mot lummig innergård i välskött och totalrenoverad fastighet från 1936. Den suveräna och klassiska planlösningen om 2,5 r o k flödar av ljus från stora fönsterpartier och öppna disponeringslösningar. Här finns bevarade originaldetaljer såsom vacker fiskbensparkett och snövita snickerier m.m. som på ett ytterst smakfullt sätt samsas med stilren och neutral design, sober färgsättning, smart förvaring och påkostade materialval. Möblerbar hall, vardagsrum och ett snyggt kök i vitt och rostfritt ger härliga sällskapsytor, stambytt fräscht badrum och sovrum med utgång till balkongen….kort och gott, det här är en bostad med stil, klass och finess!

Välkommen till detta suveräna läge på Nedre Gärdet med ett stenkast från Tessinparken och Karlaplan.

– Välkomnande instegstambur med plats för avhängning vid klädhängare i original och två garderober. Hallen har stavparkett och vitmålade väggar och tak.

– Inre möblerbar hall som öppnar mot vardagsrum och ger luftig och ljus planlösning. Hallen nyttjas väl till arbetsrum, bibliotek, matplats eller dylikt. Här finns fiskbensparkett och vitmålade väggar och tak.

– Fräscht badrum från 2004 med kaklade väggar och klinker på golv. Badrummet har duschplats med möjlighet att sätta in badkar, toalett, handfat, badrumsskåp och handdukstork.

– Härligt och öppet vardagsrum som flödar av ljus från stort fönsterparti i väster mot innergården. Rummet har vacker fiskbensparkett, sobra färger och är lättmöblerat med plats för både soffa och matsalsmöblemang. Vardagsrummet flankeras av å ena sidan sovrummet och å andra sidan köket.

– Underbart och rofyllt sovrum med vacker fiskbensparkett, vitmålade väggar och tak, en platsbyggd garderob längs vägg, plats för rejäl dubbelsäng och utgång till den soligt västervända balkongen. Här känns alltid lugnet och ljuset närvarande med fin utsikt över innergården.

– Nytt stilrent och platsbyggt kök från Pustelli med genomgående strama linjer och neutral design. Gott om förvaring i handtagsfria skåp som går hela vägen till tak, smarta draglådor, bra arbetsyta med diskho , valnötsparkett på golv och matplats för 4-5 personer vid öppning mot vardagsrummet. Köket har komplett maskinell utrustning från Siemens såsom kyl och frys, micro- och varmluftsugn, inbyggd fläkt och diskmaskin (AEG) samt fyrlågig gashäll.

Pris: 2 690 000 kr

Månadsavgift: 2 806 kr

Andel i föreningen: 3,11300 %

Byggår: 1936

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, gemensam piskbalkong, tvättstuga och stort vindsförråd. Trädgårdsliknande och trevlig innergård med planteringar, utemöbler samt en fontän.

Renoveringar: Omputsning av fasad, omläggning av tak, renovering av balkonger och målning av fönster 2002. Byte av stammar och elstigar 2004. Tätning av rökgångar och montering av termostater 2005. Ny tvättstugeutrustning installerad och målning av källare 2006. Nyrenoverat trapphus 2009.

Lägenhetsnummer: 0114 – 04

Hiss: Ja

Våning: 1

Antal våningar: 5

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalskrivna samt externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Brf Artilleriberget 10 består av 30 lägenheter med bostadsrätt, en lägenhet med hyresrätt samt 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen förvärvade fastigheten 2003 och är med i Kvarteret Artilleribergets Gårdssamfällighet som tillsammans förvaltar en parkliknande innergård. Inga aviserde avgiftsförändringar.

OVK är godkänd. 3-fas el finns indraget.

2002 – Fasaden putsades, taket lades om, balkonger renoverades och fönster målades.
2004 – Byte stammar för kök, bad och elstigar i fastigheten.
2005 – Rökgångar tätades och termostater moterades.
2006 – Tvättstugan renoverades med ny utrustning och källaren målades.
2008 – Fönster plan 5.
2009 – Renovering av trapphuset.
2009 – Trapphus och hiss renoverades.
2012 – Fönsterrenovering samt installation av energiglas.
2013 – Säkerhetsdörrar samt byte av port.

Förening: Brf Artilleriberget 10

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Härlig balkong i högt ostört västerläge med eftermiddag- och kvällssol som vetter mot vacker innergård.

Lugnt ostört och synnerligen eftersökt läge på Nedre Gärdet nära Tessinparken, Karlaplan och Fältöversten. Dessutom är det bekvämt gångavstånd till Djurgårdsbron, Östermalmstorg, Lill-Jansskogen, Humlegården och Stureplan. Kommunikationerna är utmärkta i form av T-bana och flertalet innerstadsbussar. Utbudet av mataffärer (främst en Konsumbutik på Erik Dahlbergsgatan och Sabis på Fältöversten), caféer, restauranger, butiker m.m. är det gott om. Välkommen till trevliga Östermalm!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.