Kungsholmen - Fredhäll

S:t Eriksgatan 61 A, 2 tr

Ljuvlig sekelskiftescharm möter stilren design och modern komfort i suverän 2,5:a (3:a) med ostört läge, solig balkong och låg avgift.

Adress

S:t Eriksgatan 61 A, 2 tr

Rum

2,5

Slutpris

5 250 000 kr

Avgift

2 386 kr/mån

Boyta

74 kvm



Om bostaden

Med högt, ljust, rofyllt och helt ostört läge i gårdshus med hiss, saluförs nu en suverän och genomgående sekelskifteslägenhet i toppskick med solig balkong och ljuvlig känsla. Lägenheten disponeras idag som en 2,5:a men kan på enkelt vis disponeras som ursprunglig 3:a (se alternativ planlösning). Den har på senare tid smakfullt renoverats och präglas av stilren design, snygga materialval, maximal funktion och bästa komfort. Samtidigt bevaras den tidsenliga och genuina sekelskiftescharmen med detaljer såsom lutade och vitoljade breda golvtiljor, högt till tak om 3,10 meter med stuckaturer, flertalet stora fönsterpartier med djupa nischer, spegelmönstade och snövita dörrar samt snickerier.

Planlösningen är optimal och funktionen i denna lägenhet motsvarar väl den i bostäder på så väl 80 som 90 kvm. Dessutom kan den på ett enkelt sätt göras om till en 3:a. Här finns ett härligt, stort vardagsrum med plats för soffgrupp, TV-möbel och matsalsbord. Vardagsrummet har två stora fönsterpartier. Sovrum, som ett ”master bedroom” med plats för rejäl dubbelsäng och ingång till ”walk in closet” med måttanpassad, platsbyggd datorplats. Ett toppfräscht helkaklat badrum med dusch. Kök i stilrent vitt och minimalistisk design som öppnar mot matsal (kan enkelt göras om till ytterligare ett sovrum) med utgång till balkongen.

Välskött, äldre förening med god ekonomi och välskötta fastigheter med de stora renoveringarna gjorda.

– Välkomnande instegstambur med plats att hänga ytterkläder leder till trivsam inre möblerbar hall med gott rumssamband. Vackra breda furutiljor och väggar i sober kulör.

– Toppfräscht nytt, helkaklat badrum i vitt och klinker på golv med golvvärme. Duschhörna, handfat på kommod med skåp, toalett och infällda spotlights i tak.

– Kök i stilrent vitt och minimalistisk design öppnar mot matsal/matrum med utgång till balkongen. Matsalen kan enkelt kan göras till ytterligare ett sovrum. Köket har god förvaring i dubbla skåprader upp till tak, i draglådor samt i praktisk köksö. Bra arbetsytor med bänkskivor i granit och infälld diskho och glas på väggen ovan. Köket är komplett utrustat med maskiner från Electrolux såsom kyl och frys, gashäll och separat varmluftsugn, fläkt och diskmaskin.

– Härligt, stort vardagsrum med plats för soffgrupp, TV-möbel och matsalsbord. Vardagsrummet har två stora fönsterpartier, vackra breda furutiljor, väggar i sober kulör och högt till tak med stuckaturer.

– Sovrum, som ett ”master bedroom” med plats för rejäl dubbelsäng och ingång till ”walk in closet” med måttanpassad, platsbyggd datorplats. Sovrummet har två stora fönsterpartier, vackra breda furutiljor, väggar i sober kulör och högt till tak med stuckaturer.

Pris: 4 975 000 kr

Månadsavgift: 2 386 kr

Andel i föreningen: 1,91079 %

Byggår: 1905

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns en tvättstuga i källaren i gårdshusets uppgång 59 A, två källarförråd (ett störrre och ett mindre) och ett hobbyrum i 61:an. Två fina innergårdar med gräsmattor, träd och planteringar, sittplatser och grillmöjligheter. På gården finns soprum och plats att ställa cyklar och barnvagnar.

Renoveringar: V/A-stammar bytta i kök 1993 och i badrum 1999. Elstigare bytta 1999. Taken renoverades 1994 i gathuset och 1999 i gårdshuset. Målning av fönster utvändigt 2005. Vindsvåningar byggda 1999. Ny fjärrvärmeväxlare 2003. Komplettering målning av tak 2007. Upprustning av bakre gård 2010. Balkonger byggda 2003 och 2009. Installation av postboxar och bredband inkl nytt fastighetsnät (Ownit) 2011. Byggnation av barnvagnsrum bredvid grovsoprum. Renovering/ommålning av trapphus 2014. För mer info kring renoveringar och underhåll av fastigheten, se bifogad årsredovisning.

Lägenhetsnummer: 62 (1203)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5.

Energiförbrukning: 128 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan samt externa garagemöjligheter i området. Se gärna www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Kettingen 2 förvärvade fastigheten 1920 och är en av Kungsholmens äldsta föreningar. Föreningen består av 57 lägenheter, varav en är en hyreslägenhet, och 7 affärslokaler. Föreningens ekonomi är mycket god och fastigheten är välskött.

V/A-stammar bytta i kök 1993 och i badrum 1999. Elstigare bytta 1999. Taken renoverades 1994 i gathuset och 1999 i gårdshuset. Målning av fönster utvändigt 2005. Vindsvåningar byggda 1999. Ny fjärrvärmeväxlare 2003. Komplettering målning av tak 2007. Upprustning av bakre gård 2010. Balkonger byggda 2003 och 2009. Installation av postboxar och bredband inkl nytt fastighetsnät (Ownit) 2011. Byggnation av barnvagnsrum bredvid grovsoprum. Renovering/ommålning av trapphus 2014. Under innevarande år har föreningen målat drygt hälften av alla fönster samt renoverat trapphusen. Föreningen fortsätter med fönstermålningen nästa år, vilket inbegriper denna lägenhet. Stamspolning kommer att ske under kvartal 12015. För mer info kring renoveringar och underhåll av fastigheten, se bifogad årsredovisning och föreningens hemsida.

Förening: Brf Kettingen 2

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Basutbud ingår i månadsavgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: 100 Mbit/s från Ownit. Obligatorisk kostnad om 1000:-/år (debiteras på avgiften med 250:-/kvartal).

Sammanställning: Härlig balkong i högt läge med morgon- och förmiddagssol samt utsikt över lummig innergård.

Närområdet har gott om restauranger och butiker. Västermalmsgallerian har förgyllt såväl trivsel som shopping i området kring Fridhemsplan. Några stenkast bort finns Karlbergskanalen med dess erkänt trevliga promenadstråk längs vattenlinjen. På väg bort mot Hornsbergs och Kristinebergs strand passerar man bland annat Västermalms Båtklubb. Väljer man motsatt färdriktning längs kanalen når man efter en behaglig promenad Stadshuset. På andra sidan kanalen förgyller vackra Karlbergs slott utsikten. Även Norr Mälarstrand och Rålambshovsparken finns inom promenadavstånd.

Goda kommunikationer i form av T-bana (Fridhemsplan) och flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.