Kungsholmen - Kungsholmstorg

Garvargatan 22, 5 tr

Unik terrassvåning, högst upp, med fritt frontläge och strålande utsikt över vackra Landstingsparken. Solig terrass i väster om 10 kvm. Möjlig 3:a.

Adress

Garvargatan 22, 5 tr

Rum

2,5

Slutpris

6 575 000 kr

Avgift

3 511 kr/mån

Boyta

65 kvmOm bostaden

Tillfälle att förvärva ett boende i en klass för sig på en av Kungsholmens bästa adresser, alldeles invid Kungsholmstorg och Norr Mälarstrand. Högst upp, helt utan insyn, med fantastiskt och soligt västerläge finns denna sällsynta terrassvåning om 75 kvm ”levnadsyta”, varav 65 kvm inne och 10 kvm terrass ute. Terrassen är extraordinär och på första parkett med sol från lunch till solnedgång, den har ett fritt frontläge och magnifik utsikt över vackra Landstingsparken, kringgliggande takåsar samt glimt av Riddarfjärden.

Lägenheten har på senare tid varsamt renoverats och är i ett mycket gott skick. Stilren design och sober färgsättning möter alla tidsenligt välbevarade detaljer från byggåret såsom fungerande öppen spis, fiskbensparkett, spegelmönstrade dörrar, rejäl takhöjd och stora fönsterpartier.

Planlösningen är väldisponerad och yteffektiv, den är öppen och flödar av ljus från fönster i två väderstreck. Härliga, öppna och luftiga sällskapsytor med kök från Ballingslöv i ett stilsäkert, minimalistiskt utförande och vardagsrum med öppen spis. Här finns utgången till terrassen som ger ett härligt uterum med plats för planteringar, trädgårdsmöbler, grill m.m. Tambur med plats för ytterkläder och skor leder till inre och möblerbar hall. Stort och rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring i platsbyggd garderobsvägg. Fräscht kaklat badrum med dusch, WC, kombimaskin m.m. Lägenheten kan även göras om till en 3:a, se förslag i alternativ planlösning.

Välskött bostadsrättsförening med god ekonomi och renoverad/stambytt fastighet från 1931. Föreningens ekonomi stärks nu ytterligare tack vare att råvinden sålts till byggentreprenör för ca 9 mkr. Föreningen har även en hyresrätt vilket är en dold tillgång. I samband med vindsbyggnationen kommer föreningen med egna medel att renovera taket, hissen och fönstren. Även möjlighet kan finnas att bygga ytterligare en balkong från sovrummet i enlighet med ursprungsritningen från byggåret. Dock måste detta röstas igenom på en extrastämma samt bygglov sökas.

– Välkomnande tambur med plats för avhängning och skor. Bra förvaring i rymlig inbyggd garderob.

– Fräscht helkaklat badrum. Här finns WC, dusch med vikbara glasdörrar, handdukstork, kombimaskin, handfat med kommod samt skåp.

– Utmärkt kök från Ballingslöv med gott om skåp och draglådor för förvaring. Generösa arbetsytor av granit med kaklad vägg ovan. Maskinell utrustning såsom kyl och frys, induktionshäll, varmluftsugn samt spisfläkt. Plats för stort matbord. Parkettgolv och väggar i ljus kulör.

– Luftigt vardagsrum med öppen spis och utgång till den soliga terrassen i väster. Den insynsskyddade terrassen är rymlig och möblerbar med härlig parkutsikt över Landstingshuset och parken. I anslutning till vardagsrummet finns dessutom en möblerbar hall som kan användas för valfritt ändamål (arbetsbord, garderobsvägg eller dylikt).

– Rofyllt och trivsamt sovrum med plats för dubbelsäng. Gott om förvaring i garderobsvägg.

Pris: 6 250 000 kr

Månadsavgift: 3 511 kr
Driftskostnader: Hushållsel ca 200-250:-/mån och hemförsäkring ca 150:-/mån

Andel i föreningen: 2,51000 %

Byggår: 1931

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns barnvagns- och cykelförråd, tvättstuga och källarförråd.

Lägenhetsnummer: 58 (1508)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5.

Energiförbrukning: 129 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna samt externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Brf Bergamotträdet 15 är en s.k. äkta bostadsrättsförening. Huset byggdes 1931 och föreningen förvärvade fastigheten 1999. Fastigheten består av ett flerbostadshus innehållandes 54 lägenheter, varav 53 upplåts med bostadsrätt och 1 med hyresrätt. Föreningen upplåter även 2 lokaler med hyresrätt.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Nabo A

Föreningen har en mycket god ekonomi. Inga planerade/beslutade avgiftsförändringar. Föreningen innehar marken med äganderätt.

2021 Relining avloppsstammar
2021 OVK
2019 Balkongrenovering
2018 Omdragning avloppsstammar i källaren
2018 Energideklaration utförd
2017 Stamspolning
2017 Fönsterrenovering, samt renovering av tak
2016-17 Vindsbyggnation
2016 Renovering av fastighetens hiss. Nya källarförråd
2015 Renovering av innergård
2015 Nedmontering av pannskorsten
2010-11 Ventilationsaggregat i lokal
2010-11 Grundmur mot Garvargatan har tätats och dränerats
2010-11 Balkongprojekt färdigställdes och slutredovisades
2010 Dagavlopp från tak
2009 Hissrenovering
2008 Radonmätning
2008 Energideklaration samt omjustering av fjärrvärmepanna
2007 Säkerhetsdörrar
2002 Hissombyggnad
2001 Rörstambyte i kök och allmänna utrymmen
2001 Byte av elstigar och elcentral
1998 Fönsterrenovering
1996 Omläggning av del av tak
1996 Rörstammar i badrum
1993 Omputsning av fasad mot gatan
1990 Omputsning av fasad mot gården

Planerade underhåll:
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2020 och 2070.

2023 – Uppgradering av tvättstuga.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns barnvagns- och cykelförråd samt tvättstuga.

Förening: Brf Bergamotträdet 15

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 54

Antal lokaler: 2

Antal hyresrätter: 1

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Hastighet: 500-1000/500-1000 Mbit/s. Leverantör: Ownit.

Sammanställning: Fantastisk takterrass/balkong om ca 10 kvm i väster, helt utan insyn, med fritt frontläge och underbar utsikt över vackra Landstingsparken, Stockholms takåsar samt med en glimt av Riddarfjärden. Terrassen ger ett soldränkt "uterum" med sol från lunchtid till solnedgång samt möjligheter till plantering, möblerling och umgänge utomhus. Här finns två markiser samt infravärme.

Lägenheten är belägen på en attraktiv del av Kungsholmen. Ett rikt utbud av restauranger, små caféer och trendiga butiker skapar en trevlig inramning kring lägenhetens kvarter. Nära till allt med promenadavstånd till city. Du tar dig lätt till centralstationen med tåg, bussar och Arlandabanan. Fräscht och modernt parkeringshus finns i Rådhuskvarteret. Norr Mälarstrand med vackra promenadvägar mot Rålambshovsparken ligger ett kort stenkast bort. Några kvarter bort tar Kronobergsparken vid med dess lummiga och populära grönområden.

Kommunikationerna med tunnelbana från Rådhuset och flertalet innerstadsbussar på Hantverkargatan.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.