Kungsholmen

Fleminggatan 32, 4 tr

Stilren design och diskret lyx möter vackert 1920-tal. Högt, fritt och soligt läge med balkong i söder och härlig stadsvy mot takåsar. Möjlig 3:a!

Adress

Fleminggatan 32, 4 tr

Rum

2,5

Slutpris

7 100 000 kr

Avgift

3 509 kr/mån

Boyta

89 kvmOm bostaden

På en av Kungsholmens toppadresser, mellan Kronobergsparken och Kungsholms strand, återfinns denna fantastiskt fina, strålande ljusa och högt belägna ”tvåochenhalva” (möjlig 3:a, se alternativa planlösningar) om 89 kvm i absolut toppskick. Lägenheten är insysnfritt belägen på det högsta ordinarie våningsplanet (endast vindsvåning ovanför) i välvårdad och representativ fastighet från 1921 med rejäl hiss. Den har en ljuvligt solig balkong i söder med fri, vidsträckt utsikt över himmel och kringliggande takåsar samt härlig stadsvy över Fleminggatans livfulla gatustråk nedanför.

Lägenheten har på senare tid smakfullt byggts om och totalrenoverats med stil och finess. Inga kompromisser, bara det bästa av det bästa har varit ledorden för att skapa ett kvalitetsboende utöver det vanliga. Arkitektonisk design, påkostade materialval och fulländade funktions- och förvaringslösningar möter de genuina originaldetaljerna från byggåret och uppfyller den kräsnes krav på komfort och känsla.

Planlösningen är generös och tillgänglig, den är modernt väldisponerad med ett underbart ljusflöde från stora fönsterpartier i söder. Tack vare den väl tilltagna takhöjden om ca 2,95 meter så känns den rymlig och luftig. Lägenheten disponeras idag som en stor 2,5:a men kan göras om till en ytterst effektiv 3:a.

En välkomnande hall/instegstambur med golv i öländsk kalksten och plats för ytterkläder ansluter till möblerbar hall med ett hemmagym (Technogym Kinesis Vision) som ingår samt en inre hallpassage med platsbyggd arbetshörna, utmärkt för den med behov av ett kontor hemma. Stort, ljust och välutrustat sällskapskök i minimalistiskt och stilrent utförande. Modern skåpinredning, bänkar i svart granit, komplett maskinell utrustning, skafferi och vackert serveringsskåp i original samt matplats för många middagsgäster gör detta till ett riktigt drömkök.

Vardagsrum med plats för soffgrupp och TV-möbel. Här finns utgången till balkongen som bokstavligen badar i solljus och har härlig stadsvy. Via spegelmönstrade pardörrar nås ett underbart sovrum med plats för dubbelsäng, platsbyggd skjutdörrsgarderob och access till ett badrum ”en suite”, lyxigt inrett i Carraramarmor och med dusch, handfat, WC samt tvättpelare. Dessutom finns separat gäst-WC med toalett och handfat i anslutning till hallen.

Lägenhetens höga och strålande ljusa läge i fastigheten, den unika kombinationen av sparsmakad design och väl bevarade originaldetaljer samt det utsökta läget i sprudlande kvarter på Kungsholmen, gör detta till en bostad många väntat på.

– Välkomnande rymlig hall med ölandskalkstensgolv och golvvärme. Fin platsbyggd ekmöbel ger goda avhängningsmöjligheter. Hallens inre del kan med fördel möbleras eller användas som arbetshörna. I anslutning till hallen ligger gäst wc med handfat och schackrutigt golv i carraramarmor och svart granit.

– Topprenoverat kök med stilrena bänkskivor i mattslipad granit och mycket goda arbetsytor. Köket är fullutrustat med diskmaskin, side-by-side kyl och frys med inbyggd is/vatten maskin. Gasspis med varmluftsugn samt fläkt i rostfritt stål. Charmigt skafferi. Vitlaserade vackra trägolv och matplats för 8 – 10 personer.

– Stort vardagsrum med härligt ljusinsläpp och utgång till balkongen i söderläge. Plats för önskad möblering med soffgrupp och tv-möbel.

– Rymlig sovrum med fint ljusinsläpp. Plats för dubbelsäng. Bra förvaring i garderobsvägg. Från sovrummet nås det exklusiva badrummet med golv och väggar i carraramarmor. Badrummet har spotlights, golvvärme, platsbyggd glasvägg, duscharmaturer från Hans Grohe och tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.

Pris: 6 750 000 kr

Månadsavgift: 3 509 kr

Andel i föreningen: 2,75000 %

Byggår: 1921

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Stort källarförråd och vindsförråd tillhör lägenheten. I fastigeheten finns en tvättstuga och en stor fin innergård med flera sittgrupper, grill, plats för cyklar, sandlåda, planteringar, buskar och grusgångar. Även ett grovsoprum finns på gården.

Lägenhetsnummer: 25 (1402)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5.

Energiförbrukning: 125 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området. Se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Husbåten förvärvade fastigheten med beteckningen båten 3 1997. Fastigheten byggdes 1920-1921 och består av 33 lägenheter med bostadsrätt och 1 lägenhet med hyresrätt på adresserna Fleminggatan 30 och 32. Byggnadens totala lägenhetsyta är 3142 kvm.

Föreningens ekonomi är mycket god och belåningen är låg. De långfristiga skulderna var ca 3.900.000:- och omsättningstillgångarna ca 873.000:- per 2014-12-31. Inga avgiftsförändringar finns beslutade eller planerade.

Utförda renoveringar:
2003-2004 Fasadrenovering
2007 Ommålning trapphus i tidsenlig stil
2009 Renovering tvättstuga
2009 Renovering gård
2010 Balkonger uppfördes
2013 Installation av fastighetsnät för bredband
2014-2015 Renovering och målning av samtliga fönster
2015 Renovering hiss i uppgång 30
Byte av V/A-stammar görs allt eftersom badrum och kök renoveras i
fastigheten, s k "partiella stambyten". Föreningen har bra kontroll på var renoveringar utförts.

Föreningen följer en nyuppförd underhållsplan som sträcker sig mellan 2016-2026 (se bifogad bilaga).

Föreningen har en bra hemsida http://husbaten.bostadsratterna.se/

Driftskostnader:
Hushållsel ca 300-350:-/mån, gas ca 250:-/mån och hemförsäkring ca 100-150:-/mån.

Förening: Brf Husbåten

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Kabel-TV via ComHem.

Internet: Fiberbredband upp till 1000 MBit/s finns indraget från Alltele.

Sammanställning: Balkong i högt och soligt söderläge med utsikt mot himmel och takåsar samt härlig stadsvy längs med Fleminggatan nedanför.

Centralt och mycket eftersökt läge på Kungsholmen nära Kronobergsparken, Kungholms Strand, Fridhemsplan och Västermalmsgallerian med utmärkta kommunikationer (T-bana och flertalet innerstadsbussar), restauranger, caféer, affärer, butiker, gym, banker m.m. Bekvämt promenadavstånd till Kungsholmstorg med trevliga och populära restauranger längs med Scheelegatan samt Norr Mälarstrand med strandpromenaden längs Riddarfjärden.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.