Östermalm

Brahegatan 50, 1 ½ tr

Öppna sällskapsytor, härlig takhöjd och stora fönsterpartier ger magiskt ljusinsläpp i fin 2,5:a på bästa adress nära Stureplan och Humlegården.

Adress

Brahegatan 50, 1 ½ tr

Rum

2,5

Slutpris

5 600 000 kr

Avgift

2 962 kr/mån

Boyta

61 kvmOm bostaden

På bästa Östermalmsadress och på lugn återvändsgata nära Humlegården, Stureplan och Östermalmstorg, finns denna stilrena 2,5;a om 61 kvm. Lägenheten har på senare tid stilsäkert renoverats och är i mycket gott skick. Den är smakfullt inredd och har ytterst effektiva funktions- och förvaringslösningar.

Planlösningen är både väldisponerad och sällskapsvänlig där ett vardagsrum med eldstad samt plats för både soffgrupp och matsalsbord öppnar mot ett välutrustat kök i vitt. Den rejäla takhöjden om ca 3,25 meter och de stora fönsterpartiererna i fil ger magiskt ljusinsläpp och härlig känsla av rymd.

Trivsamt sovrum med plats för dubbelsäng, även här finns dubbla fönsterpartier. Hall med platsbyggd förvaring, garderober längs med vägg samt access till lägenhetens ”halva” som med fördel kan användas som arbetsrum, ”walk in closet”, barnrum eller dylikt. Fräscht helkaklat badrum.
Hela lägenheten har vitmålade väggar och högt till tak med stuckaturer samt lamprosetter, fin mörkbetsad fiskbensparkett och fyra stora fönsterpartier.

– Välkomnande hall med gott om förvaring i platsbyggda garderober längs med vägg. Här finns även access till lägenhetens ”halva” som med fördel kan användas som arbetsrum, ”walk in closet”, barnrum eller dylikt. Mörkbetsad fiskbensparkett och vitmålade väggar samt tak.

– Fräscht helkaklat badrum med handdukstork, wc, handfat på kommod och dusch med vikbara glasväggar.

– Utmärkt sällskapskök öppet mot vardagsrum. Bra arbetsytor och gott om förvaring i skåp och lådor. Komplett maskinell utrustning med kyl och frys, diskmaskin, spis, ugn och fläkt. Svart granitgolv.

– Luftigt vardagsrum med generöst ljusinsläpp från två stora fönsterpartier. Naturlig plats för matsalsbord, soffgrupp och tv-möbel. Här finns även eldstaden. Mörkbetsad fiskbensparkett och vitmålade väggar samt tak.

– Trivsamt sovrum med plats för dubbelsäng. Två stora fönsterpartier. Mörkbetsad fiskbensparkett och vitmålade väggar, varav en tapetserad fondvägg.

Pris: 4 950 000 kr

Månadsavgift: 2 962 kr

Andel i föreningen: 5,81000 %

Byggår: 1880/1934

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, tvättstuga och vindsförråd. Föreningen har en innergård med planteringar och plats för cyklar samt en gemensam bokningsbar takterrass med utemöbler och en grill. Härifrån är utsikten över Stockholms tinnar, torn och takåsar helt magisk.

Lägenhetsnummer: 13 (1102)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1,5 av 5.

Energiförbrukning: 167 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området. Se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Renen 13 förvärvade fastigheten 1978. Föreningen består av 17 bostadsrättslägenheter och 1 lokal upplåten med hyresrätt. Ingen planerad avgiftsförändring.

Välskött fastighet som renoverats under åren 2002-2007 enligt följande:
Byte av VA-stammar och elstigar 2004, tak 2002, fönster 2002 och 2007, trapphus 2002 och 2010, tvättstuga delvis 2004 och 2012, balkonger 2002, fasad mot gård 2002 och fasad mot gatan 2007. Brandskyddsgenomgång med kontroll av rökkanaler 2009. Byte av port i entrén 2014. Inga planerade kommande renoveringar.

Det finns cykelförråd, tvättstuga och vindsförråd. Föreningen har en innergård med planteringar och plats för cyklar samt en gemensam bokningsbar takterrass med utemöbler och en grill. Härifrån är utsikten över Stockholms tinnar, torn och takåsar helt magisk.

Driftskostnader:
Hushållsel ca 200-300:-/mån och hemförsäkring ca 150:-/mån.

Förening: Brf Renen 13

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Välkommen till Östermalm och detta utsökta läge på Brahegatan. Här lever man i hjärtat av stadsdelen med bekvämt promenadavstånd till allt från Stureplans shopping, caféer och restauranger och livfulla nattliv till skärgårdsfärjorna nedanför Dramaten vid Nybroviken. Förutom Östemalmstorg med trevliga Saluhallen och ICA Esplanad på Karlavägen, når man på några minuter Karlaplan med Fältöverstens shopping, rekreationsområdet i Lill-Jansskogen och Djurgården med dess vackra promenad- och joggingstråk längs Djurgårdskanalen.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.