Kungsholmen - Norr Mälarstrand

Chapmansgatan 6, 3 tr

Drömboende vid Norr Mälarstrand med sagolik charm och känsla. Stort burspråk med fri park- och sjöutsikt mot Riddarfjärden. Möjlig trea!

Adress

Chapmansgatan 6, 3 tr

Rum

2,5

Slutpris

6 400 000 kr

Avgift

2 772 kr/mån

Boyta

67 kvmOm bostaden

På en av nedre Kungsholmens toppadresser, mellan Pontonjärparken, Norr Mälarstrand och den glittrande Riddarfjärden, återfinns denna fantastiskt fina, strålande ljusa och högt belägna ”tvåochenhalv” i toppskick. Lägenheten har på senare tid smakfullt renoverats till ett drömboende utöver det vanliga. Stilren och modern design möter alla vackra originaldetaljer från byggåret och skapar en underbar karaktär och känsla.

Här finns spegelmönstrade pardörrar med glas och spröjs, spegelmönstrade skjutdörrar och vita snickerier, serveringsskåp, högt till tak om ca 2,95 meter, fiskbensparkett och stora fönster med spröjs varav ett sagolikt vackert burspråksparti med fri utsikt mot både Pontonjärparken, Norr Mälarstrand och Riddarfjärden med Västerbron i bakgrunden. I denna bostad känns ljuset och vattnet alltid närvarande.

Planlösningen är klassisk och mycket väldisponerad, den är maximalt funktionell, rymlig och ytterst trivsam. Samtidigt är möjligheterna goda för den som önskar bygga om den till en effektiv och bra trea (se bifogad alternativ planlösning).

Instegstambur med plats för ytterkläder och skor samt inre hallpassage med ett välbevarat serveringsskåp. Möblerbar halva med plats för bokhyllor, garderober, arbetsbord eller dylikt. Kök i vitt och stilrent utförande från Marbodal med komplett maskinell utrustning från Electrolux och rejäla ytor för matlagning och förvaring. Köket ansluter till vardagsrummet och ger en social och öppen planlösning. Vardagsrummet har plats för soffa och matsalsbord invid det extraordinärt vackra burspråket med både sjö- och parkutsikt. Stort sovrum med plats för dubbelsäng och möblerbara ytor längs med väggarna. Fräscht kaklat badrum med badkar (förberett för tvättmaskin).

Lägenhetens höga och strålande ljusa läge i fastigheten, den unika kombinationen av sparsmakad design och väl bevarade originaldetaljer samt det utsökta läget i rofyllda kvarter vid Norr Mälarstrand med en Stockholms vackraste strandpromenader, gör detta till en bostad många väntat på.

– Instegstambur med plats att hänga ytterkläder vid klädhängare i original. Fiskbensparkett. Tamburen leder till inre hallpassage/serveringsgång med ett välbevarat serveringsskåp.

– Möblerbart ”halvrum” med plats för bokhyllor, garderober, arbetsbord eller dylikt. Här finns möjlighet att placera ett kök vid det fall man vill bygga om lägenheten till en trea. (se alternativa planlösningar). Vackra glasade pardörrar med spröjs mot vardagsrummet.

– Kök i vitt och stilrent utförande från Marbodal med komplett maskinell utrustning från Electrolux. Här finns rejäla ytor för matlagning och förvaring. Matplats för 4-5 personer invid vackert fönsterparti med fri utsikt över Pontonjärparken. Köket ansluter till vardagsrummet och ger en social och öppen planlösning. Vita väggar och parkettgolv.

– Vardagsrummet är rymligt, ljust och luftigt och har plats för soffa och matsalsbord invid det extraordinärt vackra burspråket med både sjö- och parkutsikt. Vita väggar och fiskbensparkett.

– Stort sovrum med plats för dubbelsäng och möblerbara ytor längs med väggarna för t ex garderob, byrå eller dylikt.

– Fräscht kaklat badrum med klinkergolv, badkar, WC, handfat, badrumsskåp och handdukstork. I badrummet är det förberett för tvättmaskin.

Pris: 5 975 000 kr

Månadsavgift: 2 772 kr

Andel i föreningen: 3,79937 %

Byggår: 1931

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör både ett källar- och vindsförråd. I fastigheten finns tvättstuga och cykelförråd. Innergård med plats för trädgårdsmöbler och grill.

Lägenhetsnummer: 17 (1302)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 6.

Energiförbrukning: 156 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskriven. Externa garagemöjligheter i området, bl a finns ett garage under Pontonjärparken.

Allmänt om föreningen: Fastigheten i korsningen av Pontonjärgatan och Chapmansgatan ritades av arkitekt Gunnar Morssing och färdigställdes 1931. Brf Pontonen 3 förvärvade fastigheten 1994 och består av av 26 lägenheter (1987 kvm total bostadsyta) och 5 lokaler (190 kvm total lokalyta).

Föreningens ekonomi är mycket god med låg belåning och bra likviditet. Per 2015-12-31 uppgick den långfristiga skulden till endast 1.000.000:- och omsättningstillgångarna (kassa, bank etc) ca 1.550.000:-.

Genomförda renoveringar:
2014: Hissrenovering.
2011: Fasad- och takrenovering samt OVK.
2009: Energideklaration.
2008: Ny fjärrvärmeanläggning.
2004 och 1998: Badrumsstammar bytta i två etapper.
1974: Byte av köksstammar.
Elstigare är bytta.

Planerade renoveringar:
Fönsterunderhåll är planerad till 2018.
Renovering av köksstammar är planerat till 2020.
För fastigheten finns en långsiktig underhållsplan upprättad som årligen uppdateras av styrelsen. Konditionsbesiktning av fastigheten har utförts 2014.

Driftskostnader:
Hushållsel ca 250-300:-/månad och hemförsäkring ca 150:-/månad.

Förening: Brf Pontonen 3

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Trevlig inngergård med plats för grill och trädgårdsmöbler.

Suveränt och mycket attraktivt läge vid Norr Mälarstrand och Riddarfjärden i härlig rofylld boendemiljö med parker, vatten och strandpromenader. Det är även nära Pontonjärparken och Rålambshovsparken. Kommunikationerna är goda med T-bana (promenadavstånd till Fridhemsplan respektive Rådhuset) och flertalet innerstadsbussar. Här finns restauranger, mataffär och caféer i direkt anslutning till bostaden, bl a den mysiga caféet Petit France. Med en kort promenad nås Fridhemsplan med all tänkbar och nödvändig service samt Västermalmsgallerian. Dessutom är avståndet kort till Kungsholmstorg med dess trevliga utbud av restauranger. Välkommen till härliga Kungsholmen!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.