Nedre Gärdet - Östermalm

Furusundsgatan 15, 8 tr

Högst upp, närmast himlen med storslagen utsikt över sjö, stad och takåsar från alla rum.

Adress

Furusundsgatan 15, 8 tr

Rum

2,5

Slutpris

3 820 000 kr

Avgift

2 881 kr/mån

Boyta

60 kvmOm bostaden

Välkommen till ett riktigt drömboende högst upp i vacker 30-tals fastighet. Hörnlägenhet med milsvid, magnifik vy från generösa ljusinsläpp och rejäl balkong. Ljusare lägenhet går inte att hitta i Stockholm, här är det sol hela dagen och på balkongen kan du äta frukost, lunch och middag i sol. Lägenheten är genomgående i mycket bra skick med snövita snickerier, slipade parkettgolv i ek, härlig takhöjd och fönsterbänkar i marmor. Utmärkt kök, fräscht badrum, härlig sällskapsyta med fönster i två väderstreck, rymligt sovrum samt mycket bra förvaring.

– Välkomnande hall med klinker och plats för ytterkläder.

– Fint badrum som är delvis renoverat 2011 med bland annat nytt handfat, underskåp och spegelskåp från välrenommerade Aspen. Tvättmaskin och torktumlare från Electrolux. Ljust kaklade väggar och klinker på golv.

– Kök med gott om skåp och bra arbetsytor. Köket har kyl, frys, spis, fläkt, diskmaskin och micro. Köket ansluter till matrum med plats för många. Bänkskivor i granit. Här avnjuter du och dina vänner maten med utsikt över hela Stockholm.

– Härligt och luftigt vardagsrum som flödar av ljus från stora fönsterpartier. Även härifrån är utsikten fantastisk. Vardagsrummet har ljusa väggar och ekparkettgolv.

– Bra disponerat sovrum med klädkammare och plats för dubbelsäng. Ekparkett.

Pris: 2 950 000 kr

Månadsavgift: 2 881 kr

Andel i föreningen: 2,21850 %

Byggår: 1938

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett rymligt vindsförråd endast en ½ tr upp från lägenheten. Medlemmarna har även tillgång till cykelrum, barnvagnsrum, grovsoprum och källsortering, takterrass och en nybyggd uteplats med grill i föreningens trädgård. 2 hissar finns med plats för barnvagn. Snygg och fräsch tvättstuga, renoverad 2010 med 3 tvättmaskiner, en torktumlare, 2 torkskåp samt mangel och strykbräda.

Lägenhetsnummer: 1806

Hiss: Ja

Våning: 8

Antal våningar: 8

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalskrivna. I övrigt finns det 15 p-platser och en garageplats. P-platserna kostar 700:-/månad, för närvarande är det två personer i kö.

Allmänt om föreningen: Brf Vattentornet 5 är en äkta och välskött bostadsrättsförening som bildades 1986. Föreningen består av 64 bostadsrätter och 2 hyresrättslokaler, belägna i ett hus ritat av Ture Sellman och byggt 1938 i tidstypisk funkisstil. Föreningen innehar även 20 parkeringsplatser. Föreningen äger marken.

De stora renoveringarna har föreningen bakom sig enligt följande:

1990 – Byte av elstigare, renovering av tvättstugan, anläggning av buskar och gräsmatta på föreningens tomt
1992 – Hissrenovering
1999 – Byte av stammar i kök och badrum
2008 – Renovering av balkongdörrar och fönster
2010 – Installering av bredband och uppfräschning av tvättstugan
2011 – Uteplats anlagd med utemöbler och grill.
Renovering av entrédörr
2012 – Stamspolning och OVK
2014 – Ombyggnad av undercentral
2015 – Byte av fönster och balkongdörrar. Ommålning av fasad
2016 – OVK
2017 – Stamspolning
2018 – Ny fjärrvärmecentral installerad
2021- Ny maskinpark i tvättstugan
2021-2022 Stamspolning

Inga stora renoveringar planeras i dagsläget.

Föreningens lån ligger idag på cirka 6.569 kr per kvadratmeter boyta. Inga avgiftshöjningar planeras i dagsläget. (Kontrollerat med styrelsen 2022-12-04)

Kabel-TV och bredband levereras av Tele2. Basutbud TV ingår i avgifterna och bredband tecknas separat.

Föreningens medlemmar kan nyttja en gemensam tvättstuga med ny maskinpark, härlig takterrass, cykelrum, barnvagnsrum samt uteplats med utemöbler och grill.

Föreningen tillåter delat ägande mellan familjemedlemmar. Den boende skall minst äga 10%. Juridisk person accepteras ej. Köparen betalar en överlåtelseavgift om 2,5% av aktuellt prisbasbelopp (idag cirka 1.208 kr) samt en pantsättningsavgift om 1% av aktuellt prisbasbelopp (idag cirka 483 kr).

För mer info om föreningen besök gärna föreningens informativa och trevliga hemsida. www.vattentornet5.se

Förening: Brf Vattentornet 5

Antal lägenheter: 64

Antal lokaler: 2

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband via Tele2 (100 mbit) är indraget i lägenheten.

Sammanställning: Balkong med sol i princip hela dagen. Högt, fritt och ogenerat med vidsträckt utsikt över himmel, vatten och takåsar.

Lugnt, ostört och synnerligen eftersökt läge uppe på Gärdets höjder. Med direkt närhet till fantastiska Gärdets sportfält och vackra Tessinparken. Några minuters promenad till Fältöverstens stora utbud av affärer, apotek och systembolag. Nära till Karlaplan och underbara Djurgården. Utmärkta kommunikationer med 20 meter till T-bana Gärdet och 100 meter till 1:ans busshållplats. Mataffär ICA Gärdet ligger alldeles i närheten.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.